Hoppa till innehåll
Utbildningsradion (UR) logotyp

Till UR i Stockholm söker vi BI-specialist

Publiceringsdatum
20 november 2023
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Kontaktperson
Sandra Peiper
Email
Telefon
Ansök nu
Bli nyckeln till vårt mål att bli ett analys- och beslutsstöd för hela företaget som BI-specialist på Utbildningsradion (UR)

Tror du på att kunskap skapar frihet? Att kunskap ska vara tillgängligt för alla och att en motståndskraft kan minska de ökade kunskapsklyftorna? Som Public service-bolag identifierar vi på UR självständigt kunskapsbehov och skapar ett utbud för att möta dem. Då vi inte styrs av reklamintäkter eller tittarsiffror kan vi skapa program som behövs och som ingen annan gör. Vårt arbete finns till för alla som vill ha mer kunskap - både till de många och de få. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad och bidra till utvecklingen av data- och analysverksamheten som är inne i en expansiv fas. Genom att förena journalistik och pedagogik skapar UR program som hjälper människor till ny och bestående kunskap. Vi kallar det för upplevelser som förändrar.

Vi erbjuder dig

Vi söker nu en BI-specialist som tillsammans med Data- och analysteamet vill vidareutveckla och driva hur vi som företag använder data som analys- och beslutsstöd. Hos oss har du stor påverkansmöjlighet och frihet att forma och driva vårt data- och analysarbete framåt och på så bidra till framtidens kunskapsspridning tillsammans med oss!

Vi prioriterar kompetensutveckling, kunskapsspridning och arbetar med ett fokus på kvalité för att skapa högsta möjliga värde till samhället. Hos oss erbjuder vi bland annat:
  • Stor möjlighet till påverkan och ägandeskap över ditt arbete
  • En arbetsgivare som tror på balans mellan arbete och privatliv
  • Möjlighet att arbeta för ett meningsfullt syfte inom public service och folkbildning
  • Avsatt tid för kompetensutveckling varannan fredag genom labbfredagar
Det här gör du hos oss

Som BI-specialist har du ett brett kontaktnät över hela verksamheten där du levererar datadrivna beslutsunderlag och insikter till intressenter och beslutsfattare inom UR. Du har en varierad vardag bestående av bland annat:
  • Bygga nya rapporter och dashboard samt förvalta och optimera befintliga
  • Visualisera och presentera data på ett lättillgängligt och pedagogiskt sätt samt utbilda användare i att dra nytta av våra verktyg för att implementera data i våra processer
  • Vidareutveckla, identifiera och åtgärda problem i dataplattformen som baseras på Azure Synapse Analytics i nära samarbete med vår dataingenjör som har huvudansvaret
Ditt team och arbetsplats

Som BI-specialist hos oss på UR blir du en del av vår data- och analysavdelning som i dagsläget består av fyra högt engagerade och skickliga kollegor. Hos oss erbjuds du en unik möjlighet att arbeta gränsöverskridande och i samarbete med utvecklare och beslutsfattare över hela verksamheten.
Vi har en hybrid arbetsplats med möjlighet att arbeta delvis remote och delvis på kontoret. Vi arbetar från Oxenstiernsgatan 34 på Gärdet i Stockholm.

Mer om dig

Vi söker dig med några års erfarenhet som BI-specialist eller motsvarande med djup förståelse av datavisualisering och att ta fram pedagogiska dashboards, meriterande med erfarenhet inom Power BI och förståelse för den tekniska bakomliggande datastrukturen.

Vidare trivs du att arbeta i nära samarbete med andra, är lyhörd och van att se saker ur ett bredare perspektiv med ett fokus på helheten. Vi tror även att du är trygg in din expertis inom data och analys och van att förmedla beslut med hjälp av data. För att lyckas i rollen är det en förutsättning att du är van och bekväm att kommunicera, presentera och inspirera andra kring data och analys. Vidare arbetar du strukturerat och har en förmåga att ta initiativ för att självständigt driva ditt arbete framåt.

Så här får vi kontakt

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!
Utbildningsradion (UR) logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
20 dec. 2023 (13 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Sveriges Utbildningsradio, UR är en digital kanal för kunskap och lärande som även sänder sina program i SVT:s och Sveriges Radios kanaler. UR:s uppdrag som enskilt public service-bolag är att bidra till kunskap och utbildning samt att bredda, förstärka och komplettera andras utbildningsinsatser. Genom att utgå från viktiga samhällsutmaningar och kombinera journalistik och pedagogik skapar UR program som väcker intresse, känslor och förståelse - för att våra användare ska kunna se på sig själva och världen med större kunskap. Vi är cirka 240 medarbetare som huvudsakligen arbetar i Stockholm, i nya lokaler i SVT-huset som ligger centralt vid Gärdet. Läs mer på: www.ur.se

Fackliga upplysningar lämnas av Josefiné Nettelbladt (SJF), Thomas Boström, (SACO), John Naeslund (Unionen) Samtliga nås via UR:s växel 08-784 40 00.

Fler jobb från samma arbetsgivare

Liknande Jobb

Stockholms stad
Data & IT
Företagslogga
Stockholms stad
Data & IT
Företagslogga