Hoppa till innehåll
Unionen A-kassan logotyp

Regelefterlevnadsansvarig

Publiceringsdatum
12 oktober 2023
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Kontaktperson
Ulriikka Järnefelt
Email
Telefon
Ansök nu
Arbetsuppgifter

Arbetet som regelefterlevnadsansvarig är en tjänst som kräver engagemang för dataskyddsfrågor, samt en god förståelse för verksamhetens mål och regelverk i styrarbetet. Du är med och bidrar till att verksamheten har en god ordning och ett etiskt förhållningsätt. I rollen kommer du att arbeta nära vårt dataskyddsombud, verksamhetsledningen och andra specialistfunktioner på olika nivåer. Du kommer att vara med att bygga upp och utveckla en ny enhet i Stockholm och vara en viktig del i vårt arbete med dataskyddsfrågor och intern styrning.

I rollen ingår bland annat att:
  • handlägga ärenden i dataskyddsfrågor för efterlevnad av registrerades rättigheter
  • upprätta och förbättra rutiner och processer inom dataskydd och intern styrning, samt vara ett stöd för verksamheten och informera vid införande av nya rutiner och löpande
  • ingå i verksamhetsplaneringsprocesser med kopplade processer samt administrera systemstöd för verksamhets -och riskrapportering
  • ingå i verksamhetens visselblåsarteam
  • omvärldsbevaka och analysera nya regelverk för vidareutveckling inom ansvarsområdet
Vem är du

Vi söker dig som har en juristexamen eller annan relevant högskoleexamen. För att lyckas i rollen har du minst några års erfarenhet av att arbeta med dataskyddsfrågor och intern styrning och kontroll.

Som person har du en förmåga att kunna entusiasmera och förmedla kunskaper till andra på ett pedagogiskt och prestigelöst sätt. Vidare är du strukturerad, ansvarstagande och du har lätt för att samarbeta med olika typer av människor och besitter ett gott självledarskap. Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet.

Du är flytande i det svenska språket både i tal och skrift och du har mycket goda kunskaper i det engelska språket.

Du erbjuds

Är du den vi söker erbjuds du en mycket intressant och utvecklande tjänst i en trivsam miljö.
Tjänsten är placerad på Södermalm i Stockholm.

I denna rekrytering samarbetar Unionen A-kassan med Jurek Law. För frågor kring tjänsten, vänligen kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ulriikka Järnefelt per telefon 0766-33 14 40.

Välkommen med din ansökan snarast, via www.jurek.se

Intervjuer sker löpande.

Facklig företrädare Petra Månsson Unionen klubben@unionensakassa.se

Övrigt

Arbetsmarknaden förändras i allt snabbare takt och arbetslöshetskassornas uppdrag har kanske aldrig varit viktigare. Ett fungerande omställningsstöd, en arbetslöshetsförsäkring, är central i ett dynamiskt välfärdssamhälle. Vi på Unionens a-kassa brinner för det här uppdraget. Vi är också nu inne i en intensiv digitaliseringsutveckling. Unionens a-kassa är den näst största arbetslöshetskassan i Sverige med 736 000 medlemmar.

Vi fattar beslut i ärenden om medlemskap och arbetslöshetsersättning enligt lagen om arbetslöshetskassor (LAK) och lagen om arbetslöshetsförsäkring (ALF). Arbetslöshetsförsäkringen är en omställningsförsäkring vid arbetslöshet och vårt arbete påverkar många människors vardag. Vi lägger stor vikt vid kvalitet, effektivitet, tillgänglighet och engagemang, och vår vision är att vara det självklara valet!

Läs gärna mera på: www.unionensakassa.se
Unionen A-kassan logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
12 dec. 2023 (8 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Jurek Rekrytering & Bemanning erbjuder kompetensförsörjning till företag och organisationer inom såväl privat som offentlig sektor över hela Sverige. Våra specialistområden är ekonomi, juridik, HR och administration samt marknad och management.

Våra rekryteringskonsulter och konsultchefer har bred kompetens och operativ erfarenhet av de affärsområden de rekryterar inom. Hitta din nästa utmaning i karriären hos oss!

Fler jobb från samma arbetsgivare