Hoppa till innehåll
ValueOne AB logotyp

Kategoriinköpare Verktyg och Rental

Publiceringsdatum
17 februari 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
ValueOne rekryterar en engagerad och erfaren Kategoriansvarig inköpare av Verktyg och Rental till Caverion. Som Kategoriansvarig inköpare erbjuds att ta del av en spännande utvecklingsresa där du kommer att ha en nyckelroll med strategiskt ansvar för att utveckla samt hantera kategorier och leverantörsrelationer inom ditt segment.

Caverion designar, bygger, driver och underhåller intelligenta och energieffektiva lösningar för byggnader, industrier och infrastrukturer i norra, centrala och östra Europa. Vår omsättning för 2021 var cirka 2,1 miljarder euro. Företaget är en av Europas ledande leverantörer av tekniska lösningar för byggnader och industrier. Vi har två affärsenheter: Service och Projekt. Caverion har cirka 14 000 anställda i tio länder. Vårt huvudkontor ligger i Helsingfors, Finland. Caverionaktien (CAV1V) är noterad på Helsingforsbörsen (Nasdaq Helsinki).

Division Sverige har cirka 2 500 anställda och är etablerat på cirka sjuttiofem orter från Haparanda till Ystad. Läs mer på: https://www.caverion.se/.

Om rollen
I rollen som Kategoriansvarig inköpare kommer du att ha en viktig roll i att utveckla företagets leverantörsbas inom området Verktyg och Rental tillsammans med berörda intressenter. Du förväntas också identifiera och bidra med förbättringar inom företagets inköpsarbete. Resor förekommer i perioder, även utomlands. Stockholm som placeringsort är att föredra men andra orter kan diskuteras med rätt kandidat.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Utveckla, dokumentera och genomföra kategoristrategier utifrån företagets affärs- och kategoristrategi.
  • Utveckla leverantörer och sortiment för respektive kategori utifrån företagets affärs- och kategoristrategi.
  • Analysera, bygga, utveckla och optimera sortiment och artikelval i respektive kategori efter produktsortiment, målsättning och tillgänglighet på leverantörsmarknaden.
  • Genomföra RFI, Request For Information, och RFQ, Request for Quotation, inklusive sammanställning och analys av svar samt besluta kring leverantörs- och artikelval utifrån kategoristrategier.
  • Vara drivande i kommunikationen med leverantörer och i interna gränssnitt.
  • Analysera, följa upp och agera utifrån finansiella rapporter och KPI:er mot budget och målsättningar.
Erfarenhet och kompetens
För att bli aktuell för tjänsten bör du ha en relevant akademisk utbildning på lägst YH-nivå, helst inriktad mot bygg- eller installationsbranschen, kunskaper i kategoribaserat inköp eller motsvarande strategiska inköpserfarenheter. Du bör även ha dokumenterad projektledningserfarenhet. Vi värdesätter också om du har erfarenhet av hållbarhet inom inköp samt erfarenhet av cirkulär supply chain.

Goda kunskaper i både svenska och engelska, både skriftligt och muntligt, är ett måste.

Vi söker dig som är självgående, lösningsorienterad, engagerad och skicklig på att skapa och bygga relationer samt har förhandlingsvana. God strukturerings- och planeringsförmåga, intresse för förändringsarbete samt väl utvecklad analytisk och kommunikativ förmåga är ytterligare egenskaper som är värdefulla för att garantera framgång i rollen. B-körkort är också önskvärt.

Vi erbjuder
När du jobbar på Caverion växer du med oss. I takt med att du skaffar dig nya kunskaper, får du också nya möjligheter. Vi uppmuntrar våra medarbetare att lära som en del av jobbet: att ställa frågor, be om hjälp och dela med sig av kunskaper. Du får också tillgång till ett stort nätverk inom alla teknikområden. Caverion finns i 10 länder och i Sverige är företaget representerat på 70 orter från Ystad till Haparanda.

Ansökan
Varmt välkommen med din ansökan! Vi hanterar ansökningar och tillsätter uppdrag löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta Richard Petersson på telefon: 070 968 73 34 alternativt 010 332 29 20.

ValueOne är specialister inom supply chain management, inköp och logistik. Vi erbjuder våra kunder tjänster inom tre affärsområden: uthyrning av inköp- och logistikkonsulter, rekrytering av inköpare och logistiker samt utveckling av företags supply chain verksamheter vad avser strategi, modell, metod, process, organisation och kompetens.
ValueOne AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
25 april 2024 (56 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren