Enterprisearkitekt till VR Sverige i Stockholm

Enterprisearkitekt till VR Sverige i Stockholm

Hos VR i Stockholm arbetar du affärsdrivet som Enterprisearkitekt och driver både IT och den digitala agendan effektivt framåt.

Som Enterprisearkitekt hos oss på VR i Sickla, Stockholm, tar du en nyckelroll i att bygga nästa generations tjänster och IT-arkitektur tillsammans med kompetenta kollegor. I teamet värdesätter vi prestigelöshet och motivation, vilket speglas i arbetssättet och vardagen. Du kan vänta dig en unik och bred roll med många kontaktytor inom organisationen och dessutom bidrar du till ett mer hållbart klimat genom att förbättra vår affärsverksamhet - kollektiva trafikmedel.

Vi erbjuder dig
  • Möjligheten att vidareutvecklas i en roll med strategiskt ansvar och arbeta brett från både ett IT- och försäljningsperspektiv
  • Chansen att bidra i en tillväxtresa genom att, bland annat, definiera affärsmöjligheter för att harmonisera applikationsportföljen
  • En unik roll som spänner över upphandlingar såväl som övergripande arkitektur för hela VRs IT-landskap
  • En förändringsvillig miljö där du blir en del av ett prioriterat område, med en prestigelös och lärande kultur
Det här gör du hos oss
  • Leda utvecklingen av en modern, hållbar och affärsdriven IT-arkitektur och digital strategi
  • Ansvara för affärsinformationsmodell och definiera affärsmöjligheter genom IT-lösningar
  • Representerar IT i försäljningsarbetet i nära samarbete med anbudsteamet vilket innebär att föreslår hållbara IT-lösningar ur både ett förvaltnings- och affärsmässigt perspektiv
  • Samverka med organisationens alla avdelningar
Ditt team och arbetsplats

Du ingår i ledningsgruppen för IT och rapporterar till CIO, Christer Braaf. Vi jobbar agilt och har ett tätt samarbete för att tillsammans lösa problem. Vi sitter i ett nytt fräscht kontor i Sickla och ger dig möjlighet att jobba både på kontoret och på distans.

Mer om dig

För att lyckas i rollen som Enterprisearkitekt ser vi att du har en gedigen erfarenhet av att hantera modern teknik och leveransmodeller. Du har troligtvis arbetat i en liknande roll eller har en konsultbakgrund men är nu nyfiken på en bredare roll inom en linjeorganisation där du får ta stort ansvar. Vidare har du tidigare erfarenhet av att räkna på affärsupplägg och förstår viken av en förvaltningsbar modell.

Som person strävar du efter att nå goda resultat och gillar att arbeta med tempo i en dynamisk miljö. För att trivas i rollen är du en stark kommunikatör och drivs av samarbete på olika nivåer i organisationen. Du pratar och skriver flytande svenska och är även bra på engelska.

Så här får vi kontakt

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!
Mer info
Kontaktperson Tove Sjöberg
Telefon 0709809986
Email Mejla Tove Sjöberg
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare, Systemanalytiker
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Ada Digital
Sista ansökningsdag 8 apr 2023 (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Sverige hjälper vi cirka 170 miljoner resenärer varje år att komma fram till sina resmål. Med cirka 3900 medarbetare, 900 bussar, 150 tåg och 90 spårvagnar skapar vi moderna transportlösningar där säkerheten alltid kommer i första hand. Som resenär hos VR Sverige ska du uppleva att vi gör allt för att din resa ska kännas trygg och ha service av hög kvalitet. Året runt - dygnet runt - fram och tillbaka. VR Sverige är den svenska delen av VR Group som är Finlands motsvarighet till SJ.

Vi uppfattar oss som en seriös utmanare på den svenska kollektivtrafikmarknaden med ambitionen att kontinuerligt vinna nya marknadsandelar. Det åstadkommer vi genom att alltid se möjligheterna till nya innovativa lösningar som får ännu fler människor att resa kollektivt.