Strategisk inköpare
Stockholm / Upplands Väsby

Strategiskt inköp inom Zeppelin Sverige befinner sig nu i en uppstartsfas och vi söker en erfaren inköpare inom indirekta projektinköp, som t.ex. bilar, möbler, office, skyddskläder eller larm. Strategiskt inköp bedöms ansvara för externa inköp motsvarande 700 mkr med stor potential till förbättring och effektivisering.

Tjänsten är placerad i Upplands Väsby utanför Stockholm, där vi har en av våra största verkstäder och centrallager, samt utrustar majoriteten av de maskiner som årligen säljs.

Som strategisk inköpare får du en viktig roll i uppbyggnaden av leverantörerna till vårt huvudkontor i Göteborg, som kommer flytta från Mölndal till nybyggda lokaler i Landvetter.

Vi erbjuder

  • Möjlighet att representera ett av världens starkaste varumärken
  • Ett varierande arbete på en internationell arbetsplats med starka värderingar 
  • Kompetenta och erfarna kollegor
  • En stabil arbetsgivare med goda anställnings- och arbetsvillkor

Om tjänsten
Med stöd från General Managers och övriga stakeholders ansvarar du som strategisk inköpare för att utarbeta en sourcingstrategi för våra kategorier, som du sedan ansvarar för att förankra och realisera.

Förekommande arbetsuppgifter:

  • Kartlägga befintliga leverantörer inom respektive kategori och upprätta en leverantörsklassificering
  • Löpande leverantörsvärdering och bedömning
  • Skapa avtal och ramavtal för strategiskt viktiga leverantörer
  • Skapa egna KPI:er som konkret kan följa upp prestationer och framgångar inom en eller flera kategorier
  • Löpande omvärldsbevakning av potentiella leverantörer inom en eller flera kategorier
  • Förhandla och sluta avtal med leverantörer i linje med respektive kategoris sourcingstrategi

 

Kompetens och erfarenhet
Du som söker tjänsten som strategisk inköpare är en affärsorienterad person med djup förståelse och erfarenhet av hur en matrisorganisation har olika behov i en affärsprocess och hur de samverkar inom ramen för en gemensam strategi. Du har god analytisk förmåga och vet vikten av att jobba med fakta som grund för alla affärsbeslut. Din kommunikativa förmåga gör att du kan visualisera komplexa uppgifter enkelt och begripligt för övriga stakeholders.

Du har erfarenhet av att arbeta med indirekta inköp med leverantörer inom t.ex. bilar, möbler, kontorsmaterial, hotellavtal, reseavtal eller liknande. Du har ett gott affärsmannaskap som bygger långsiktiga affärer på ömsesidig respekt. Vi söker dig som trivs att arbeta självständigt och är van att upprätta och dokumentera egna styrdokument, strategier och mallar.

Vi förutsätter att du kommunicerar på engelska och svenska obehindrat.

Kontakt och ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Säljpoolens rekryteringskonsult Ulf Hammar. Du når Ulf på 08-514 816 46.

Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering, vi vill därför gärna ha in din ansökan snarast möjligt. 

Välkommen med din ansökan!

Om oss
Zeppelin Sverige AB och Zeppelin Danmark A/S är exklusiva återförsäljare för Caterpillar Inc. i Sverige och Danmark, och erbjuder nya och begagnade entreprenad- och gruvmaskiner, uthyrningstjänster samt motorer och elgeneratorer. Sortimentet omfattar mer än 100 maskintyper, från minigrävmaskiner till gigantiska gruvlastbilar. Maskinerna är driftsäkra, bränsleeffektiva och bygger på modern teknologi. I segmentet för motorer och generator är Zeppelin en ledande leverantör av lösningar för applikationer inom industri, marin och järnväg.

Den svenska och danska verksamheten är komplett med försäljning, service, finansiering och uthyrning. I organisationen finns gedigen kunskap hos servicetekniker och ingenjörer som har servat Caterpillars produkter i årtionden. Sverige har cirka 550 anställda på 14 orter från norr till söder. Danmark har cirka 260 anställda på 6 orter. Båda Zeppelinföretagen ingår i den tyska Zeppelingruppen.

Mer information finns på zeppelin-cat.se och zeppelin-cat.dk 

Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Inköpare, Transport & Logistik, Inköp, Logistik
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.saljpoolen.se
Sista ansökningsdag 10 mars 2023 (33 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Säljpoolen är ett av landets ledande rekryteringsbolag och vi har specialiserat oss på att rekrytera personal inom följande befattningar: säljare, innesäljare, chefer och marknad. Vi tillsätter ca 450 tjänster per år!