Hoppa till innehåll

Redovisningsekonom/ekonomiassistent till AB Transitio, Stockholm

Är du en redovisningsekonom/ekonomiassistent med systemintresse och har några års erfarenhet inom liknande roller? Vill du arbeta mitt i stan i nyrenoverade lokaler på ett varmt stabilt företag med högt i tak? Då kan du vara rätt person för den här tjänsten. Vi rekryterar nu en redovisningsekonom/ekonomiassistent till företaget AB Transitio i Stockholm, där du kommer ingå i ett mindre team på fem personer.

Huvudsakliga ansvarsområden:

 • Kundfakturering
 • Leverantörsfakturahantering
 • In- och utbetalningar
 • Löpande bokföring, främst bankrelaterat
 • Avstämning av balanskonton tillhörande leverantörsreskontra, kundreskontra och bank
 • Hantera skattekontot
 • Tillkommande administrativa arbetsuppgifter

 

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som har 3-5 års erfarenhet av kund och leverantörsreskontra samt löpande bokföring.

Du får gärna ha ett systemintresse och bör kunna driva digitaliseringar, har du erfarenhet av ekonomisystemet Visma Business och Proceedo är det meriterande men inget krav för tjänsten. Det viktigaste är att du har viljan att lära dig.

Då du i rollen inom reskontra har många kontaktytor ställer det krav på att du är kommunikativ och flytande i skrift och tal på svenska. Telefon och mail kommer vara dagliga verktyg för kommunikation med såväl interna som externa parter. Du bör också kunna kommunicera på engelska eftersom företaget också har en del utländska leverantörer.

Du har en gymnasieutbildning med inriktning ekonomi eller motsvarande.

Personliga egenskaper:
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och värdesätter att du är driven, ansvarstagande och har ett strukturerat arbetssätt. Vidare söker vi dig som är nyfiken och utvecklingsorienterad. Du bör även kunna initiera och fullfölja idéer med eller utan hjälp av kollegor beroende på vad situationen kräver.

För att trivas på AB Transitio är du prestigelös, vågar ta för dig och har viljan att utvecklas. Du bör också kunna planera ditt arbete för att kunna hålla deadlines.

Du kommer att ha egna ansvarsområden och kunna arbeta självständigt men samtidigt förstå ditt bidrag till helheten och arbeta tillsammans med övriga på avdelningen.

Om AB Transitio:
Företaget arbetar med upphandling och köp av fordon, en av AB Transitios viktigaste uppgifter är att köpa in de spårfordon som ägarna behöver för sin regionala tågtrafik. Det är ett kunskapsintensivt företag där personalen trivs och stannar länge. Företaget omsätter en miljard och har ca 25-30 anställda.
AB Transitio kommer inom kort flytta till helt nyrenoverade lokaler mitt i centrala Stockholm. Av medarbetare beskrivs företaget som varmt, välkomnande och inkluderande. Det är en stabil verksamhet med högt i tak.

Företagets värdeord är:

 • Prestigelöshet
 • Ömsesidig respekt
 • Transparens
 • Gemenskap
 • Ansvar

Ansökan
För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Linda Rybring, Linda.Rybring@meritmind.se 070-336 13 00. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan, så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civil status, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.

Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Transitio logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
14 nov. 2023 (42 dagar kvar)
Typ av anställning