Ekonomiansvarig till VDL Bus & Coach

Ekonomiansvarig till VDL Bus & Coach

Är du intresserad av att vara en viktig spelare i en marknadsledande internationell koncern inom fossilfri transport? Vill du som ekonomiansvarig vara med på en spännande utvecklingsresa?

VDL Bus & Coach är marknadsledare i Europa på el-bussar och drivande i omställningen mot fossilfri transport med en helt ny produktgeneration under lansering. I Sverige fortsätter VDL den långsiktiga satsningen på den svenska marknaden och är inne i en mycket spännande tillväxtfas. Med kraftigt växande marknad ser framtiden mycket ljus ut.

Arbetsuppgifter
I rollen som Ekonomiansvarig har du helhetsansvar för företagets ekonomi och arbetar både övergripande strategiskt och praktiskt operativt.

Arbetet innefattar:
* Löpande redovisning
* Budget, prognos och uppföljning
* Ansvara för månads- och årsbokslut
* Intern rapportering och rapportering till företagets huvudkontor i Nederländerna
* Säkerställa löneutbetalningar via en extern löneadministratör och andra personalfrågor

Rollen rapporterar direkt till vår svenska VD och är en del av företagets ledningsgrupp. Du arbetar i nära samarbete med den svenska organisationen och har även regelbundna kontakter med controller och finansfunktioner vid huvudkontoret i Nederländerna.

Tjänsten är stationerad i Vallentuna och vi erbjuder möjlighet att arbeta på distans del av tiden.

Din profil
För att lyckas i rollen har du några års erfarenhet från likande arbetsuppgifter i ett mindre företag eller god förståelse för ekonomiarbetet i ett mindre företag. Du tycker om att arbeta i en organisation med mycket driv och där vi som team jobbar med tillväxt i fokus. Det är en fördel om du har arbetat i en internationell koncern.

Du har relevant utbildning på högskolenivå eller motsvarande och du arbetar obehindrat på svenska och engelska. Vi tror att du är prestigelös och vill vara en del av teamet för att tillsammans med kollegor se till att saker blir fixade. Som person är du strukturerad och analytisk. Du tar fullt ägarskap för ditt ansvarsområde, är självgående och håller vad du lovar. Du är förtroendeingivande och har lätt för att hantera och motivera människor.

Om företaget
VDL Bus & Coach Sweden AB är ett helägt dotterbolag till nederländska VDL Bus & Coach bv och ansvarar för verksamheten på den svenska marknaden. VDL Bus & Coach är en del av den familjeägda koncernen VDL Groep. Kärnverksamheten för VDL Bus & Coach består av utveckling, tillverkning, försäljning och servicemarknad av ett brett utbud av bussar och chassimoduler, ombyggnation av mini- och midi-bussar och köp och försäljning av begagnade bussar. Tillverkningen sker i Nederländerna och Belgien. VDL Bus & Coach erbjuder även totallösningar för utsläppsfri kollektivtrafik som bland annat innefattar fordon och laddinfrastruktur.

Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag 13 mars 2023 (41 dagar kvar)