SVT söker Java/Kotlin Backendutvecklare, Stockholm

SVT söker Java/Kotlin Backendutvecklare, Stockholm

Vill du göra Sveriges mest omtycka streamingtjänst ännu bättre? Sök rollen som Java/Kotlin Backendutvecklare till SVT!

Digital video står för mer än 70 procent av all trafik på internet och i rollen som Backendutevcklare hos oss på SVT har du stora möjligheter att påverka vägen framåt. Här blir du involverad i flertalet spännande projekt där ditt arbete bidrar till optimering och förbättrad streamingupplevelse för SVT:s tittare!

Vi erbjuder dig

Hos oss blir du en del av en modern, snabbrörlig och innovativ organisation där vi är ödmjuka och respekterar varandra. Våra produkter är resultatet av våra medarbetare och för att fortsätta leverera produkter till det svenska folket prioriteras utveckling och kompetensdelning.

Hos oss kommer du:
  • Arbeta i teknisk framkant med videokodning, paketering och distribuerade system
  • Bli del av ett tvärfunktionellt team som arbetar autonomt, agilt och innovativt
  • Arbeta hos en trygg och unik arbetsgivare med ett meningsfullt Public Service-uppdrag
Det här gör du hos oss

Som backendutvecklare arbetar du med funktionaliteten inom våra backendsystem med fokus på stabilitet och hållbarhet. Du arbetar inom en modern utvecklingsmiljö där du är en viktig medlem inom ett teknikintresserat team som ansvarar för att utveckla den bästa streamingtjänsten.

Här kommer du exempelvis:
  • Arbeta dagligen med Spring Boot, Java och Kotlin
  • Deploya kontinuerligt i molnet med hjälp av Kubernetes och CI/CD piplines i GitLab
  • Experimentera med nya lösningar för att förbättra streamingupplevelsen för tittarna likväl som arbetet för SVT
  • Hantera och bearbeta streamingdata med hjälp av bland annat Apache Kafka
Ditt team och arbetsplats

Du blir en del av Video Core teamet på fem personer varav tre utvecklare, en R&D ingenjör och en Produktägare. Eftersom vi arbetar mycket med innovation har vi ett nära samarbete där vi diskuterar lösningar tillsammans. För oss är det viktigare att arbeta med kvalité än snabbhet och vi tycker om att testa nya tekniker med en preferens för Open Source. Minst en dag i veckan hittar du oss alla tillsamman i SVT huset i Gärdet. De andra dagarna varierar det vilka som är på kontoret och vilka som arbetar hemifrån för att få ihop livspusslet.

Det finns även möjlighet att samarbeta med andra team på hela SVT och externa samarbetspartners inom ljud och videoteknologi.

Mer om dig

Som person trivs du likt oss i en miljö med nära samarbete där nya tankesätt, idéer och initiativ står i centrum. Du har en positiv attityd och gillar att arbete med tekniska utmaningar med ett öga för detaljer. Vidare trivs du med frihet under ansvar där du tar initiativ för att nå resultat och skapa värde för verksamheten.

Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av backendutveckling med Java eller Kotlin. Tidigare erfarenhet av Apache Kafka, Kubernetes och molnteknologi är meriterande. Vidare har du goda kunskaper inom engelska då använder det för intern dokumentation.

Så här får vi kontakt

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!
Mer info
Kontaktperson Emil Lindberg
Telefon 0737450436
Email Mejla Emil Lindberg
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare, IT-Arkitektur
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Ada Digital
Sista ansökningsdag 10 feb 2023 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SVT är ett public service-företag vars uppdrag vilar på en demokratisk idé. Vårt mål är att erbjuda ett utbud som engagerar, underhåller och berikar - för alla åldrar och intressen. Under vårt tak finns över 120 olika yrkesroller och vi har hela kedjan från idé till produktion och distribution.

Vår verksamhet bedrivs självständigt och oberoende i förhållande till politiska, kommersiella och andra intressen i samhället. Vi finansieras genom en public service-avgift som samlas in via skattsedeln. Det är alltså du och alla andra som är de verkliga ägarna. Vi vill bidra till ett Sverige där alla är mer nyfikna och insatta. Det kräver att vi ger medarbetarna rätt förutsättningar att kunna lyckas. SVT ska vara en arbetsplats där var och en får chansen att utvecklas, hitta gemenskap och trivas. Vi är övertygade om att en bredd av erfarenheter, kunskaper och bakgrunder hos våra medarbetare är en förutsättning för att vi ska uppfylla vårt uppdrag att vara till för alla i Sverige. Som anställd har du rätt till tjänstepension, fri sjukvård, friskvårdsbidrag och kollektivavtalade förmåner vid föräldraledighet. Och framförallt blir du en del av något större - vårt viktiga uppdrag.