Processingenjör

Processingenjör

Syvab (Sydvästra Stockholmsregionens va-verks AB) driver den högteknologiska avloppsreningsanläggningen, Himmerfjärdsverket. Verkets uppgift är att ta emot och rena avloppsvattnet från hela eller delar av sex kommuner med ca 350 000 invånare i sydvästra Storstockholm. Av restprodukterna tillverkas biogas och jordförbättringsmedel, där kväve och fosfor återvinns. Anläggningen är en processindustri som är i drift dygnet runt, året runt och som har högt ställda villkor från myndigheter. Vi satsar mycket på forskning- och utveckling i samarbete med universitet och högskolor. VA-branschen är dessutom en mycket öppen bransch och många nätverk finns mellan olika reningsverk i regionen där erfarenheter utbyts.

Just nu pågår en spännande om- och tillbyggnad av Himmerfjärdsverket till en MBR process. Den ombyggda anläggningen kommer både att hantera en högre belastning och mer restriktiva reningskrav. Den nya anläggningen möjliggör även framtida läkemedelsrening, försök pågår nu i pilotskala. Vår anläggning ligger naturskönt belägen vid Östersjön med utsikt över Himmerfjärden i Grödinge. Vi är totalt ca 60 anställda i företaget.

Vad vi erbjuder
Bli en del i vårt drivna team av processingenjörer med flera års erfarenhet inom VA-branschen. Du har då möjlighet att arbeta med ny teknik och få vara med och möta framtidens miljöutmaningar. Syvab är ett företag som är inne i en expansionsfas och som utvecklas i snabb takt. Vi söker nu en processingenjör till vår processavdelning. Avdelningen arbetar strategiskt med tillämpning av innovativa behandlingsmetoder inom avloppsvattenrening, slamhantering och biogas.

Dina arbetsuppgifter och ansvar

 • Ansvar över processen genom att följa upp nyckeltal, ha en övergripande kontroll, ta fram och följa strategier tillsammans med produktionsavdelningens personal. Vid behov besluta kring processförändringar för att optimera processen och kommunicera dessa med produktionsavdelningen. Detta för att verksamheten ska uppfylla sina mål samt myndigheternas krav.
 • Medverka inom processingenjörsgruppen vid framtagande av strategier för områdena Vatten, rejektvatten, biogas, slamavvattning och MBR-GAK piloten.
 • Medverka i uppströmsarbetet.
 • Medverka i processavdelningens arbete för att uppfylla målen i verksamhetsplanen för år 2023 såsom arbetet med agenda 30 och de globala målen för hållbar utveckling.
 • Medverka i utvecklings- och optimeringsförsök på Himmerfjärdsverket.
 • Medverka vid genomförande av Syvabs forskning- och utvecklingsprojekt. Arbetet innebär kontakt och samordning med universitet, IVL Svenska Miljöinstitutet och övriga nätverk som Syvab deltar i.
 • Omvärldsbevakning. Hålla sig uppdaterad inom sitt ansvarsområde bland annat genom att delta på konferenser, läsa rapporter och litteratur.

Krav på kvalifikationer och erfarenheter

 • En relevant ingenjörsexamen på högskolenivå krävs.
 • Erfarenhet inom VA-sektorn är meriterande.
 • Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och behärskar engelska väl.
 • B-körkort är ett krav då arbetsmoment utanför verket kan förekomma.

Önskvärda kvalifikationer och egenskaper
Kommunikation och samarbete är något som faller sig naturligt för dig. Du gillar problemlösning och är inte rädd för att ställa frågor. Du är flexibel och har inget emot att dagen inte alltid blir som planerat, det är viktigt då vår verksamhet kan vara oförutsägbar. Du har god analytisk förmåga, är strukturerad, nyfiken och initiativrik och självfallet har du ett stort intresse för miljöfrågor. Dessa egenskaper och erfarenheter gör att du kan hantera den komplexitet som ofta uppstår i det dagliga arbetet.

Övrig information
Förutom dessa spännande arbetsuppgifter, duktiga kollegor och ett mycket bra arbetsklimat så erbjuds du även goda anställningsförmåner som gym i huset, kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och bra flextidsvillkor.

Bakgrund- och hälsokontroll kommer genomföras på slutlig kandidat.

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

Din ansökan: Ansökan mejlas tillsammans med CV, referenser och löneanspråk till info@syvab.se senast 2023-01-31.Ansökningar hanteras löpande. Tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdagen.

Kontaktpersoner: Arbetsledare processavd. Elin Åfeldt, elin.afeldt@syvab.se, 08-410 776 37

Administrativ- och ekonomichef Lotta Hallgren, lotta.hallgren@syvab.se,

08-41077 603

Fackliga företrädare: Vision ordförande Pär Klockar, 08-410 776 18 eller vice ordförande Hans Haglund på telefon 08-410 776 30.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 jan 2023 (4 dagar kvar)