Hoppa till innehåll
Ansök nu
ValueOne rekryterar en Inköpskoordinator till vår kund Internationella Engelska Skolan, IES, i Täby med möjlighet till distansarbete. Har du arbetat med inköp och vill komma till ett expansivt bolag där du får vara med och påverka tillväxtresan framåt? Då kan tjänsten som Inköpskoordinator på IES vara nästa utmaning för dig!

Internationella Engelska Skolan, IES, är en av de ledande fristående aktörerna inom utbildning i Sverige, med cirka 32 000 elever i 46 skolor över hela Sverige, från Skellefteå i norr till Trelleborg i syd och fortsätter att expandera. IES bedriver skolverksamhet från förskoleklass i grundskolan till och med gymnasiet. IES grundades 1993 och är idag inne på sitt 30:e verksamhetsår. Upp till hälften av undervisningen bedrivs på engelska av lärare som har engelska som modersmål. Huvudkontoret är beläget i Täby med närhet till bussförbindelser och parkeringsmöjligheter. För mer information, besök www.engelska.se.

Om rollen
Som Inköpskoordinator kommer du att arbeta administrativt inom inköpsfunktionen med exempelvis upphandlingsprocesser av direkt och indirekt material samt tjänster. Du arbetar både individuellt under eget ansvar och i grupp. Du ingår i inköpsfunktionen inom IES och rapporterar till företagets Procurement Manager. Inköpsfunktionen tillhör avdelningen Finance. På huvudkontoret finns även övriga avdelningar såsom HR, Property, Expansion, Communication, IT och Education.

IES befinner sig i en expansiv fas och planerar fortsatt tillväxt. Här finns stora möjligheter att påverka och bidra till att göra bra affärer. Du levererar arbete av hög kvalitet med fokus på både helheten och detaljerna. Med ett affärsmässigt förhållningssätt strävar du aktivt efter att bidra till inköpsfunktionens utveckling. Arbetsplatsen är belägen på huvudkontoret i Täby men det finns möjlighet att arbeta på distans delar av arbetsveckan.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Upprätta upphandlingsunderlag och bistå i upphandlingsprocesser
  • Förvalta och optimera avtalshantering
  • Vara administrativt stöd till verksamheten avseende inköpsrelaterade ärenden
  • Delta i utvecklingsarbetet av inköpsverksamheten
  • Genomföra leverantörsuppföljning
  • Sammanställa data till rapporter av olika slag
  • Leverantörsutveckling
  • Vidareutveckla metoder, kompetens och arbetssätt avseende strategiskt inköp
  • Driva förbättringsaktiviteter
Erfarenhet och kompetens

För att bli aktuell för den här tjänsten bör du ha minst tre års erfarenhet i närtid från att ha arbetat som operativ inköpare, upphandlare, inköpskoordinator alternativt annan roll som bedöms som likvärdig. Rollen kräver god förmåga att utrycka sig på svenska och engelska, såväl i tal som skrift. Vi förutsätter att du har god datorvana och behärskar att arbeta i affärssystem. Goda kunskaper i Excel är ett måste. Eftergymnasial utbildning inom relevant område är starkt meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av strategiskt inköp och/eller kategoristyrt inköp samt har goda kunskaper i inköpsanalys. Det är även fördelaktigt om du är van vid att läsa, förstå och förvalta avtal samt har erfarenhet från att arbeta i ärendehanterings- och/eller inköpssystem.

Vi söker dig som gillar att arbeta brett med administration och inköp och är en prestigelös person. Du har ett intresse för skolfrågor och trivs med att arbeta såväl självständigt som i grupp. Du är öppen för att stödja kollegor och har en god förmåga att vårda såväl interna som externa relationer. Ditt arbetssätt präglas av struktur och kvalitetsmedvetenhet och du inser vikten av att arbeta noggrant och detaljfokuserat.

Ansökan
Ansökan och CV skickar du in via vår hemsida: http://valueone.se/aktuella-jobb/. Vi hanterar ansökningar och tillsätter tjänster löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Olof Widmark på telefon: 070-786 80 99 alternativt 010 332 29 20.

ValueOne är specialister inom supply chain management, inköp och logistik. Vi erbjuder våra kunder tjänster inom tre affärsområden: uthyrning av inköp- och logistikkonsulter, rekrytering av inköpare och logistiker samt utveckling av företags supply chain verksamheter vad avser strategi, modell, metod, process, organisation och kompetens.
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
05 nov. 2023 (34 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare