Hoppa till innehåll
Vattenfall logotyp

Projekt- och dokumentationschef till Vattenfall Värme

Publiceringsdatum
24 januari 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Om tjänsten

Nu söker vi dig som har ett genuint intresse för att utveckla människor och arbetssätt i en samhällsviktig verksamhet. Tillsammans ska vi skapa en fossilfri framtid, var med på resan som vår nya Projekt och dokumentationschef för Generation Värme Sverige!

Om tjänsten

Projekt och dokumentationsgruppen har det övergripande ansvaret för genomförandet av våra investeringsprojekt och för dokumentationen av våra anläggningar. Projektledarna ansvarar att leda anläggningsprojekt med fokus på arbetsmiljö, funktion och ekonomi. Dessutom är gruppen ansvarig för att hantera processen för anläggningsdokumentation och förvaltningen av gemensamma IT-system, såsom vårt dokumentationssystem för anläggningsdokumentation. I gruppen finns personal placerad i Drefviken, Nyköping, Solna och Uppsala. Huvuddelen av medarbetarna är lokaliserade i Uppsala så det förväntas att man kan resa dit regelbundet.Som Projekt- och Dokumentationschef kommer du att ta dig an flera spännande och utvecklande uppgifter, däribland att ansvara för avdelningens operativa uppdrag, engagera ca 14 medarbetare samt delta i Maintenance & Technology ledningsgrupp. En viktig del av din roll är att bygga goda hållbara relationer både internt och externt då du kommer arbeta nära andra avdelningar inom drift, underhåll, asset management och övriga stödfunktioner.Vi tar säkerhet och hälsa på största allvar och som chef genomsyrar det arbetet. Som Projekt- och dokumentationschef engagerar du genom dina medarbetare, tillsammans säkerställer ni en trygg och involverande arbetsmiljö, där alla har en chans att utvecklas.

Vi arbetar mycket projektorienterat där du som Projekt- och dokumentationschef får agera sponsor eller mottagare i flera förbättringsinitiativ och nybyggnadsprojekt. Vi har flera satsningar som pågår för att utveckla vårt arbetssätt med projekt, underhåll och anläggningsinformation.

Placeringsort

Drefviken (Haninge), Nyköping, Solna eller Uppsala.


Din bakgrund

Kravspecifikation

  • Ledarerfarenhet där du aktivt arbetat med att engagera och utveckla medarbetare och team.
  • Du har en högskoleexamen eller motsvarande erfarenhet förvärvad genom din yrkesroll.
  • Erfarenhet av att arbeta inom större organisationer där förmågan att arbeta processorienterat är viktigt.
  • Det är en fördel om du har erfarenhet från liknande teknisk verksamhet och har en förståelse vår verksamhet. Exempelvis inom energibranschen eller industri.

För att trivas i rollen är det avgörande att du har erfarenhet av att bygga team, skapa tydlighet genom målstyrning och leda personal i förändring. Eftersom vi har flera gränssnitt med kollegor i andra länder behöver du förutom svenska behärska engelska väl i tal och skrift. Som person tror vi att du är prestigelös, med förmåga att skapa engagemang och samarbeta tvärfunktionellt.


Mer information

Vad kan vi erbjuda dig?
Hos oss blir du en del av ett starkt team med fantastiska kollegor. Organisationen är engagerad och motiverad och står inför flera spännande utmaningar. Vi erbjuder ett omväxlande arbete, ett modernt ledarskap och många kontaktytor. Att livet i sin helhet ska gå ihop är en självklarhet för oss, vi lägger stor vikt vid att du ska hitta en balans mellan arbete och fritid och erbjuder attraktiva personalförmåner. Som medarbetare på Vattenfall Värme är du delaktig i att skapa framtidens uppvärmning och att forma morgondagens fossilfria energisamhälle.

För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Johan Siilakka 0730-389633. För information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterare Johan Macdonald 073 - 085 27 63

Fackliga representanter
Stefan Andersson (Akademikerna), Kjell Karlsson (Ledarna), Robert Lönnqvist (SEKO) och Patrik Nenzén (Unionen). Du når samtliga via Vattenfalls växel, 08-739 50 00.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast den 14 februari. Vi tar inte emot ansökningar via mail.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och många tjänster är säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

#Vattenfall


Om oss

Vattenfall Värme är en europeisk leverantör av värme, el, kyla och ånga, vars verksamhet är central i Vattenfalls arbete att arbeta för fossilfrihet. Vi är drygt fyra tusen anställda som levererar fjärrvärme, fjärrkyla, ånga och el i fyra länder med vårt huvudkontor i Solna. I Sverige levererar vi fjärrvärme, fjärrkyla, ånga och el till industrier, kommunal verksamhet, fastighetsägare och villakunder i femton kommuner.

Vattenfall AB Värme producerar och levererar fjärrvärme i Drefviken, Nyköping, Motala, Uppsala och Vänersborg. I Uppsala produceras och levereras även fjärrkyla, ånga på ett flertal av orterna producerar anläggningarna även el. Verksamheten består i huvudsak av energiåtervinning ur avfall och biobränsleeldade anläggningar. Det pågår flera förnyelseprojekt inom vår plan att bli fossilbränslefria senast 2025. Vi har investerat ett flertal miljarder under de senaste åren och fortsätter nu vår resa. Vi söker nu en ny Projekt och dokumentationschef till vår avdelning Maintenance och Technology.


Liknande Jobb

Vattenfall logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
14 april 2024 (51 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren