Hoppa till innehåll
SVT logotyp

Security Engineer till SVT

Var delaktig i att försvara SVT mot cyberattacker! SVT söker en Security Engineer

Hos SVT välkomnas du till en prestigelös organisation där du får vara med och bidra på flera sätt! Du blir del av ett litet autonomt team som arbetar korsfunktionellt över hela SVT, dedikerat inom IT-säkerhet. För teamet är det viktigt med personlig utveckling och innovation. De arbetar i nära samarbete tillsammans för att både lära och läras av varandra. Allt detta i kombination med stora möjligheter att påverka och utvecklas i din roll, får du hos oss på SVT!

Vi erbjuder dig
  • Möjligheten att arbeta inom ett högprioriterat område hos ett av Sveriges mest kända varumärke med ett viktigt uppdrag
  • Bidra med dina kunskaper till en samhällsviktig funktion och samtidigt fördjupa dig inom IT-säkerhetsområdet
Det här gör du hos oss

I rollen som Security Engineer arbetar du i nära samarbete med teamet och fokuserar på att säkerställa att SVT på ett säkert sätt upprätthåller och vidareutvecklar sin IT-miljö. Här arbetar ni med de tekniska skydden av information och stöttar verksamheten i pågående förändringsinitiativ. Tillsammans fokuserar ni på kravställning, utformning och implementering av säkerhetsåtgärder. Därtill arbetar ni även med att granska och följa upp IT-säkerheten inom SVT:s olika IT-relaterade tjänster.

I rollen ingår det även att:
  • Arbeta med cybersäkerhet och tekniska lösningar för att säkra upp information och tjänster
  • Omvärldsbevaka och analysera tekniker såväl som eventuella hot
  • Penetrationstesta, kodgranska och hantera incidenter
  • Integrera säkerhetsaspekter i hela livscykeln för hantering och utveckling av IT-system
Ditt team och arbetsplats

Du blir del av ett nytt team som arbetar självgående och brett över hela SVT:s organisation. Teamet utvecklas snabbt och består av personer som tillsammans har bred och djup kompetens inom IT-säkerhetsområdet. Då teamet är relativt nyskapat kommer du in i en spännande tid för att vara med att bidra till kulturen inom gruppen samtidigt som teamet är på väg att växa. Teamet arbetar idag agilt i scrum-liknande metodik och sätter tillsammans prioriteringarna.

Mer om dig

Vi söker dig som har ett stort intresse för IT-säkerhet och har en djup teknisk förståelse. Du har goda kunskaper inom Linux och molnmiljöer, som exempelvis Kubernetes och AWS. Kanske har du därtill även kört en del CTF:er eller har något certifikat inom penetrationstestning, exempelvis OSCP eller CPENT.

Personlighetsmässigt trivs du med att ta ansvar för dina arbetsuppgifter och säkerställer att de slutförs i tid och med hög kvalité. Du är van att möta olika typer av problem och arbetar för att identifiera olika typer av lösningar. Vidare trivs du med att arbeta i nära samarbete tillsammans med andra samtidigt som är van att se saker ur ett bredare perspektiv och fokusera på helheten. För att lyckas i rollen är det en förutsättning att du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska. Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

Så här får vi kontakt

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!
Mer info
Kontaktperson
Mathias Jonsson
Telefon
Email
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
30 mars 2023 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SVT är ett public service-företag vars uppdrag vilar på en demokratisk idé. Vårt mål är att erbjuda ett utbud som engagerar, underhåller och berikar - för alla åldrar och intressen. Under vårt tak finns över 120 olika yrkesroller och vi har hela kedjan från idé till produktion och distribution. Vår verksamhet bedrivs självständigt och oberoende i förhållande till politiska, kommersiella och andra intressen i samhället. Vi finansieras genom en public service-avgift som samlas in via skattsedeln. Det är alltså du och alla andra som är de verkliga ägarna. Vi vill bidra till ett Sverige där alla är mer nyfikna och insatta. Det kräver att vi ger medarbetarna rätt förutsättningar att kunna lyckas. SVT ska vara en arbetsplats där var och en får chansen att utvecklas, hitta gemenskap och trivas. Vi är övertygade om att en bredd av erfarenheter, kunskaper och bakgrunder hos våra medarbetare är en förutsättning för att vi ska uppfylla vårt uppdrag att vara till för alla i Sverige. Som anställd har du rätt till tjänstepension, fri sjukvård, friskvårdsbidrag och kollektivavtalade förmåner vid föräldraledighet. Och framförallt blir du en del av något större - vårt viktiga uppdrag.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare