Lösningsarkitekt till VR i Stockholm

Lösningsarkitekt till VR i Stockholm

Hos VR i Stockholm arbetar du som Lösningsarkitekt med oss som satsar på molnlösningar, tänker nytt och långsiktigt!

Som Lösningsarkitekt hos oss på VR Sverige i Stockholm får du möjligheten att ta våra moderna lösningar och molnarkitektur till nästa nivå. Vi har varit helt molnbaserade sedan 2015 och har höga ambitioner om att fortsätta vara i teknisk framkant. I teamet värdesätter vi prestigelöshet och motivation, vilket speglas i vårt arbetssätt och vardag. Du får möjlighet att jobba brett med våra lösningar och dessutom bidrar du till ett mer hållbart klimat genom att förbättra vår affärsverksamhet - kollektiva trafikmedel.

Vi erbjuder dig
  • Möjligheten att vidareutvecklas i en roll med strategiskt och tekniskt ansvar
  • Chansen att effektivisera och förenkla en verksamhet med moderna molnlösningar
  • En förändringsvillig miljö där du blir en del av ett prioriterat område, med en prestigelös och lärande kultur
Det här gör du hos oss
  • En övergripande roll med nära samarbete med utvecklingsteamet och verksamhet
  • Realisera IT-lösningar baserade på verksamhetens behovsbild
  • Säkerställa förändringsinitiativ ur ett tekniskt perspektiv
  • Ansvara för arkitekturen och dess integrationslösningar
  • En modern miljö med Microsoft-tjänster där allt är molnbaserat
Ditt team och arbetsplats

Du blir en del av utvecklingsteamet som består av två andra arkitekter och en testledare samt ett gäng externa utvecklare. Vi jobbar agilt i två veckors sprintar och har ett tätt samarbete för att tillsammans lösa problem. Vi sitter i ett nytt fräscht kontor i Sickla och ger dig möjlighet att jobba både på kontoret och på distans.

Mer om dig

För att lyckas i rollen som Lösningsarkitekt har du en förståelse för molnlösningsdesign, antingen som senior utvecklare/Tech Lead med hög involvering i dessa frågor eller som lösningsarkitekt i dag. Du är trygg i Microsoft-stacken och har god förståelse för integrationslösningar.

Som person strävar du efter att nå goda resultat och gillar att bidra med nya idéer som gör att vi testar nya saker. För att trivas i rollen är du kommunikativ och drivs av samarbete på olika nivåer i organisationen. Du pratar och skriver flytande svenska och är bra även på engelska.

Så här får vi kontakt

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!
Mer info
Kontaktperson Tove Sjöberg
Telefon 0709809986
Email Mejla Tove Sjöberg
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare, IT-Konsult, IT-Arkitektur
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Ada Digital
Sista ansökningsdag 8 apr 2023 (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Sverige hjälper vi cirka 170 miljoner resenärer varje år att komma fram till sina resmål. Med cirka 3900 medarbetare, 900 bussar, 150 tåg och 90 spårvagnar skapar vi moderna transportlösningar där säkerheten alltid kommer i första hand. Som resenär hos VR Sverige ska du uppleva att vi gör allt för att din resa ska kännas trygg och ha service av hög kvalitet. Året runt - dygnet runt - fram och tillbaka. VR Sverige är den svenska delen av VR Group som är Finlands motsvarighet till SJ.

Vi uppfattar oss som en seriös utmanare på den svenska kollektivtrafikmarknaden med ambitionen att kontinuerligt vinna nya marknadsandelar. Det åstadkommer vi genom att alltid se möjligheterna till nya innovativa lösningar som får ännu fler människor att resa kollektivt.