Hoppa till innehåll
Tre Teknik logotyp

Gruppchef inom teknik till Tre

Ansök nu
OMS-teamet (Operations and Maintenance Systems) ansvarar för de verktyg och system som används för övervakning och hantering av mobilnät och IT-miljö. Det inkluderar t ex våra system för uppföljning och monitorering av mobiltrafik och signalering liksom databaser där trafikdata lagras. Likaså har gruppen ägarskap av vårt ärendehanteringssystem och säkerställande av att detta går hand-i-hand med våra interna processer och med hur dessa utvecklas.

I din nya roll
Som gruppchef för OMS är ditt främsta fokus, att tillsammans med teamet, säkerställa att alla verktyg och system supporteras, utvecklas och väl fyller sitt syfte för dess användare. Du kommer att ha budgetansvar liksom ägarskap för ett antal kommersiella leverantörsrelationer. I rollen är du en del av Networks ledningsgrupp och blir tillsammans med dina kollegor en viktig bidragare i vår resa mot att bli en tydlig utmanare på telekommarknaden.

Vi jobbar kontinuerligt med förbättringar av system och arbetssätt. Vi har en prestigelös kultur där nya idéer välkomnas. Du blir en del av detta och kommer att vara drivande i att ständigt uppmuntra till förbättringar av existerande lösningar liksom till utvärdering och implementering av helt nya lösningar, tillämpningar och teknologier.

I din roll som ledare
Av ledare på Tre förväntas ett tydligt och framåtriktat men samtidigt empatiskt ledarskap. Du arbetar aktivt med ditt ledarskap och är en närvarande och coachande chef. Vi tror på ett individuellt anpassat ledarskap, som möjliggör att du får ett starkt team.

Du kommer se fram emot att
  • coacha och leda ett erfaret team som har ägarskap av alla viktiga system för Tres nätdrift
  • ha en central roll i hur vi konstant utvecklar, tar hand om och bygger ut mobilnätet
  • vara en av huvudpersonerna på vår resa mot en mer automatiserad och intelligentmiljö
  • jobb på en av Sveriges bästa arbetsplatser enligt Great Place To Work samt att vi är topprankade hos Karriärföretagen av IT-Young Professionals.
Vem är du?
I ditt ledarskap är du närvarande, tydlig och framåtriktad. Du är skicklig på att skapa teamkänsla genom att engagera och arbeta tätt tillsammans med dina medarbetare. Vidare använder du din tekniska erfarenhet samt positiva och lösningsorienterade attityd för att på bästa sätt leda teamet och individernas utveckling. Du tycker om att diskutera och lösa tekniska utmaningar.

Då vår miljö är händelsestyrd, med närhet till både mobil- och interna användare, gillar du "The heat of the moment" och trivs i en föränderlig miljö. OMS är ett team med många kontaktytor, både med interna och externa kontakter samt leverantörer. Du behöver därför ha god kommunikationsförmåga och fallenhet för att skapa förtroende, både muntligt och i skrift på engelska och på svenska. Vidare har du erfarenhet av budgetansvar, upphandling och avtalsarbete (contract management).

Vi tror att du har ett antal års erfarenhet av arbete i liknande teknisk miljö, kanske hos operatör eller leverantör. Du har tidigare arbetat som teknisk specialist och/eller som teknikchef. Meriterande om du har kunskap om 4G/5G, nät- och/eller systemarkitektur, automatisering samt övervakning- och driftprocesser.

Ansökan
Vi tar enbart emot ansökningar via denna annons och kommer hålla intervjuer löpande. Tillsättning av tjänsten sker enligt överenskommelse. Vid frågor kontakta rekryterande chef Maria Jonsson.

Varmt välkommen med din ansökan!

LI-PRIORITY
Mer info
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
30 sep. 2023 (8 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Välkommen till Tre, telekomoperatören som lyckats växa till ett stort, välfungerande företag - utan att tappa den lilla startupens energi. Lite som en punkare som börjat använda cykelhjälm. Vi går till jobbet för att utveckla, bygga och underhålla produkter, system och nät för att ge våra kunder bästa möjliga digitala upplevelse. Tre Technology är unika i sitt slag inom branschen, då vi har alla system och funktioner inhouse. Hos Tre jobbar vi med både svenska och danska mobilnätet och IT-miljö. Vill du vara med? Trevligt!

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare