Hoppa till innehåll
We Effect logotyp

Financial Controller till We Effect, Stockholm

”Ta chansen att göra verklig skillnad - inom vår organisation och i vårt gemensamma arbete för en hållbar planet fri från fattigdom.”

Är du en erfaren Financial Controller med brinnande intresse för hållbar och rättvis värld fri från fattigdom? Längtar du efter ett stimulerande och utvecklande arbete som gör skillnad på riktigt?

På uppdrag av vår kund We Effect, som är världens största kooperativa biståndsorganisation, rekryterar vi nu en Financial Controller. Tjänsten är baserad på huvudkontoret på Södermalm i Stockholm och du rapporterar till Group CFO. Du ansvarar för ekonomisk rapportering, analys och uppföljning av redovisning och finansiell rapportering samt för budget- och prognosprocesser.

Du kommer att fungera som stöd i ekonomiska frågor - det här kommer att bli en spännande resa!


Huvudsakliga arbetsuppgifter:
* Koordinera budget/prognosprocessen för de globala organisationerna.
* Ansvarig för att utveckla ekonomisk rapportering, analys och uppföljning inom alla nivåer och områden.
* Granskning och komplettering av regioner/länders räkenskaper i samarbete med övriga kollegor.
* Kvalitetssäkra redovisningsmetoder, policys och principer i regionerna.
* Stötta regionerna i allmänna ekonomiska frågor.
* Säkerställa de finansiella rapporterna och följa upp att region- och landskontor efterlever uppsatta interna och externa regelverk.

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig med en universitetsexamen inom ekonomi, eller motsvarande som arbetat i en liknande roll tidigare alternativt en flerårig, solid bakgrund inom redovisning och vill verka i en roll i gränslandet mellan financial- och business controlling.
För att trivas och bli framgångsrik i denna roll ser vi att du har en förståelse och ett stort intresse för system och processer.
Viktigt att du känner dig bekväm med engelska då all vår kommunikation globalt sker på engelska.

Personliga egenskaper:
Du är en trygg person med förmåga att kommunicera på ett pedagogiskt och prestigelöst sätt med de olika regionerna och kulturerna. Detta i kombination med helhetsperspektiv, intresse för system, analys och med starkt driv för förändring och förbättring; vare sig det är i världen eller i processerna, är förmågor som skattas högt.

Vad We Effect kan erbjuda dig:
Vi kommer att ge dig möjligheten att göra verklig skillnad - inom vår organisation och i vårt gemensamma arbete för en hållbar planet fri från fattigdom. Vi utmanar status quo och uppmuntrar innovation.

Våra värderingar Transparens, Respekt och Tillsammans vägleder oss i vårt arbete och bildar vår organisationskultur. Vi är en interkulturell organisation där mångfald och inkludering är våra hörnstenar.

Vi välkomnar dig som du är, och värdesätter ett brett utbud av perspektiv, erfarenheter och nätverk. Det är vår övertygelse att en inkluderande arbetsplats utan någon form av diskriminering leder till effektivare relationer och resultat med friska, engagerade och växande medarbetare.

Vi strävar efter att ha den bästa arbetsmiljön och även om din huvudsakliga arbetsplats för denna position kommer att vara Stockholm, erbjuder vi flexibla möjligheter att blanda arbete från kontoret och hemmet eller någon annanstans vilket vi tror förbättrar balansen mellan arbete och privatliv på många sätt. Vi tillämpar målstyrd arbetstid och erbjuder 31 dagars betald semester.

Location: Stockholm, Södermalm

Om We Effect:
We Effect är en biståndsorganisation som sedan 1958 tänker och agerar långsiktigt - för att förändringar ska bestå. Hjälp till självhjälp är ledstjärnan i vårt biståndsarbete i 20 länder i fyra världsdelar. Våra fokusområden är landsbygdsutveckling, bostäder, jämställdhet och tillgång till mark. Vi vet att tillsammans hittar människor nya vägar ur fattigdomen och blir en stark röst i samhället. Därför stödjer We Effect människor att gå samman och få nya kunskaper. Resultatet blir att fler får ökade inkomster, mat på bordet och värdiga bostäder - och kan ta klivet ur fattigdomen.

För mer information, se www.weeffect.se.

Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
17 apr. 2023 (20 dagar kvar)

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare