Hoppa till innehåll
Unionen logotyp

HR-specialist/Arbetsrättsjurist till Unionen

Publiceringsdatum
20 oktober 2023
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Kontaktperson
Ulriikka Järnefelt
Email
Telefon
Ansök nu
Om tjänsten

I din roll som HR-specialist/Arbetsrättsjurist på Unionen kommer du självständigt driva frågor på såväl operativ som strategisk nivå. Du säkerställer efterlevnad, bevakar förändringar gällande lagstiftning och kollektivavtal samt är drivande vid samverkan och förhandling avseende rutiner, arbetssätt och avtal inom dina områden.

I rollen ingår att:
  • Agera chefsstöd och vara rådgivande till Unionens chefer inom arbetsrätt och arbetsgivarskap.
  • Vara arbetsrättsligt stöd till övriga HR-specialister.
  • Utreda och driva arbetsrättsliga ärenden.
  • Genomföra partssamverkan och förhandling inom samtliga till HR inkommande ärenden.
  • Hantera utredningar, rådgivning och administration av inkommande ärenden.
  • Genomföra interna utbildningar och informationsinsatser inom dina områden.
Vem är du

Nu söker vi en HR-specialist/Arbetsrättsjurist med särskilt fokus på arbetsrätt, arbetsgivarskap och förhandling till Unionens egen interna HR-enhet.
Du är jurist och har minst fem års erfarenhet av kvalificerat arbete inom arbetsrätt. Du har också några års erfarenhet av att vara eller företräda arbetsgivare i bolag, på advokatbyrå eller organisation.

I den här rollen behöver du ha ett strukturerat och metodiskt arbetssätt, ett aktivt självledarskap och gott omdöme. Din analytiska förmåga är välutvecklad, du kan se mönster och samband, förstå och analysera problem och göra rationella bedömningar.

Som person är du nyfiken, lyhörd, drivande och resultatorienterad. Du trivs i en roll där du tar mycket ansvar, agerar självständigt inom yttre ramar och tar egna initiativ.

Du är social och kommunikativ med ett prestigelöst förhållningssätt, och är trygg med att kommunicera och engagera på olika nivåer i organisationen. I arbetsgruppen är du en generös person som gärna bidrar med kunskaper i dialog med dina kollegor. Vi eftersträvar mångfald i alla avseenden.

För att lyckas i rollen behöver du vara flytande i det svenska språket, både muntligt och skriftligt.

Du erbjuds

Här erbjuds du ett meningsfullt och utvecklande arbete i ett HR-gäng som gillar att samarbeta och dela med oss, vi har gott om humor och en hel del självdistans. Vi jobbar mitt i Stockholm på en inbjudande, aktivitetsbaserad arbetsplats och har möjlighet att till viss del jobba från annan plats.

Fackligt ombud i den här rekryteringen är Cridde Ahlborg, cridde.ahlborg@unionen.se, telefon 08-50415350.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Unionen med Jurek Law. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ulriikka Järnefelt på telefonnummer 0766- 33 14 40.

Varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se

Urval sker löpande.
Unionen logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
17 dec. 2023 (12 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Jurek Rekrytering & Bemanning erbjuder kompetensförsörjning till företag och organisationer inom såväl privat som offentlig sektor över hela Sverige. Våra specialistområden är ekonomi, juridik, HR och administration samt marknad och management.

Våra rekryteringskonsulter och konsultchefer har bred kompetens och operativ erfarenhet av de affärsområden de rekryterar inom. Hitta din nästa utmaning i karriären hos oss!

Fler jobb från samma arbetsgivare

Liknande Jobb