Hoppa till innehåll
Vattenfall logotyp

Affärsutvecklare för Heavy Transport – Vattenfall

Publiceringsdatum
20 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Företagsbeskrivning

Vattenfall är en av Europas största producenter och återförsäljare av el och värme. Våra huvudmarknader är Sverige, Tyskland, Nederländerna, Danmark och Storbritannien. Inom Vattenfallkoncernen finns cirka 21 000 anställda. Vi har elektrifierat industrier, levererat energi till bostäder och förvandlat tillvaron genom innovation i över hundra års tid. Vi vill nu göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation och vi driver på övergången till ett hållbart energisystem.

Jobbeskrivning

Vill du utveckla affärer inom den banbrytande elektrifieringen av tung transport? Då är du välkommen att ansluta till Vattenfalls team för Network Solutions som Affärsutvecklare för den östra delen av Sverige.

På Vattenfall Network Solutions driver vi elektrifieringen och utfasningen av fossila bränslen av tung transport. Vi tillhandahåller våra kunder de nödvändiga laddningsanläggningarna, elektrisk utrustning och batterilagringslösningar baserat på vår Power-As-A-Service-modell (PAAS), där Vattenfall utvecklar, äger och driver hela laddningssystemet.

Din position

Vi letar efter en Affärsutvecklare i Stockholmsområdet för att driva vår affärsutveckling och försäljning av tunga transportfordon (lastbilar och bussar). Ditt arbete kommer att fokuseras på den svenska marknaden, men du kommer att vara en del av ett internationellt team av affärsutvecklare och tekniska experter som brinner för innovativa och entreprenör projekt som bidrar till en elektrifierad framtid.

Exempel på några arbetsuppgifter:

 • Driva affärsutvecklingen och försäljningsaktiviteterna.
 • Identifiera och agera på affärsmöjligheter.
 • Bygga starka relationer med kunder.
 • Hantering av kunddata i CRM-system (Dynamics365).
 • Få djup marknadsinsikt och arbeta nära de internationella Vattenfall-teamen.
 • Förhandla avtal, koordinera och hantera teknisk och kommersiell anbudsförberedelse.
 • Koordinera olika intressen, både internt inom Vattenfall men också externt genom att samarbeta med leverantörer, kunder och entreprenörer.
Kvalifikationer

Att vara en proaktiv person med en öppen inställning är nyckeln för rollen som vår nästa Affärsutvecklare. Eftersom du kommer att bygga långsiktiga relationer med olika intressenter, är du en stark kommunikatör som känner dig bekväm med att ta ansvar för vår försäljning och marknadsutveckling i Sverige.

Förutom dessa kompetenser tror vi att du har följande färdigheter:

 • Relevant kandidat- eller masterexamen (t.ex. inom finans, affärsutveckling eller teknik).
 • Erfarenhet och god förståelse för komplex affärsutveckling.
 • Goda kunskaper i MS Office.
 • Flytande engelska och svenska, både i tal och skrift.

Följande erfarenheter är meriterande:

 • Försäljningserfarenhet inom E-mobilitet, laddningslösningar eller elektrisk infrastruktur.
 • Erfarenhet från transport- eller logistiksektorn (bussar och/ eller lastbilar).
 • Juridisk förståelse för avtal och förmåga att förhandla.
Ytterligare information

Vi erbjuder en utmanande och internationell arbetsmiljö och möjligheten att arbeta med några av de bästa inom området. Du kommer att arbeta i tvärvetenskapliga team och du kan alltid räkna med stöd från engagerade kollegor då konceptet "Ask & Share" är väsentligt för hur vi arbetar. Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle erbjuder vi dig ett utvecklande och omväxlande arbete med många kontaktytor. För oss på Vattenfall är det viktigt att arbete och privatliv har en god balans, därför erbjuder vi flexibilitet i arbetet samt möjlighet till att arbeta hemifrån vid behov. Vi har även en hel del andra personalförmåner som exempelvis arbetstidsförkortning, förmånliga tjänstepensions-avtal, föräldraledighetstillägg med mera. Läs mer om våra förmåner här.

Placeringsort
Vattenfalls huvudkontor i Solna, Stockholm.

För mer information om själva tjänsten kontakta rekryterande chef Farshad Samie, Sales Manager Heavy Transport Industries, 070 407 67 89. För frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Mays Al-Musfi, 070 267 94 57.

Fackliga representanter i Sverige: Anne-Marie Sjöbohm (Akademikerna), Christian Ericsson (Ledarna), Ulf Tengman (SEKO) och Asim Nokic (Unionen). Du når alla via Vattenfalls växel +46 8 739 50 00.

Välkommen med din ansökan senast 9 juni 2024. Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdatum. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.

Då säkerheten för Vattenfall och dess anställda är avgörande kommer vi innan varje anställning genomföra en ”pre-employment screening”. Dessa kontroller baseras på din roll som du kommer att fylla inom Vattenfall.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ser fram emot din ansökan!

Vattenfall logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
09 juni 2024 (15 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren