Hoppa till innehåll
VR logotyp

Redovisningschef till VR i Stockholm

Ansök nu

Är du en driven redovisningschef som vill vara med och bidra till detta stora internationella bolags fortsatta utveckling? Arbetar du idag som redovisningschef på ett större bolag och/eller har du arbetat och utvecklats ett antal år inom revision? VR:s nuvarande redovisningschef går vidare inom bolaget, varför man nu söker nästa stjärna till denna roll. VR Sverige förespråkar ständigt utveckling för att möta omvärldens krav på kollektivtrafiks- och transportlösningar, något som återspeglas i alla bolagets anställda.


Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som redovisningschef:
* Att genom personligt föredöme agera och verka enligt företagets värderingar, medarbetarprofil, riktlinjer och policys
* Utveckla verksamheten samt arbetsmetoder, strukturer och processer inom ekonomi
* Leda och utveckla direktrapporterande medarbetare
* Analysera kassaflödes-, balans-, index-, intäkts- och kostnadsavvikelser
* Säkra korrekt rapportering enligt koncernens redovisningsprinciper
* Säkerställa intern revision och intern kontroll

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som antingen har arbetat i några år som redovisningschef på ett större bolag och/eller har arbetat ett antal år inom revision. Du har en akademisk utbildning i ekonomi eller motsvarande och du har mycket goda redovisningskunskaper. IFRS har du god förståelse för och du har erfarenhet av att arbeta med det. Du är en van Excel-användare och du har erfarenhet av arbete i större affärssystem, gärna i SAP. VR:s koncernspråk är engelska och du behöver kunna uttrycka dig obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift. Om du även skulle kunna finska är det en bonus, men det är inte en förväntan.

Personliga egenskaper:
Du har god förmåga att leda, stimulera och coacha ett team. Som person har du ett starkt eget driv och du är initiativrik. Du är prestigelös och diplomatisk och din goda kommunikativa sida kommer väl till pass i denna roll. Du är en självklar del av ditt team och din positiva och coachande ledarstil är uppskattad av teamet. Du är analytisk och har ett intresse för att förbättra och effektivisera processer och arbetssätt.

Vad erbjuder VR dig?
I denna roll som redovisningschef får du tillsammans med kompetenta kollegor möjlighet att vara med på en spännande utvecklingsresa i ett större internationellt bolag. På VR ligger vi i framkant när det gäller att skapa framtidens hållbara mobilitet till gagn för samhället i stort. Vi finns där tillsammans för en bättre värld - det är vår vision och syftet med vår verksamhet.


Placeringsort: Sickla i Stockholm

Om VR
VR är en finskt etablerad aktör inom kollektivtrafikmarknaden, som är verksamt inom områdena persontransporter, logistik och underhåll. Bolaget har 160 års erfarenhet inom järnvägssektorn och tillhandahåller idag transporttjänster med fjärr- och pendeltåg, spårvagnar och busstrafik. VR underhåller bland annat även tunnelbanetåg i Helsingfors och ser Norden som sin viktigaste marknad. Företaget sysselsätter för närvarande ca. 5 600 yrkesverksamma och genererar 838 miljoner euro i intäkter. VR:s förvärv av Arrivas (numera VR) verksamhet i Sverige är företagets första etablering utanför Finland och en del i en långsiktig strategi.

I Sverige hjälper VR fler än 100 miljoner resenärer varje år att komma fram till sina resmål. Med cirka 3 000 medarbetare, omsättning på ca 3 miljarder, 520 bussar, 179 tåg och 68 spårvagnar skapas moderna transportlösningar där säkerheten alltid kommer i första hand. Våra resenärer ska uppleva att vi gör allt för att deras resa ska kännas trygg och ha service av hög kvalitet. Året runt - dygnet runt - fram och tillbaka.

Mer info
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
16 juni 2023 (18 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare