Hållbarhetsansvarig

Hållbarhetsansvarig

Syvab (Sydvästra Stockholmsregionens va-verks AB) äger och driver den högteknologiska avloppsreningsanläggningen Himmerfjärdsverket, Sveriges femte största. Verkets uppgift är att ta emot och rena avloppsvattnet från hela eller delar av sex kommuner med ca 345 000 invånare i sydvästra Storstockholm. Av restprodukterna tillverkas biogas och jordförbättringsmedel. Vi satsar mycket på forskning- och utveckling i samarbete med universitet och högskolor. VA-branschen är dessutom en mycket öppen bransch och många nätverk finns mellan olika reningsverk i regionen där erfarenheter utbyts.

Just nu pågår en spännande om- och tillbyggnad av Himmerfjärdsverket till en process med membranfilter. Den ombyggda anläggningen kommer både att hantera en högre belastning och mer restriktiva reningskrav. Den nya anläggningen möjliggör även framtida läkemedelsrening, försök pågår nu i pilotskala.

Vår anläggning ligger naturskönt belägen vid Östersjön med utsikt över Himmerfjärden i Grödinge, Botkyrka. Vi är ca 60 anställda i företaget.

Vad vi erbjuder
Vi söker dig som har ett stort engagemang för hållbarhetsfrågor. Som hållbarhetsansvarig får du en bred roll som är både strategisk och operativ med fokus på frågor inom hållbarhet. Du ansvarar och förvaltar ledningssystemet och driver dess utveckling framåt. Du förbereder oss och implementerar det arbete som krävs enligt taxonomiförordningen och tar oss framåt så att vi kan uppnå de globala hållbarhetsmålen som finns inom Agenda 30. Du övervakar våra tillstånd och fångar riskscenarier inom verksamheten. Du kommer även att vara ansvarig för mindre och större projekt, undersöka, riskbedöma, åtgärda och följa upp våra rutiner eller arbetssätt inom hållbarhetsområdet. Vi är en lärande och transparent organisation med många kontaktytor. Många arbeten och aktiviteter sker i samarbete med övriga funktioner inom och utanför avdelningen men även myndighetskontakter ingår.

Krav på kvalifikationer och erfarenheter

  • Vi söker dig med lämplig högskoleutbildning
  • Erfarenhet av hållbarhetsarbete och ledningssystem
  • Arbete med OSA och SAM är meriterande
  • Erfarenhet från processindustri är meriterande
  • Klimatberäkningar och hållbarhetsredovisning
  • Behärskar svenska väl i tal och skrift
  • B-körkort

Önskvärda kvalifikationer och egenskaper
Som person är du hållbarhetsintresserad, engagerad och en bra lagspelare som även kan arbeta självständigt. Du har god förmåga till helhetssyn, trivs med att driva och leda utveckling och är duktig på att samarbeta, planera och strukturera.

Övrig information
Förutom dessa spännande arbetsuppgifter, duktiga kollegor och ett mycket bra arbetsklimat så erbjuds du även goda anställningsförmåner som gym i huset, kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och bra flextidsvillkor.

Bakgrund- och hälsokontroll kommer genomföras på slutlig kandidat.

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Din ansökan: Ansökan mejlas tillsammans med CV, referenser och löneanspråk till info@syvab.se senast 2023-01-02.

Ansökningar hanteras löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Kontaktperson: Administrativ och ekonomichef Lotta Hallgren, lotta.hallgren@syvab.se, 08-410 776 03

Fackliga företrädare Vision ordförande Pär Klockar, 08-410 776 18 eller vice ordförande Hans Haglund på telefon 08-410 776 30.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 12 feb 2023 (9 dagar kvar)