Hoppa till innehåll
Publiceringsdatum
19 februari 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Lokförare - fasta uppdrag på gods- respektive persontåg
Järnvägsbranschen är populär, växer snabbt och som lokförare är du het på arbetsmarknaden.

Vi söker flertalet lokförare både för gods- och persontåg. Just nu söker vi särskilt efter lokförare för körning av godståg, där du kan bo var som helst i Sverige eftersom vi tillämpar hemmastationering och komprimerad tjänstgöring med 8/6-schema. Vi rekryterar löpande och matchar mot befintliga och potentiella nya kunduppdrag.

På Traindrivers har vi Sveriges mest omväxlande lokföraruppdrag, med kunder på både gods- och persontågssidan. Du kan köra persontåg ett år - och börja köra godståg nästa, om du vill. Vid behov utbildar vi dig på aktuella loktyper och motorvagnar. Vårt huvudkontor finns i Stockholm, men våra förare utgår från hela landet.

Att arbeta på Traindrivers är tryggt och utmanande på en och samma gång. Vi månar om våra anställda och gemenskapen i organisationen är god, trots att vi ofta är ute på ensamuppdrag. Traindrivers har engagerade kollegor med bra sammanhållning och vi ställer upp för varandra när det behövs. Som arbetsgivare erbjuder vi goda arbetsvillkor, fast månadslön och kollektivavtal med ST och Seko.

Vi erbjuder:
  • Hemstationering och komprimerad tjänstgöring (8/6-schema - åtta dagars jobb, sex dagars ledigt) men annat upplägg kan diskuteras.
  • Fasta uppdrag för gods i hela Sverige.
  • Fasta uppdrag för persontrafik i Mellansverige.
  • Lön och ersättningar enligt kollektivavtal.
  • Olika anställningsformer kan förekomma efter uppgörelse (timanställning, visstidsanställning, provanställning, heltid, deltid, med mera).
Vem är du?
  • Lokförare med lokförarbevis och tidigare erfarenhet av gods och/eller persontrafik (kopia på kompletterande intyg från tidigare arbetsgivare kan komma att efterfrågas).
  • Godkänd hälsokontroll enligt Transportstyrelsens föreskrifter.
  • Det är meriterande att ha några år i yrket och kan arbeta intensivt i perioder för att sedan ta längre sammanhängande ledigheter.
  • Typutbildning på och erfarenhet av bland annat Rc, Traxx, pendeltågstrafik (X61, x50-54), ER1, Vectron och E2-bana är meriterande.

Ansökan:

Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan genom att klicka på "Ansök nu".

Liknande Jobb

Traindrivers Rental Scandinavia AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
11 april 2024 (50 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Det ska vara enkelt att arbeta och vara kund hos Traindrivers. Företaget etablerades 2004, med målet att bygga en lösningsorienterad organisation som genomsyras av entreprenörsanda och professionalitet i alla led.

Det har gått snart 20 år sedan vi etablerade oss. Under dessa år har vi har byggt upp ett rykte att vara en organisation som effektivt hittar vägar att ta sig fram - även under komplicerade förutsättningar. Våra förare har en gedigen bakgrund och med kompetens att framföra de flesta järnvägsfordon som körs i Sverige. Sedan vi startade har vi kört på nästan vartenda spår och driftledningssystem som finns. Vi löser utmaningar eftersom vi stött på dem förut, och vet hur vi ska hantera dem på bästa sätt.

Våra kunder anlitar oss både för korta och långa uppdrag. Vi kan lösa en kris i bemanningen eller stötta upp verksamheten under längre perioder.