Hoppa till innehåll
Vattenfall Services Nordic AB logotyp

Servicetekniker inom fiber/tele? Bli ingenjör på Vattenfall!

Publiceringsdatum
01 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Har du erfarenhet som servicetekniker inom el-tele, opto eller kommunikation och vill ta nästa steg? Vill du arbeta i ett bolag med stora möjligheter för kompetensutveckling och karriär? Vattenfall Services söker nu en kommunikationsingenjör till teknikavdelningen i Storuman. Ingen tidigare ingenjörserfarenhet eller utbildning behövs - allt ges på plats. Är det något för dig? Ansök redan idag då urval sker löpande!

Information om tjänsten
Vattenfall Services Nordic AB bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för energi- och elanläggningar. Med Vattenfall Services arbetar du i en samhällsviktig verksamhet och ser till att allt fungerar. På Vattenfall Services erbjuds du även en varierande arbetsvardag med stora möjligheter till personlig och yrkesmässig utveckling. Här blir du en självklar del i en stor och trygg arbetsgivare som ändå känns familjär där medarbetarnas säkerhet, välmående och samarbete är de viktigaste grundstenarna.

Vi söker nu dig med bakgrund som servicetekniker inom el-tele, opto eller kommunikation som vill ta steget till att bli kommunikationsingenjör. Via utbildning och en gedigen introduktion kommer du få alla verktyg som behövs för att axla rollen. Tillsammans med närmsta chef sätter ni en gemensam utbildningsplan som matchar just dig. För tjänsten kommer du vara baserad i Storuman. Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och alla frågor kring tjänsten går till hanna.degerhall@pn.se

Arbetsuppgifter

Som Kommunikationsingenjör kommer du att arbeta i Vattenfall Services kunders anläggningar, till exempel i högspänningställverk. Arbetet innefattar förebyggande underhåll och felavhjälpning av kommunikationsutrustning samt om- och nybyggnation av kommunikationslösningar. Du kommer att vara med och driva nya och löpande kommunikationsprojekt från start till mål, inklusive design, inköp av material, implementation, installation och driftsättning.

Exempel på arbetsuppgifter:
  • Förebyggande underhåll av kommunikationsutrustning
  • Felavhjälpning av kommunikationsutrustning
  • Om- och nybyggnation av kommunikationslösningar
  • Säkerställa genomförandet av nya och löpande kommunikationsprojekt
  • Hantera leverantörs- och entreprenörskontakter
Resor ingår som en naturlig del av arbetet, främst dagsresor men även övernattningar förekommer. Arbetet utförs till cirka 75% i fält, i kundernas anläggningar.

Vi söker dig som
Vi söker dig som har en utbildning inom tele, el eller elkraft, alternativt motsvarande praktisk erfarenhet. Du har några års erfarenhet inom telekommunikation eller elkraft och är van vid att leda projekt eller arbeta självständigt. Erfarenhet av tekniker som SDH/PDH, optofiber, radio, IEC61850, IP-nätverk och fjärrkontrollutrustning är meriterande men inte ett krav för tjänsten.

Utöver dina tekniska kvalifikationer söker vi dig som:
  • Har lätt för att uttrycka dig på både svenska och engelska i skrift och tal
  • Har B-körkort
Vidare bör du inte vara höjdrädd då arbete på höjd förekommer via mast- och stolpklättring. Vi tror även att dina personliga egenskaper är avgörande för att trivas i rollen. Vi ser att du är en serviceinriktad, positiv person som trivs med att arbeta både självständigt och i team. Du drivs av att ta dig an utmaningar, lösa problem och arbeta i en resultatorienterad roll.

START: Enligt överenskommelse
OMFATTNING: Heltid
STAD: Storuman
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Hanna Degerhäll

#Vattenfall-Services #Optotekniker #Fiber #Telekom #Elkraft

Sök tjänsten nedan genom att fylla i din information samt bifoga dokument. Logga gärna vidare in på "Mina sidor" efter att du bekräftat ditt konto, här kan du skapa din kandidatprofil vilket utökar din chans till drömjobbet! Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@pn.se
Vattenfall Services Nordic AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
03 augusti 2024 (17 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi vet av erfarenhet att du som medarbetare är den viktigaste resursen för företagen. Därför arbetar vi med kvalité och personlig matchning till alla våra tjänster för att hitta rätt jobb för dig. Hos Professionals Nord finns en gedigen branscherfarenhet och en gemensam vision - Att skapa och bibehålla arbetstillfällen!