Hoppa till innehåll
TNG Group AB logotyp

Konsult som Lösningsarkitekt till kund i Stockholm

Publiceringsdatum
13 februari 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Är du konsult / interim och söker nytt uppdrag som Lösningsarkitekt? Är du tillgänglig för uppdrag i Stockholm? Läs då vidare!

Här får du, med din expertis och erfarenhet, möjligheten att gå in och stötta en av våra kunder som Lösningsarkitekt. Behov är från mitten av mars och framåt och du sitter centralt i Stockholm, med möjlighet att jobba hybrid.

Vi erbjuder dig

I detta konsultuppdrag har du som Lösningsarkitekt inom IT en konsultativ och drivande roll för att skapa initiativ. Rollen är bred och varierande med många kontaktytor. Du kommer få möjlighet att påverka och driva förändringsarbete i en komplex miljö. Ansvaret är både på operativ och strategisk nivå inom området.

Det här gör du hos oss
 • Ta fram övergripande lösningsbeskrivningar i de tidiga faserna i utvecklingscykeln samt vara ett aktivt stöd under genomförandet
 • Genomföra analyser och ta fram rekommendationer och beslutsunderlag som gör det lättare att prioritera rätt och ta kloka och väl avvägda beslut och säkerställa att de förflyttningar som föreslås är kostnadseffektiva över tid.
 • Medverka och i många fall leda arbetet i inledande analyser i portföljen
 • Samarbete med utvecklingsteamen i tåget och agera stöd och rådgivare för att säkerställa att målarkitekturen realiseras.
 • Aktivt verka för att lösningarna utvecklas enligt målarkitekturen och IT-strategin
 • Proaktivt arbeta för att ta fram och uppdatera arkitekturbeskrivningar och agera stöd till andra arkitekter och utvecklingsteam.
 • Du trivs lika bra i det strategiska som operativa arbetet, med att hjälpa till att skapa långsiktiga planer och se att de blir verklighet.
Ditt team och arbetsplats

Du kommer vara placerad i moderna lokaler i centrala Stockholm. Det finns möjlighet att jobba hybrid, dvs. både på plats från kontoret och hemifrån.

Mer om dig

Vi söker en erfaren lösningsarkitekt, som både kan omsätta arkitekturvisionen till lösningar samt säkerställa att vi har arkitekturdokumentation på plats. Du har också:
 • Praktisk erfarenhet att i arbeta i SAFe ramverket.
 • Stark kommunikation både muntligt och skriftligt.
 • Förmåga att leda andra arkitekter och utvecklingsteam.
 • Förmåga att beskriva, modellera och visualisera nuläge och målarkitekturer.
 • Erfarenhet att driva och leda arkitekturarbete att gå från tidig fas till leverans.
 • Dela med av dina kunskaper och lyfta idéer är något vi värdesätter.
 • Positiv och entusiasmerande inställning till förändringsarbete.
Vi söker konsulter som är tillgängliga i närtid, men vi ser också att vi kommer ha behov framåt så hör gärna av dig eller gör en ansökan om du också kommer va tillgänglig längre fram. Vi har dig gärna i vårt nätverk för framtida uppdrag!

Så här får vi kontakt

Detta är ett konsultuppdrag där du antingen blir anställd av oss på Ada Digital eller anlitas som underkonsult, beroende på vilken lösning som passar dig bäst. I tillsättningen strävar vi efter att ge dig en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Och vi vill veta mer om dig och din potential! För att ansöka behöver du inte bifoga några dokument. Skriv istället en kort motivering och bifoga din LinkedIn-profil. Urval kommer sker löpande och uppdraget kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!
TNG Group AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
14 mars 2024 (14 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Ada Digital är det modiga rekryteringsföretaget för dig som vill utvecklas i en digital värld! Vi är ett dotterbolag till TNG - specialister inom fördomsfri rekrytering. Rekryteringsupplevelsen fokuserar på dig och din potential. Vi hjälper till att öppna dörrarna till morgondagens bästa arbetsgivare för en karriär inom Tech, UX/Design, Data och Digital Commerce.
Du hittar mer information om oss på Ada Digital på adadigital.se