Hoppa till innehåll
Vattenfall Eldistribution AB logotyp

Mätvärdesoperatör med inriktning mot IT utveckling

Ansök nu
Vill du ha en spännande vardag och jobba för en fossilfri framtid? Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.

Vi på Vattenfall Eldistribution söker dig som ser möjligheter i förändringar och gillar att jobba med problemlösning! Som Mätvärdesoperatör med inriktning mot IT utveckling erbjuder vi ett stimulerande arbete där du får utveckla och utvecklas tillsammans med en grupp personer som utvecklar IT automatiseringar för elmätningsrelaterade uppgifter.

I gruppen Stora kunder & Dygnsvis avräkning är vårt uppdrag att mäta producerad och konsumerad el på främst regionnätet och även andra kunder med hög mätupplösning. Gruppen består av 3 funktionsområden med olika uppgifter som syftar till att förvalta kommunikationskedjan mellan elmätarna och olika intressenter.

Utmärkande för just detta uppdrag är att fokus ligger på att automatisera våra dataflöden, delar eller hela arbetsuppgifter samt andra processteg. Utöver IT automatiseringar arbetar vi med kravställning mot olika instanser inom bolaget som ska resultera i permanenta systemlösningar med hög nivå av automation.

Arbetsuppgifter:
 • Använda olika verktyg i syfte att utveckla vår IT lösning på avdelningen Mätning.
 • Genomföra beräkningar och rimlighetsanalys.
 • Kvalitetssäkra data i system.
 • Aktivt bidra till att utveckla och förbättra mätinsamlingsprocessen.
 • Utföra mätutredningar och bedöma åtgärder för återupprättande av mätsystemskommunikation.
Vår verksamhet anpassar sig regelbundet för att möta lagkrav och ändringar i branschen. Det innebär att våra verktyg och arbetssätt ibland förändras därmed även dina arbetsuppgifter. Dessa förändringar är underlag för en bred kompetensutveckling.

Hos oss finns möjlighet att jobba en viss del hemifrån och vi har flextid.

Din bakgrund

Vi söker dig som
 • Har goda kunskaper inom IT automatiseringar/script.
 • Har en eftergymnasial utbildning med IT inriktning eller motsvarande erfarenheter.
 • Har god vana av att arbeta i olika IT system och har lätt för att lära dig nya system.
 • Kan obehindrat uttrycka dig på svenska och engelska, både i tal och skrift.
Meriterande är om:
 • Du arbetat i en komplex nationell organisation.
 • Har erfarenhet från elkraftsbranschen.
 • Erfarenhet av Microsoft PowerShell
Vi värdesätter dina personliga egenskaper. För att trivas och sedermera lyckas i rollen tror vi att du som söker gillar att jobba i en omväxlande miljö med mycket problemlösning. Du är driven och självständig på din väg mot uppsatta mål. En god förmåga att kunna samarbeta med andra och vara flexibel när det behövs är även viktigt i denna roll.

Mer information

Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle kommer du som mätvärdesoperatör att ha en central roll i vår vision att möjliggöra ett klimatsmart liv inom en generation. Hos oss får du möjlighet att arbeta i en företagskultur där vi strävar efter att vara öppna, aktiva och positiva med arbetsuppgifter som utvecklar och utmanar dig. Våra medarbetares och samarbetspartners hälsa och välbefinnande är viktig för oss. En god arbetsmiljö är grundläggande i allt vi gör och säkerheten står alltid i centrum. För oss är det viktigt att dina personliga värderingar stämmer överens med vår kultur som präglas av att göra varandra bättre, ligga steget före samt att hålla vad vi lovar.

Vi har även en hel del andra personalförmåner som exempelvis arbetstidsförkortning, förmånliga tjänstepensionsavtal, föräldraledighetstillägg med mera. Läs mer om våra förmåner här.

Placeringsort
Solna

För mer information om själva tjänsten kontakta rekryterande chef Bojan Begenisic, +4676 145 68 77
För frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Jessica Petersson, 070-039 87 70

Fackliga representanter via Vattenfalls växel, 08 739 50 00
Christian Ericsson, Ledarna, Anne-Marie Sjöbohm, Akademikerna, Ann Petersson, Unionen, Ulf Tengman, SEKO.

Välkommen med din ansökan senast 17 maj. Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdatum. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ser fram emot din ansökan!
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
18 juni 2023 (10 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vattenfall är en av Europas största producenter och återförsäljare av el och värme. Våra huvudmarknader är Sverige, Tyskland, Nederländerna, Danmark och Storbritannien. Inom Vattenfallkoncernen finns cirka 20 000 anställda. Vi har elektrifierat industrier, levererat energi till bostäder och förvandlat tillvaron genom innovation i över hundra års tid. Vi vill nu göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation och vi driver på övergången till ett hållbart energisystem.

Vattenfall Eldistribution AB distribuerar el till hushåll, företag och samhälle – dygnet runt året om. Vårt elnät är över 12 000 mil långt och vi distribuerar el till nästan 900 000 kunder. Vi bygger, driver, underhåller och investerar i vårt elnät för att du som kund ska få en tillförlitlig leverans.

Läs mer om oss på https://www.vattenfalleldistribution.se/om-oss/

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare