Data Analyst

Data Analyst

TV4 söker en affärdriven data analyst som vill utvecklas i ett nyfiket, samarbetsinriktat och användarfokuserat team
Här får du möjligheten att vara en del av ett nyfiket analysteam på TV4, Sveriges ledande kommersiella mediehus med en av Sveriges största streamingtjänster, TV4 Play.

Är det här din nästa möjlighet?
TV-landskapet har förändrats och fortsätter att förändras. Användare får fler tjänster att välja mellan och ställer högre krav. Det innebär att vi ständigt utmanas i att utveckla vårt erbjudande för att möta användarnas behov. För att optimera både innehåll och tjänst jobbar vi som organisation mot att bli mer och mer datadrivna.

Det ställer krav på oss analytiker att förstå hur användarna konsumerar vårt innehåll på alla plattformar. Vi är ett team på 8 personer med olika analysroller som tillsammans stöttar organisationen med användaranalys, undersökningar, rapportering, prediktiv analys och digital analys. Som data analyst är din främsta uppgift att samla och analysera data från vår dataplattform och presentera för olika stakeholders i organisationen. Det kan handla om att öka förståelsen för användarbasen och dess konsumtion av innehåll till att besvara konkreta frågeställningar och ta fram underlag till specifika beslut. Du kommer jobba nära flera olika avdelningar och det är viktigt att du är intresserad av att förstå affären och gillar att kommunicera analyser och insikter.

En av våra styrkor som team är att vi kan dra nytta av varandras analyskompetens i större analysprojekt såsom kvantitativa och kvalitativa data. Vi tror på att kombinera olika datakällor och metoder för att leverera bästa tänkbara insikter till verksamheten. Dessutom gör det jobbet roligare!

Hos oss får du jobba med stora datamängder, TV4 Play har över en miljon inloggade användare per vecka. Vi har ett nära samarbete med vårt datateam som ansvarar för att tillgängliggöra data i GCP.

Det finns goda möjligheter att själv påverka rollens utformning, huvuduppgifterna som rollen omfattar är:

 • Analysera användarbeteende

 • Användarsegmentering

 • Innehålls- och tittarprediktioner

 • Sätta upp dashboards

 • Ad-hoc analyser

Är det här du?
För att lyckas i rollen som Data Analyst tror vi att:

 • Du har minst 3 års erfarenhet av att arbeta som Data Analyst med stora datamängder

 • Du har relevant utbildning inom statistik, matematik, programmering eller motsvarande

 • Du har goda kunskaper inom SQL och Python och/eller R

 • Om du har erfarenhet av att jobba i Google cloud platform och DBT är det meriterande

 • Du är van att visualisera och presentera data i Tableau, Looker, Power Point eller liknande

 • Du har god förståelse och intresse för användarbeteende och affärslogik för en streamingtjänst

Mer än bara ett jobb!
Oavsett vilket jobb du söker hos oss, ger vi dig verktygen och stödet du behöver för att styra din personliga utveckling. Vi vill hjälpa dig att utvecklas både på ett personligt plan och i din yrkesroll. Hos oss blir du en del av ett kreativt, motiverande och välkomnande företag där alla kan vara sig själva, med likvärdiga möjligheter att utvecklas. Förutom en attraktiv och inkluderande arbetsmiljö erbjuder vi ett brett utbud av olika förmåner.

Intresserad?

Tveka inte att skicka in din ansökan om du vill bli en del av vårt team! Om du vill veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta mig på asa.wallin@tv4.se eller 073-785 40 17.

Tjänsten tillhör Unionens avtalsområde och fackliga frågor ställs till unionen@tv4.se

Vi ser fram emot din ansökan. För att kunna hantera dina personuppgifter på ett säkert sätt, ber vi dig att ansöka via vårt rekryteringssystem. Vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post eller andra kanaler. Urval och intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Om oss

Vi är Nordens största kommersiella tv-bolag. Vi är ledande i utvecklingen av rörlig bild och digitaliseringen av tv-industrin med hjälp av kraften och styrkan i våra varumärken - och hos våra fantastiska medarbetare. Med en stor mängd tv-kanaler och andra tjänster, bjuder vi in hela Sverige till en tv-upplevelse i världsklass. Att ständigt vara relevanta, stå på användarnas sida och att vara en del av Sverige - det är några av våra viktigaste uppgifter.

Välkommen till TV4 - en del av Telia - Home to your next big opportunity!

Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Administration
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 4 feb 2023 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är Nordens största kommersiella tv-bolag. TV4 är ledande i utvecklingen av rörlig bild och digitaliseringen av tv-industrin med hjälp av kraften och styrkan i våra varumärken - och hos våra fantastiska medarbetare. Med en stor mängd tv-kanaler och andra tjänster, bjuder vi in hela Sverige till en tv-upplevelse i världsklass. Att ständigt vara relevanta, stå på användarnas sida och att vara en del av Sverige - det är några av våra viktigaste uppgifter.