Hoppa till innehåll

Senior Project Manager till Gasum - olika orter

Din nya roll

I din roll som senior projektledare (Senior Project Manager) kommer du att driva, leda och genomföra våra investeringsprojekt inom affärsområdet Biogas. Hos oss, som Sveriges största biogasproducent, kommer du att ha en viktig och central roll i vår verksamhet med huvudsyfte att säkerställa att våra nya biogasanläggningar uppförs enligt vår uppsatta kvalitet, inom budget och tidplan.

Du kommer att tillhöra avdelningen Excecution Projects där vi arbetar i genomförandefasen och du har helhetsansvar för ditt eget projekt från det att investeringen är godkänd fram till att anläggningen överlämnas till Gasums produktionsenhet. Du arbetar även stöttande och rådgivande under projektens tidigare faser med grundläggande design och framtagande av förfrågningsunderlag. Till ditt förfogande har du en projektgrupp som består av både interna resurser, konsulter, leverantörer samt byggledare och driftspersonal på plats på anläggningen.

Teamet består av 9 personer där samtliga rapporterar till Senior Manager Execution Projects. Vi tillämpar flexibelt arbete och därmed finns möjlighet att arbeta växelvis hemifrån och på kontoret. Du har också möjlighet att utgå från någon av våra olika kontor i Linköping, Stockholm eller Göteborg.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Leda och motivera projektgruppen till att leverera i enlighet med projektets målsättningar.
 • Leda projektet genom alla dess olika faser från upphandling och projektering till byggnation, driftsättning och fram till överlämning till vår produktionsenhet.
 • Ansvara för tidplan, kvalitet och budget.
 • Upphandla kvalificerade leverantörer och konsulter i samarbete med vår upphandlingsenhet/legala enhet.
 • Säkerställa uppfyllnad och efterlevnad av aktuella lagkrav.
Vem söker vi?

Vi värdesätter dina personliga egenskaper högt och letar efter en kollega som är lösningsorienterad, målinriktad, drivande och strukturerad. Du är trygg i din kunskap och har en vana att leda och fördela arbetsuppgifter samtidigt som du är en lagspelare och respekterar alla som är involverade i projektet. Utöver detta söker vi specifikt efter dig som har:
 • några års tidigare arbetslivserfarenhet från projektledning av större, komplexa och teknikintensiva projekt
 • en civilingenjörsexamen eller annan relevant utbildning, alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet
 • är flytande i svenska och engelska i både tal och skrift
Det är meriterande om du har:
 • projektledarerfarenhet inom biogas eller liknande industrier så som kraftvärmeverk eller papper- och pappersmassa eller liknande processindustri
 • övergripande erfarenhet och kännedom om tillståndsfrågor för större industrianläggningar.
 • kunskap inom entreprenadjuridik och avtal
 • tidigare erfarenhet av större entreprenader - i egenskap av beställare, entreprenör eller konsult.
Om Gasum

Gasum erbjuder experttjänster inom renare energi för industri och kraftvärmeproduktion, samt renare bränslelösningar för väg- och sjötransporter. Vi etablerar gastankstationer över hela Sverige och hjälper våra kunder att minska både sitt eget och deras kunders miljöavtryck. Som marknadsledare inom vår sektor är vår ambition att fortsätta att växa med den svenska marknaden. Gasum-koncernen har omkring 330 anställda i Finland, Norge, Sverige och Tyskland. Vi hade en omsättning på drygt 1,6 md SEK 2022 och ägs av finska staten.

Har vi väckt ditt intresse?

Du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på wise.se där du direkt får svara på tre till fem korta frågor. Vi tar inte emot ansökningar per mail.

Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering som metod. Det gör vi i vår strävan efter en mer potentialbaserad matchning. Vi ser därför gärna sökanden med olika bakgrunder, åldrar och erfarenheter, eftersom vi vet att en bredare mångfald berikar var och en av oss och gör oss bättre och smartare som organisation. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Testerna görs tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete. Vill du veta mer om vårt tillvägagångssätt, läs mer här - https://www.wise.se/fordjupningar/kompetensbaserad-rekrytering/.

Har du frågor om processen eller rollen? Kontakta ansvarig rekryteringskonsult Jessica Tschöp på jessica.tschop@wise.se. Vi intervjuar löpande så rollen kan tillsättas före sista ansökningsdatum.

Varmt välkommen med din ansökan!
Wise Professionals AB logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
10 dec. 2023 (6 dagar kvar)
Typ av anställning

Om arbetsgivaren

Wise Professionals är rekryteringsbyrån som designar, utvecklar och erbjuder hållbara konsult- och rekryteringslösningar. Här erbjuder vi rekryteringslösningar och utför konsultuppdrag inom HR, lön och en bredd av chef- & specialistroller som inte faller under något av våra specialistområden. Vi erbjuder också strategi & rådgivning inom attraktion och rekrytering när du väljer att rekrytera själv.

Fler jobb från samma arbetsgivare

Liknande Jobb

Stockholms stad
Teknik & Ingenjör
Företagslogga
Stockholms stad
Teknik & Ingenjör
Företagslogga
Stockholms stad
Teknik & Ingenjör
Företagslogga