Network Engineer till Tre

Network Engineer till Tre

Gruppen Communications ingår under avdelningen Networks som är en central del av Tres nätverksamhet. Vi ansvarar för design, utveckling, underhåll och drift av all IP-infrastruktur samt paketbaserade corenät. Vårt nät finns i Sverige och Danmark och vi arbetar för båda länderna. Communications är en viktig del i Tres strävan att alltid leverera högsta kvalitet, prestanda och tillgänglighet till våra kunder.

Om rollen
I rollen tillhör du ett team med 13 personer där vi jobbar med allt ifrån inköp och kravställning till design, implementation och drift. Vi verkar i en miljö där du inte bara har nytta av dina nätverkskunskaper och kunskaper inom moderna plattformar i Linuxmiljö, utan även av din erfarenhet inom kodspråk som Python samt tekniker såsom Kubernetes/Docker, Flask, NGINX, Bitbucket/Jenkins och Puppet.

Du har en nyckelroll i att bidra i programmering/scriptning, speciellt inom nät och core. Det innebär bland annat att driva vidareutveckling i ett antal olika system som är egenutvecklade i syfte att effektivisera och automatisera bort repetitiva uppgifter. Med nätverk som bas och ett brinnande intresse för fullstackutveckling jobbar du med system som underlättar DNS-hantering, säkerhet, roaminghantering, larm, övervakning med mera.

Arbetsuppgifterna är väldigt varierande och passar dig som tycker om att arbeta brett inom ditt område. Det kan förekomma arbete utanför kontorstid och i tjänsten ingår även beredskap.

Du kommer se fram emot att
  • axla en spännande roll där du får stora möjligheter att påverka och bidra med dina kunskaper.
  • arbeta i ett team där vi tillsammans lär oss för att orientera oss i en verksamhet i ständig förändring.
  • jobba med erfarna kollegor och ledare som har själv erfarenhet av din vardag.
  • vara en del av Sveriges bästa arbetsplatser 2022 enligt Great Place To Work samt att vi är topprankade hos Karriärföretagen av IT-Young Professionals.
Lite mer om dig
För att trivas och bidra i rollen har du ett par års erfarenhet av utveckling i Python. Du har nätkunskaper inom TCP/IP såsom routing/switching och praktisk erfarenhet av att konfigurera nätverksutrustning. Du är trygg i dina kunskaper och gillar att jobba med tekniska problem och lösningar, tänka nytt, utvecklas och utmana gamla arbetssätt. Att skifta språk mellan engelska och svenska är ett stående inslag i din nuvarande vardag, likaså att arbeta med de tekniker och system som ingår i din roll hos oss. Vårt team präglas av att ett starkt jag blir ännu starkare i ett lag, viljan att ställa upp för kollegorna - något som även du står för.

När det kommer till övriga tekniska färdigheter är det meriterande om du har erfarenhet från arbete med "mobile-core" hos en operatör/tillverkare. Du förstår och intresserar dig också för vikten av säkerhet i dessa centrala delar av nätet och ser det som en naturlig del av arbetet.

Övrig information
Den här rollen är placerad i säkerhetsklass. Aktuella kandidater kommer genomgå en säkerhetsprövning med registerkontroll och den kommer genomföras innan beslut om anställning fattas. Detta innebär bland annat krav på medborgarskap inom EU.

Din ansökan
Vi tar enbart emot ansökningar via denna annons och kommer hålla intervjuer löpande. Tillsättning av tjänsten sker enligt överenskommelse. Vid frågor kontakta rekryterande chef Ola Wahlin.

Varmt välkommen med din ansökan!

#LI-PRIORITY
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Nätverkstekniker
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 18 feb 2023 (18 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Välkommen till Tre, telekomaktören som älskar att utmana och utforska. Vi tror på laget före jaget, vi vill ge dig ditt livs bästa ledare, vi älskar olikheter, hatar orättvisor och vi applåderar bra resultat framför långa arbetsveckor. Visst låter det Trevligt?