Business Controller till Tele 2 Sverige

Business Controller till Tele 2 Sverige

Vill du vara med och bidra till utvecklingen samtidigt som du utvecklas tillsammans med organisationen? Då kan denna roll på innovativa Tele 2 Sverige vara något för dig!

Tele 2 söker nu en affärsdriven Business Controller med god analytisk förmåga att ansvara för två områden inom B2C. Tele 2 Mobile och Mobils Bredband. Tjänsten präglas av tätt samarbete inom B2C och dina kollegor inom Business Control. Bolaget erbjuder härliga kollegor och fördelaktiga förmåner. Här bevaras varje enskild individs styrkor och man får möjligheten att vara sig själv, utvecklas och nå sin fulla potential. Här får man vara med och bidra till utvecklingen samtidigt som man utvecklas tillsammans med organisationen.

I rollen som Business Controller arbetar man dagligen proaktivt för att underlätta för organisationen att följa upp affären och bidrar därigenom till förbättrad lönsamhet. Man har ett tydligt affärstänk och då man är dedikerad till affärsområdet arbetar man nära bolagets operativa chefer och bollar idéer och är rådgivande gällande affär, utveckling och förbättring. Man blir en del av ett Business Control team om totalt 25 personer. Du fungerar som stöd i ekonomiska frågor och analyser till verksamhetens linjechefer men deltar också i strategiarbete och ser till att affären har det stöd som behövs för att driva verksamheten i rätt riktning.

Du tillhör ett controllerteam inom B2C om 9 personer som tillsammans arbetar för att utveckla bolagets processer för uppföljning och analys av verksamhet och affär.

Du rapporterar till Head of Business Control B2C. Tele 2 Sverige sitter moderna lokaler i kista.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Business Partner för två delar inom B2C
  • Detaljanalyser till strategiskt arbete för affärsområdet och vara bollplank och rådgivare för Operations
  • Uppföljning, rapportering och analys av månadens resultat och nyckeltal
  • Leda/Driva/Ansvara för budget-och prognosprocessen
  • Ett proaktivt arbetssätt, där analys av både enheter och produktområden är av vikt för verksamheten för att stötta organisationen att fatta rätt beslut
  • Aktivt delta i utveckling och effektivisering av systemstöd utifrån verksamhetens behov som berör controlling
  • Ta fram rapporter/beslutsunderlag
  • Delta i olika planerade projekt samt diverse ad-hoc projekt
Kvalifikationer och egenskaper
Vi tror att du har flerårig erfarenhet som Business Controller, gärna från större verksamhet. Du är civilekonom eller motsvarande och har ett naturligt analytiskt sinne. Du planerar din tid noga och arbetar strukturerat och effektivt samt triggas av att arbeta med helheten, både på en operativ och strategisk nivå. Då vi ständigt vill förbättra våra rutiner och processer tror vi att du har ett systemintresse och är med fördel genuint intresserad av teknik och det digitala.

På ett personligt plan är du en ansvarsfull, engagerad, självständig och prestigelös person som både kan driva ditt eget arbete, men som samtidigt är duktig på att samarbeta. Du är en social och kommunikativ person som trivs i en föränderlig miljö och som har förmågan att lyfta blicken och arbeta proaktivt. Du är servicemedveten och är van att arbeta mot många olika kontaktytor.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Tele 2 Sverige med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten kontakt ansvariga rekryteringskonsulter Malin Skotte på malin.skotte@mpya.se eller Helén Lissäng på helen.lissang@mpya.se. Intervjuer kommer att ske löpande varför det är bäst att inte dröja med din ansökan! Varmt välkommen att söka!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 18 apr 2023 (27 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tele 2 är en i Kinneviksfären ingående telekomoperatör som levererar bland annat mobiltelefoni, TV och bredband, med verksamhet i 4 länder. Företaget grundades 1993 av Jan Stenbeck och har sitt huvudkontor i Kista i Stockholm. Tele 2 AB äger ett flertal olika bolag, varav Tele 2 Sverige AB är ett. Tele 2 Sverige AB bedriver verksamhet inom fast telefoni, mobiltelefoni, bredband, TV och streaming, samt internet- och datatjänster. Bolaget har 4,5 miljoner kunder på den svenska marknaden.