Hoppa till innehåll
TEKO logotyp

Kommunikatör till TEKO

Publiceringsdatum
22 januari 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Kontaktperson
Magnus Åberg
Telefon
Ansök nu
Kommunikatör till TEKO -Sveriges Textil- och Modeföretag
Bransch- och arbetsgivarorganisationen TEKO - Sveriges Textil- och Modeföretag - söker en skarp kommunikatör med förmåga att nå ut. Att våra företag har kompetenta medarbetare, konkurrenskraftiga kollektivavtal, hållbarhetsarbetet är i fokus och att innovationer utvecklas, är grundbultar och förutsättningar för vår bransch. https://www.teko.se/

Befattningen
Nu söker vi dig med intresse för textil- och modebranschen, för att göra verklighet av de behov vår viktiga näring har. Som kommunikatör kommer du ansvara för arbetet med kommunikation inom våra fokusområden; kompetensförsörjning, innovation och forskning, arbetsgivarservice samt hållbarhet.

TEKO-branschen som helhet nationellt och internationellt står inför stora förändringar vad gäller till exempel lagstiftning inom flera områden. EU-dimensionen blir viktigare och viktigare, här arbetar vi både på egen hand och genom vår europeiska organisation Euratex.

TEKO är en liten organisation vilket betyder att du måste kunna driva sitt arbete självständigt och med genomslagskraft gentemot såväl medlemsföretagen som andra intressenter. Medlemsnyttan är a och o!

TEKO som organisation präglas av stark teamkänsla med frihet under ansvar - med hög servicegrad, engagemang och arbetsglädje.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
TEKO:s behov är både strategiska och operativa. Det strategiska arbetet består i att utveckla och ansvara för TEKO:s övergripande kommunikationsstrategi och varumärke. Samt att löpande utveckla TEKO:s operativa kommunikationsarbete.

Tillsammans med verksamheten planera, genomföra och följa upp intern och extern kommunikation.

Ditt uppdrag innebär
  • Ansvara för TEKO:s sammanhållande kommunikation internt och externt; arbeta proaktivt, både strategiskt och operativt.
  • Utveckla och förvalta teko.se, med tydlig uppföljning samt målsättning av kommunikationsinsatser i samtliga digitala kanaler. Uppdatera, producera och publicera nytt innehåll främst i webb och sociala kanaler men även för e-postutskick, annonser och foldrar.
  • Ansvara för event, både mindre och större möten, frukostseminarier, webinarium samt TEKO-dagen (textilbranschens dag).
  • Projektleda kommunikationsaktiviteter och driva projekt kreativt och självgående. Förmåga att koordinera mellan många olika aktörer och projekt.
  • Du stödjer även kollegorna i att företräda branschen inom TEKO:s strategiska fokusområden kompetensförsörjning, arbetsgivarservice, innovation, forskning och hållbarhet.
Vem är du?
Du har ett stort samhällsintresse gärna från branschen/industrin. Det är positivt om du har tidigare erfarenhet från en medlemsstyrd organisation och du har god förståelse för näringslivets villkor, men det är dina personliga egenskaper som väger tyngst.

Önskvärda kompetenser
Som person är du proaktiv med förmåga att agera både operativt och strategiskt. Du har en mycket god kommunikativ förmåga och är duktig på att skriva och nå ut med budskap - både i tal och skrift på svenska och engelska. Du har erfarenhet av olika program t.ex. WordPress. Klart meriterande om du har projektledar-erfarenhet. Det är av vikt att åstadkomma tydliga och mätbara resultat och det kräver en förmåga att arbeta uthålligt och målmedvetet med ett tydligt fokus på att nå de uppsatta målen. Du är självständig med ett starkt driv, samtidigt som du är prestigelös, samarbetsorienterad och förändringsbenägen.

TEKO erbjuder
  • En framtidsorienterad bransch med hållbarhet och konkurrenskraft i fokus.
  • Kontoret är placerat på Storgatan 5 i Stockholm - men räkna med att resa en hel del till både Bryssel och Borås.
  • En av Svenskt Näringslivs medlemsorganisationer, och därmed nära ytterligare påverkansresurser för den svenska företagsamheten.
  • Glada kollegor som brinner för Sveriges textil- och modeföretag.
Tillsättningen sker i samarbete med Signpost, som är specialiserade på att rekrytera framgångsskapande chefer och ledare som gör skillnad. Här välkomnas ledare med olika bakgrund, ålder, kön och erfarenhet som bidrar med nya idéer, insikter och perspektiv. Tycker du att uppdraget låter intressant och är redo för nästa steg i karriären? Varmt välkommen med din ansökan!

Intervjuer kommer att ske löpande, vi ser fram emot ditt intresse! För frågor kring tjänsten kontakta rekryteringskonsulter Magnus Åberg 070-9817751 och Stina Nord 073-6545257.

Vänligen notera att alla slutkandidater kommer genomgå samma moment i rekryteringsprocessen. Inklusive kompetensbaserade intervjuer, arbetspsykologiska tester och bakgrundskontroll. Det gör att vi rättvist och sakligt kan jämföra respektive kandidats kompetens i förhållande till kravprofilen.

Liknande Jobb

TEKO logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
29 februari 2024 (6 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren