Junior koncernredovisningskonsult till Tiego

Junior koncernredovisningskonsult till Tiego

Har du en bakgrund inom redovisning och lockas av att få arbeta med smarta systemlösningar?

Eller, har du studerat redovisning och vill arbeta på ett SaaS-bolag tillsammans med duktiga utvecklare?

Vi söker dig som vill ta nästa kliv och lära dig koncernredovisning! Se gärna filmen nedan om våra senaste anställda konsulter.

Vi som arbetar på Tiego är ett antal tidigare revisorer, controllers, redovisningsansvariga och programutvecklare som levererar lösningar till de utmaningar en koncern står inför med konsolidering, rapportering och redovisningsregler. Vi erbjuder en palett av smarta systemlösningar för att underlätta rapportering, beräkningar, analyser och datalagring för nationella eller internationella koncerner.

BESKRIVNING AV ARBETSUPPGIFTER

Rollen som junior koncernredovisningskonsult på Tiego innefattar arbetsuppgifter såsom:
  • Vara delaktig i workshop-, implementations- och outsourcingprojekt hos våra kunder.
  • Hjälpa kunder med koncernrapportering och systemfrågor, särskilt kring implementation och bokslut.
  • Delta i utbildningar och säljpresentationer.
  • Delta i vidareutbildningar för att hålla dig uppdaterad om gällande samt kommande redovisningsstandarder.
Det unika med jobbet hos oss är att du snabbt får arbeta i implementationer med nya kunder under ledning av erfarna medarbetare och även samarbeta med våra utvecklare i att ta våra system till nästa nivå med ännu smartare lösningar. Utöver det finns det möjlighet till mer outsourcing-uppdrag där vi agerar kundens koncernekonom.

Tiego har utvecklat system i över 10 år men det finns alltid områden som behöver bli bättre baserat på våra egen eller kunders kreativa förslag. Hos oss sitter ekonomer och utvecklare i samma miljö och vidareutvecklar system och kompetenser i båda riktningar.

Vem vi tror att du är

Vi söker nu två nya koncernredovisningskonsulter - en som har ungefär ett år kvar av sin utbildning och en som har arbetat några år med koncernredovisning eller med löpande redovisning. För att trivas hos oss bör du ha ett intresse för redovisning, koncernredovisning och systemlösningar.

Vi tror att du gillar att arbeta i en varierande miljö med utmaningar i olika branscher. Utveckling och ny kunskap är viktigt för dig och du har en vilja att lyckas.

Vi erbjuder en arbetsplats där du får arbeta både som koncernredovisningskonsult mot kund men samtidigt vara med och utveckla våra systemlösningar. Du kommer snabbt sitta med i workshops och implementationer av systemet med intressanta börsbolag, privatägda koncerner och riskkapitalbolag.

Du erbjuds också att vidareutbilda dig inom redovisningsområdet, främst koncernredovisning, K3- och IFRS-regelverket, men även annat som du själv tycker är intressant och bygger värde för Tiego.

Vill du arbeta i en kreativ miljö med vårt team som präglas av envishet, flexibilitet och fokus på problemlösning? Då kan det här jobbet vara något för dig.

ÖVRIGT

Start: Enligt överenskommelse

Omfattning: Deltid

Arbetstid: Kontorstider, flextid

Plats: Birger Jarlsgatan 57b, Stockholm

Ansök genom att maila sanna.hoglind@tiego.se

Vänligen inkludera följande i din ansökan:

1. CV

2. Personligt brev

3. Ditt svar på frågan: Varför du vill jobba på Tiego?

Vid frågor, kontakta sanna.hoglind@tiego.se.
Vi ser fram emot din ansökan.

Rekrytering sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan idag!
Mer info
Kontaktperson Sanna Höglind
Email Mejla Sanna Höglind
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom, Konsult
Typ av anställning Deltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 23 apr 2023 (33 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Företagspresentation

Vår lösning på koncernrapportering är att arbeta med inlästa transaktioner till månadssaldon, inte ackumulerade saldon som de flesta andra system. Till detta uppdaterar användare med det som saknas för att kunna ta fram automatiska indirekta kassaflödesanalyser. Hälften av våra ca 80 kunder är börsbolag men alla har höga ambitioner med effektivitet i bokslut. Processen för att arbeta är intuitiv och vi rekommenderar ett delegerat arbetssätt, men det finns kunder som väljer att centralisera också.

Vi på Tiego brinner för koncernrapportering och allt annat som är en koncernredovisares arbetsuppgifter. Under de senaste åren har vi även fokuserat på de utmaningen som införandet av IFRS 16 inneburit, något som vi avser att fortsätta med de kommande åren.

Vi är 14 medarbetare och omsätter ca 18 miljoner.

"Som ny på Tiego tyckte jag det var väldigt kul och utmanande att snabbt få bli involverad i implementationer tillsammans med erfarna konsulter. Utöver det fick jag i ett tidigt stadie ta eget ansvar i olika projekt vilket har gjort att jag har utvecklats som konsult"

– André, koncernredovisningskonsult Tiego

Ps. Vi undanber kontakt från rekryteringsbolag då Tiego sköter denna ansökningsprocessen på egen hand.