Processingenjör

Processingenjör

Syvab (Sydvästra Stockholmsregionens va-verks AB) äger och driver den högteknologiska avloppsreningsanläggningen Himmerfjärdsverket, Sveriges femte största. Verkets uppgift är att ta emot och rena avloppsvattnet från hela eller delar av sex kommuner med ca 345 000 invånare i sydvästra Storstockholm. Av restprodukterna tillverkas biogas och jordförbättringsmedel. Vi satsar mycket på forskning- och utveckling i samarbete med universitet och högskolor. VA-branschen är dessutom en mycket öppen bransch och många nätverk finns mellan olika reningsverk i regionen där erfarenheter utbyts.

Just nu pågår en spännande om- och tillbyggnad av Himmerfjärdsverket till en process med membranfilter. Den ombyggda anläggningen kommer både att hantera en högre belastning och mer restriktiva reningskrav. Den nya anläggningen möjliggör även framtida läkemedelsrening, försök pågår nu i pilotskala.

Vår anläggning ligger naturskönt belägen vid Östersjön med utsikt över Himmerfjärden i Grödinge, Botkyrka. Vi är ca 60 anställda i företaget.

Vad vi erbjuder
Bli en del i vårt drivna team av processingenjörer med flera års erfarenhet inom VA-branschen. Du har då möjlighet att arbeta med ny teknik och få vara med och möta framtidens miljöutmaningar. Syvab är ett företag som är inne i en expansionsfas och som konstant utvecklas. Vi söker nu en vikarie som processingenjör inom biogas och slamhanteringsprocesserna till vår processavdelning under vår och sommar. Avdelningen arbetar strategiskt med tillämpning av innovativa behandlingsmetoder inom avloppsvattenrening och slamhantering.

Dina arbetsuppgifter och ansvar
 • Ansvar över processen för biogasproduktion och slamavvattning genom att följa upp nyckeltal för processerna. Vid behov besluta kring processförändringar för att optimera processen och kommunicera dessa med produktionsavdelningen.
 • Medverka inom processingenjörsgruppen vid framtagande av strategier för områdena vatten, Demon, biogas, slamavvattning och MBR-GAK-piloten.
 • Medverka i uppströmsarbetet
 • Medverka i processavdelningens arbete för att uppfylla målen i verksamhetsplanen för år 2023 såsom arbetet med agenda 30 och de globala målen för hållbar utveckling
 • Medverka i utvecklings- och optimeringsförsök på Himmerfjärdsverket
 • Medverka vid genomförande av Syvabs forskning- och utvecklingsprojekt. Arbetet innebär kontakt och samordning med universitet, IVL Svenska Miljöinstitutet och övriga nätverk som Syvab deltar i

Krav på kvalifikationer och erfarenheter

 • Relevant flerårig högskoleutbildning krävs
 • En relevant ingenjörsexamen på högskolenivå är meriterande
 • Erfarenhet inom VA-sektorn är meriterande
 • Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och behärskar engelska väl
 • B-körkort är ett krav då arbetsmoment utanför verket kan förekomma

Önskvärda kvalifikationer och egenskaper
Kommunikation och samarbete är något som faller sig naturligt för dig. Du gillar problemlösning och är inte rädd för att ställa frågor. Du är flexibel och har inget emot att dagen inte alltid blir som planerat, det är viktigt då vår verksamhet kan vara oförutsägbar. Du har god analytisk förmåga, är strukturerad, nyfiken och initiativrik och självfallet har du ett stort intresse för miljöfrågor. Dessa egenskaper och erfarenheter gör att du kan hantera den komplexitet som ofta uppstår i det dagliga arbetet.

Övrig information
Förutom dessa spännande arbetsuppgifter, duktiga kollegor och ett mycket bra arbetsklimat så erbjuds du även goda anställningsförmåner som gym i huset, kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och bra flextidsvillkor.

Bakgrund- och hälsokontroll kommer genomföras på slutlig kandidat.

Anställningsform: Visstidsanställning februari-september

Omfattning: Heltid

Din ansökan: Ansökan mejlas tillsammans med CV, referenser och löneanspråk till info@syvab.se senast 2023-01-02.

Ansökningar hanteras löpande. Tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdagen

Kontaktpersoner: Arbetsledare processavdelningen Elin Åfeldt, elin.afeldt@syvab.se,
08-410 776 37

Administrativ och ekonomichef Lotta Hallgren, lotta.hallgren@syvab.se, 08-410 776 03

Fackliga företrädare: Vision ordförande Pär Klockar, 08-410 776 18 eller vice ordförande Hans Haglund på telefon 08-410 776 30.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 12 feb 2023 (16 dagar kvar)