Hoppa till innehåll
Vattenfall logotyp

HV Manager (Högspänningsmanager) – Vattenfall Vindkraft

Publiceringsdatum
16 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Företagsbeskrivning

Vattenfall är en av Europas största producenter och återförsäljare av el och värme. Våra huvudmarknader är Sverige, Tyskland, Nederländerna, Danmark och Storbritannien. Inom Vattenfallkoncernen finns cirka 21 000 anställda. Vi har elektrifierat industrier, levererat energi till bostäder och förvandlat tillvaron genom innovation i över hundra års tid. Vi vill nu göra det möjligt att leva fossilfritt och vi driver på övergången till ett hållbart energisystem.

Jobbeskrivning

Vi söker nu en driven HV Manager till Vattenfall Vindkraft Operation Sverige med uppgift att stötta driftorganisationen på våra befintliga och kommande vindkraftparker i att på ett säkert och kontrollerat sätt driva och underhålla våra elanläggningar. Du kommer rapportera till och stötta Head of Onshore Operations Sweden i frågor kring elsäkerhetsområdet.

Vi erbjuder dig möjligheten att arbeta i ett engagerat team med hög kompetens. Vi ser möjligheter i alla utmaningar och du kommer att få vara med att påverka utvecklingen av vår verksamhet.

Som HV Manager kommer du att:

 • Säkerställa att drift och underhåll av högspänningsanläggningarna utförs på ett säkert och kontrollerat sätt genom att tillämpa och utveckla processer och rutiner för Vattenfalls landbaserade vindparker i Sverige, oavsett om arbetet är utförs av intern personal eller entreprenörer
 • Koordinera/övervaka högspänningsrelaterade uppgifter delegerade till andra funktioner i organisationen
 • Fungera som sakkunnig inom elsäkerhetsområdet och aktivt stötta organisationen i elsäkerhetsfrågor och aktuella lagstiftning samt ha en omvärldsbevakande funktion inom elsäkerhetsområdet
 • Tillsammans med driftpersonal på vindkraftparkerna hantera entreprenörer, koordinera erforderliga arbeten, hantera gränssnitt mot nätbolag etc.
 • Utveckla och förnya styrande dokument i elsäkerhetsledningssystem, hantera och leda incidentutredningar samt ta fram och hålla utbildningar inom elsäkerhet
 • Vara representant i branschnätverk, externa och interna forum och etablera goda samarbeten med entreprenörer, myndigheter och kollegor i branschen
 • Representera driftorganisationen i utvecklingen av nya vindkraftsprojekt
 • Vara behjälplig och sakkunnig i tekniska elfrågor

Det kan förekomma resor med övernattning i tjänsten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

 • Har arbetslivserfarenhet inom elteknik inom relevant bransch samt anläggningskännedom om elproduktionsanläggningar
 • Har utbildning med inriktning mot elkraft eller elproduktion, kombinerad med djup kompetens inom elsäkerhetsområdet
 • Har erfarenhet av att jobba i någon form av ledningssystem med fokus på elsäkerhetsområdet med högt ställda krav på hälsa och säkerhet
 • Auktorisation inom el är meriterande
 • Erfarenhet av felsökning och analys samt tekniska kunskaper om vindkraftsparkslayouter är meriterande.
 • Uttrycker dig väl i både tal och skrift på svenska och engelska
 • B körkort

Högt säkerhetstänkande, proaktivt arbetssätt och god samarbetsförmåga är förmågor som vi värderar högt. Vi ser gärna att du är resultatorienterad och har en god planeringsförmåga för att hålla snäva deadlines. Vi ser även att du är en god kommunikatör som trivs i mötet med människor och kan utrycka dig på ett pedagogiskt sätt både i tal och skrift på svenska och engelska, samt ta fram kortfattad information till ledande befattningshavare.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ytterligare information

Vi erbjuder

Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare och utforska nya områden inom företaget. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Sista ansökningsdag för denna tjänst är 9 juni 2024. Vi tar inte emot ansökningar via mail, endast via vår webbplats. Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdatum.

Placeringsort: Solna, Fredrika, Umeå, Kalmar, Luleå eller Falkenberg.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Maria Hassel, maria.hassel@vattenfall.com.

Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta vår rekryterare Catalina Roa Rodriguez på tel. 070-00 26 802.

Fackföreningsrepresentanter i Sverige: Rolf Ohlsson (Akademikerna), Anders Bohlin (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Rebecka Hedsell (SEKO). Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vattenfall logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
09 juni 2024 (21 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren