Hoppa till innehåll
WePartner AB logotyp

Systemspecialist Lön/HR

Ansök nu


Systemspecialist Lön/HR

Vi erbjuder
I rollen som Systemspecialist bli du ansvarig för våra system inom Lön och HR.

Bolaget är inne i en spännande fas där vi skall byta Lönesystem till HR plus8 och har precis implementerat HR systemet CatalysOne.

Du kommer att supportera, underhålla, utbilda verksamheten och även till löneorganisationen.

Du behöver hålla dig ajour med nya lagar och regler och uppdatera systemen efter det. Du blir också vårt användarstöd för HR-systemen som ligger inom ditt ansvarsområde. Du kommer att planera, genomföra och kommunicera versionsuppdateringar samt leda och genomföra tester. Du håller också i våra leverantörskontakter och deltar i olika användarforum och intressegrupper. En del i ditt arbete är att jobba med utveckling och hålla utbildningar för användarna.

Organisatoriskt hör du till löneavdelningen som är en del av HR-avdelningen. Du rapporterar till Martina Vestlund som är Lönechef. HR består idag av Maria Magnusson som är HR chef, samt 4 HRBP och en utbildningsansvarig. Du kommer komma in i ett mycket spännande skede, en resa som ni tillsammans skall utforska. Vi tror därför att du är en person som drivs av förändringsarbete, ser nya möjligheter och har ett kreativt sinne.

Om tjänsten
I rollen som Systemspecialist Lön/HR är det viktigt att kunna arbeta strukturerat enligt uppsatt arbetsprocess men även att kunna hantera ad-hoc arbetsuppgifter. Om fel eller utmaning uppstår i driften gällande system samt lönehantering så ingår det att ta ansvar för uppföljning tills problemet blir löst.

En viktig egenskap är att vara flexibel och kunna prioritera utifrån aktuell situation. Man ska även ha förmågan att kritiskt kunna granska och utvärdera utfört arbete och att påtala eventuella oklarheter.

Vi arbetar i team och stöttar varandra vid behov då arbetsbelastningen varierar över tid. Man förväntas driva sitt arbete självständigt. Du kommer att stötta lönegruppen med allmän lönekörning vid toppar och ledigheter. Då löneavdelningen är en servicefunktion som stöttar övriga delar i verksamheten är god framförhållning viktigt och att du är duktig på att planera ditt arbete tillsammans med teamet. En viktig del av arbetet är att medverka för att effektivisera arbetsprocesserna kopplat till lön i samråd med arbetsgruppen och lönechef.

Din profil
Du har god analytisk förmåga för att kunna hitta de bästa lösningarna kopplat till systemen samt arbetsprocesserna. För att klara jobbet bör du ha en god initiativförmåga och kunna hantera uppkomna problem snabbt och smidigt

Dessutom har du en god strategisk förmåga och kunna ”höja blicken” för att se olika lösningar samt vilka konsekvenser de leder till. Som person är du mycket noggrann för att kunna säkerställa korrekt leverans samt lösningsorienterad.

Du är en utpräglad serviceperson och gör allt för att stötta verksamheten och övriga centrala funktioner samt externa parter. Du har god kommunikativ förmåga och grundläggande förståelse för hur man tolkar kollektivavtal. Vi förutsätter att du har goda kunskaper i Officepaketet, samt kan arbeta obehindrat i Excel.

Din bakgrund
Utbildning motsvarande KY/YH-utbildning till lönespecialist eller likvärdig bakgrund, gärna med systeminriktning. Vi värdesätter tidigare erfarenhet av att ha arbetat med arbetsuppgifter med liknande ansvar.

Övrigt
I denna rekrytering samarbetar vi med Wepartner och Barbara Lidholt. Varmt välkommen med din ansökan och CV. Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan snarast möjligt! Har du frågor gällande tjänsten så tveka inte att kontakta Barbara Lidholt @ barbara.lidholt@wepartner.se och på telefon 076 525 90 47.

Välkommen med din ansökan, vi ser fram emot att få läsa den!
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
23 juni 2023 (16 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare