Mekaniker - Vattenfall Vattenkraft

Mekaniker - Vattenfall Vattenkraft

Vattenfall Vattenkraft rekryterar nu en ny medarbetare inriktad på mekaniskt underhållsarbete och projekt. Vår grupp består av 25 tekniker inom el och mekanik. Vi arbetar med tillsyn, förebyggande underhåll och ombyggnadsprojekt vid elproduktionsanläggningarna.

Ditt ansvar som mekaniker
Du kommer framförallt att arbeta med generatorer, turbiner (och dess hjälputrustning) samt intags- och utskovsluckor vid vattenkraftstationer. En arbetsvecka ser olika ut under året beroende av pågående projekt, löpande underhåll och förebyggande underhåll (FU)/besiktningar.

Som mekaniker tar du stort ansvar för att ditt arbete görs effektivt under säkra förhållanden med välgrundade riskbedömningar. Dina arbetsdagar och uppgifter samordnar du med kollegor och vi förväntar oss här att du tar en aktiv del i planeringen och att du både vill och kan dela med dig av erfarenheter och idéer till dina kollegor. I vissa projekt- och underhållsarbeten kan du anta rollen som ledande montör där du då blir länken mellan gruppen och teamledaren.

Som mekaniker behöver du följande kvalifikationer
Vi ser gärna att du har en eftergymnasial teknisk utbildning med inriktning mot mekanik/maskinteknik alternativt en annan jämförbar studieinriktning som är relevant för det här arbetet. Du kan också ha förvärvat motsvarande kunskaper genom flera års arbetslivserfarenhet.
Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med mekaniskt drift- och underhållsarbete vid vattenkraftanläggningar, och då i synnerhet om du arbetat med generatorer, turbiner med tillhörande hjälputrustning samt intags- och utskovsluckor.
Datorvana och intresse är ett krav. Du måste ha goda kunskaper i svenska, gärna också i engelska, både vad gäller tal och skrift. Som person är du serviceinriktad och positiv och har lätt att upprätta och utveckla samarbeten med personer runt dig. Vi ser gärna att du har certifikat för arbete med travers, mobila arbetsplattformar, säkerhet på väg och heta arbeten. Arbetet innebär en hel del resande i första hand inom Västerbottens län, men arbete kan även ske vid andra älvar utanför länet. B-körkort är ett måste.

Mer information
Placeringsort är Storuman eller Stornorrfors.
Välkommen med din ansökan senast den 18 november.

Frågor
Rekryterande chef Mattias Sundström, tfn 076-790 55 47
Rekryterare Jenny Lundberg, tfn 076-140 57 73

Fackliga representanter
Carl Johansson, Unionen
Anneli Jönsson, Ledarna
Magnus Nilsson, Akademikerna
Jarmo Marjala, SEKO. Alla nås via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Vi ser fram emot din ansökan!
Mer info
Område Storuman
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Elkraft, Mekanik, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.vattenfall.se/jobb
Sista ansökningsdag 18 nov (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vattenfall Vattenkraft AB äger och driver drygt 100 vattenkraftverk i Sverige och Finland. Vår svenska vattenkraft producerar ca 33 TWh varje år vilket motsvarar nära 25 % av Sveriges elproduktion. Fram till 2023 kommer vi att investera cirka 13 miljarder kronor för att effektivisera våra kraftverk och förstärka våra dammar. Idag är vi ca 530 medarbetare i Sverige. Huvudkontoret ligger i Luleå. Våra utmaningar möter vi genom att låta våra principer Aktiva, Öppna, Positiva samt Arbetsmiljö och Säkerhet lägga grunden för vår verksamhet.