Senior redovisningsekonom till VR i Stockholm

Senior redovisningsekonom till VR i Stockholm

Är du en självständig redovisningsekonom som vill arbeta i ett större internationellt bolag som är på en förändringsresa? Arbetar du idag som senior redovisningsekonom och har goda redovisningskunskaper? Det finns nu en möjlighet för dig som redovisningsekonom att bidra till utvecklingen i detta utvecklingsbenägna bolag. VR Sverige förespråkar ständigt utveckling för att möta omvärldens krav på kollektivtrafiks- och transportlösningar, något som återspeglas i alla bolagets anställda.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som redovisningsekonom:
* Löpande bokföring
* Kundfakturering
* Månads-, kvartals- och årsbokslut
* Avstämningar samt kvalitetskontroll
* Momsdeklarationer
* Rapportering skatter, avgifter samt rapportering till SCB
* Deltagande i olika integrationsprojekt med vår nya ägare VR Group i Finland

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som har några års erfarenhet som redovisningsekonom och som gärna har en akademisk utbildning i ekonomi, alternativt en KY utbildning inom redovisning. Du har goda redovisningskunskaper och med fördel en viss erfarenhet av att arbeta med IFRS. Du är en van Excel-användare och du har erfarenhet av arbete i större affärssystem, gärna i SAP. VR:s koncernspråk är engelska och du behöver kunna uttrycka dig obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift.
Om du även kan finska är det positivt, men det är inte en förväntan.

Personliga egenskaper:
Som person är du noggrann och metodisk samt har lätt för att samarbeta. Du har ett analytiskt sinne och är självgående i ditt arbete. Då du bland mycket annat kommer arbeta med att förbättra processer har du även en förmåga att hitta nya lösningar och driva processer framåt på ett effektivt sätt.

Vad erbjuder VR dig?
I denna roll som senior redovisningsekonom får du tillsammans med kompetenta kollegor möjlighet att vara med på en spännande utvecklingsresa i ett större internationellt bolag. På VR ligger vi i framkant när det gäller att skapa framtidens hållbara mobilitet till gagn för samhället i stort. Vi finns där tillsammans för en bättre värld - det är vår vision och syftet med vår verksamhet.

Placeringsort: Sickla i Stockholm

Om VR
VR är en finskt etablerad aktör inom kollektivtrafikmarknaden, som är verksamt inom områdena persontransporter, logistik och underhåll. Bolaget har 160 års erfarenhet inom järnvägssektorn och tillhandahåller idag transporttjänster med fjärr- och pendeltåg, spårvagnar och busstrafik. VR underhåller bland annat även tunnelbanetåg i Helsingfors och ser Norden som sin viktigaste marknad. Företaget sysselsätter för närvarande ca. 5 600 yrkesverksamma och genererar 838 miljoner euro i intäkter. VR:s förvärv av Arrivas (numera VR) verksamhet i Sverige är företagets första etablering utanför Finland och en del i en långsiktig strategi.

I Sverige hjälper VR fler än 100 miljoner resenärer varje år att komma fram till sina resmål. Med cirka 3 000 medarbetare, omsättning på ca 3 miljarder, 520 bussar, 179 tåg och 68 spårvagnar skapas moderna transportlösningar där säkerheten alltid kommer i första hand. Våra resenärer ska uppleva att vi gör allt för att deras resa ska kännas trygg och ha service av hög kvalitet. Året runt - dygnet runt - fram och tillbaka.

Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag 12 maj 2023 (53 dagar kvar)