Hoppa till innehåll
VR logotyp

Teknisk chef till Bussdivisionen, VR

Publiceringsdatum
29 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Teknisk Chef med fokus på ledarskap, transformation och teknisk projektledning till VR Sveriges, Stockholm

Vi söker nu VR Sveriges nästa Tekniska chef till bussdivisionen. Är du redo att ta ledningen i VRs spännande transformation mot elektrifiering inom kollektivtrafiken? Denna roll är en nyckelroll där du leder och coachar ditt team, arbetar strategiskt, driver underhålls- och förvaltningsprojekt, där fokus de närmsta åren kommer att ligga på elektrifiering av fordonsflottan med tillhörande laddinfrastruktur och batterihanteringssystem.

Välkommen med din ansökan!

Ditt anställningserbjudande
 • Du blir en del av ett företag som driver på utvecklingen inom en framtidsbransch som expanderar kraftigt och som har en viktig betydelse för samhällets miljö- och hållbarhetsfokus i stort.
 • För VR Sverige står medarbetare, kund och tillväxt i centrum. VR utvecklar ständigt sitt ledarskap och kultur eftersom en bra medarbetarupplevelse också ger den bästa kundupplevelsen.
 • Du kommer att arbeta på en spännande arbetsplats i utveckling och transformation tillsammans med kompetenta kollegor. VR uppmuntrar initiativrikedom och vill att du bidrar i vardagen med dina kunskaper och erfarenheter.
 • VR är starkt värderingsdrivet där värderingar som styr är: Vi bryr oss, Vi arbetar tillsammans och Vi bidrar till utveckling.
Dina arbetsuppgifter

Som Teknisk chef kommer du att:
 • Utveckla och implementera strategier för övergången till en elektrisk bussflotta.
 • Arbeta nära inköpsavdelningen för att säkerställa rätt upphandling av elektriska fordon och laddinfrastruktur.
 • Utforma och optimera underhålls- och förvaltningsplaner för elektriska bussar, samt säkerställa att både fordon och laddinfrastruktur fungerar optimalt.
 • Samarbeta med affärsområdeschefer, verkstadschefer och trafikplaneringen för att optimera effektivitet och prestandan hos bussflottan.
Värt att veta

Som teknisk chef leder du teknikavdelningen, som för närvarande består av tre personer. Avdelningen kommer att växa och ditt team kommer att utökas i takt med att nya kontrakt vinns och kompetensbehovet ökar. Din placeringsort är Stockholm och du rapporterar till Divisionsdirektör Buss.

Våra förväntningar

För att trivas och lyckas i denna roll är du en ledare med erfarenhet av coachande ledarskap. Du uppskattar att arbeta i en teknisk och dynamisk miljö där alla svar ännu inte finns och du tar gärna egna initiativ. Din förmåga att kommunicera effektivt och samarbeta med andra är avgörande för att nå framgång.
Vi ser att du har:
 • Erfarenhet av personalansvar samt att leda teknikteam, gärna i transformation.
 • Erfarenhet av att implementera förändringar och driva projekt.
 • God analytisk- och problemlösningsförmåga.
 • Gott affärssinne i upphandlingsarbete och stora inköp.
 • Det är meriterande om du har förståelse för elektriska drivsystem och laddinfrastruktur och batterihanteringssystem dock inget krav.
Intresserad?

Rekryteringen sker i samarbete med TNG Tech - specialister på datadriven och fördomsfri teknik- och ingenjörsrekrytering, samt bemanning och interim. Vi ser fram emot att få din ansökan med CV eller LinkedIn-profil, och utan personligt brev, i vårt enkla ansökningsformulär. Notera att vi inte kan ta emot ansökningar via e-post, men att du alltid är välkommen att maila rekryteraren vid frågor. Efter inskickad ansökan kommer vi dels anonymisera dina personuppgifter, dels be dig att göra ett par rekryteringstester, innan vi gör en första bedömning. Givetvis får du mer information om varje steg när det är dags och så snart du skickat in din ansökan kan du följa den i realtid via vår hemsida. Observera att vi gör urval löpande och tjänsten kan därför tillsättas före sista ansökningsdatum. Varmt välkommen!
VR logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
28 juni 2024 (6 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

TNG Tech: Specialister på fördomsfri och vetenskaplig teknikrekrytering TNG Tech är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på vetenskaplig och fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar och vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus. Vi ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester, Talent Quality Score Cards och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Vi rekryterar ingenjörer och tekniker eller hyr ut konsulter inom tre områden - Engineering, Production och Supply Chain Management. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: (länk till Youtube) https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG Tech, är en del av TNG Group AB, och arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/tech-ingenjor-teknik Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Läs mer om TNG Tech här: https://www.tng.se/tech