Hoppa till innehåll
TNG Group AB logotyp

Group controller till PostNord i Stockholm

Ansök nu
Nu utökar PostNord ekonomiteamet med en Group Controller med fokus på regelefterlevnad till kontoret i Stockholm.

Har du jobbat med compliance, extern rapportering eller annan regulatorisk rapportering och vill nu ha en ny utmaning? Har du erfarenhet av juridik- eller ekonomiroller och vill nu arbeta med att tolka och förklara nya regelverk inom en större organisation? Då kan vi ha jobbet för dig!
Som en del av teamet kommer du att få arbeta i en roll som involverar både utveckling och koordinering av koncernens processer och rapportering, med fokus på nya regelverk såsom IFRS, EU-taxonomi och CSRD. Utöver detta kommer du också att arbeta operativt inom koncernens legala rapportering.

Låter detta jobbet intressant? Sök redan idag!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Som Group Controller tillhör du Group Accounting & Tax som bland annat ansvarar för koncernens legala rapportering, koncernbokslut, extern rapportering, koordinering av extern revision, ramverk för intern kontroll samt styrning av koncernens skattefrågor. Du ingår i ett team bestående av 7 personer där trivseln är väldigt hög och som har ett gott samarbete mellan ansvarsområdena.

Du kommer till ett omväxlande arbete i en internationell miljö med ständigt nya utmaningar och snabba beslut. Ledorden för ledarskap och självledarskap är ABC som i ansvarstagande (Accountable), modig (Brave) och engagerad (Committed).

Du utgår från huvudkontoret i Solna men har även möjlighet att jobba remote. På kontoret finns en rad faciliteter för personalens bästa som inkluderar egen restaurang och café samt gym och sporthall.

Dina framtida arbetsuppgifter

Som Group Controller på PostNord kommer du få en viktig roll i att bevaka, analysera och koordinera implementeringen av nya rapporteringsregelverk inom hela koncernen. Detta kommer att inkludera allt från tolkning av regelverk, till att utarbeta och förankra nya processer, ta fram underlag och mallar och bidra till kravställning av systemstöd.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar bland annat att:
  • Analysera nya regelverkskrav och översätta dessa till beslutsunderlag och vägledning för koncernen
  • Koordinera samt operativt implementera nya regelverkskrav tillsammans med andra team i koncernen
  • Arbeta med uppföljning av internkontroll i finansiell och icke-finansiella rapportering
  • Samla in och sammanställa/konsolidera kvantitativ och kvalitativ data relaterad till rapportering
  • Skriftligt och muntligt presentera analyser och utredningar
ROLLEN INNEBÄR I KORTHET

I rollen kommer du att samarbeta med flera olika delar av vår nordiska koncern och rapportera direkt till Head of Group Accounting and Tax. Tjänsten är på heltid och utgår från PostNords huvudkontor i Solna och startar så fort rätt person kan vara på plats.

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som har en akademisk utbildning, troligen inom ekonomi, juridik eller angränsande. Du har kanske tidigare erfarenhet inom extern koncernrapportering, utveckling av ekonomiprocesser inom en större koncern, inom revision eller arbetat som konsult. Du har ett intresse av kvalificerad regelverksanalys inom redovisning och legala regelverk. Har du kunskaper inom kravställning för IT-stöd och hållbarhetsrapportering är det meriterande.

För att lyckas i rollen så behöver du vara analytisk och systematisk och kunna bryta ner principiella och strategiska regelverk och planer till konkreta aktiviteter och processer. Du är självgående och van att självständigt driva mot uppsatta mål. Du är initiativtagande och kommunikativ och uttrycker dig pedagogiskt i både tal och skrift. God samarbetsförmåga är en förutsättning då arbetet innebär många kontakter med olika kompetenser.
Mer info
Kontaktperson
Malin Meyer
Telefon
Email
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
11 juni 2023 (10 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

TNG: Specialister på fördomsfri rekrytering och bemanning TNG är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar vilket innebär att du söker jobb mer rättvist och fördomsfritt, vilket bidrar till en hållbar arbetsmarknad. TNG ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG Tech, TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/lediga-jobb Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Vill du jobba som konsult via oss? https://www.tng.se/jobba-som-konsult Vår hemsida: https://www.tng.se/

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare