Hoppa till innehåll
Sveriges läkarförbund logotyp

Utredare på Sveriges läkarförbund

Ansök nu

Vi söker en utredare till Sveriges läkarförbund.

Vi söker en utredare till avdelningen Politik och Profession vid Sveriges Läkarförbund. Du har ett intresse av vad som händer i samhället och är intresserad av hälso- och sjukvårdsfrågor. Den vi söker är en generalist som har förmågan att snabbt lära sig nya frågor och äger en förståelse för politiska processer.

I tjänsten ingår att självständigt och tillsammans med andra ansvara för och utveckla förbundets politik på olika områden som rör hälso- och sjukvårdspolitik. Frågor som kan bli aktuella att arbeta med är exempelvis arbetsmarknaden för läkare, läkares utbildning och arbetsvillkor, styrningen av vården samt att driva de politiska frågor som förbundet arbetar med. Vid behov kan du också tillsammans med andra ansvara för medlemsrådgivningen.

Du kommer att genomföra utredningar, skriva PM, rapporter och delta i olika projekt samt ta fram underlag till Läkarförbundets förtroendevalda. Till uppgifterna hör också att självständigt följa och driva Läkarförbundets frågor tillsammans med medarbetare på Kommunikationsavdelningen och kollegorna på din avdelning för att påverka politiska beslut i regering, riksdag och i regioner.

När behov uppstår kan det hända att du också får ansvara för andra områden och rycka in med stöd till dina kolleger där det för tillfället behövs.

Du har en universitetsutbildning där du exempelvis har studerat statsvetenskap, nationalekonomi, samhällsorienterade ämnen, juridik eller inom annat likvärdigt område. Du tycker om att arbeta i ett raskt tempo och ha flera bollar i luften samtidigt. Du är lyhörd och har lätt för att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. Har du tidigare vana från att ha arbetat inom en politisk styrd organisation, intresseorganisation, fackförbund eller ideell förening är det en merit.

Om oss

Sveriges läkarförbund är läkarnas professions- och fackförbund med drygt 55 000 medlemmar. Läkarförbundet har till uppgift att tillvarata medlemmarnas yrkesmässiga, sociala och ekonomiska intressen och verka för en god och värdig anda inom läkarkåren. Förbundets uppgift är också att främja medlemmarnas utbildningsmässiga och vetenskapliga intressen samt arbeta för en ändamålsenlig utveckling av hälso- och sjukvården.

Hos oss blir du en del av ett glatt gäng där det är högt i tak och där vi hjälper varandra. Vi lyckas i vårt uppdrag genom att följa våra värderingar som är att vara engagerande, utvecklande och professionella.

Vi erbjuder alla medarbetare friskvårdsbidrag samt tillämpar flextid och premiebestämd tjänstepension. Vi har också en egen personalmatsal där vi äter lunch till ett förmånligt pris. Vi sitter i nyrenoverade lokaler på Villagatan på Östermalm.

Låter det intressant? Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Övrig information

Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Stockholm, Villagatan 5
Lön: Enligt överenskommelse
Anställningsform: Tjänsten är en tillsvidare anställning.
Frågor: För upplysningar om tjänsten varmt välkommen att kontakta  Ulf Öfverberg 08-790 33 48, +46 70 080 93 48.

Facklig representant (Akademikerföreningen) är Pelle Avelin 08-790 33 54 samt Kristina Larsson 079-347 43 07

Resor kan förekomma i tjänsten. 

Vid den här rekryteringen använder vi oss av löpande urval. Därför är det viktigt att du skickar in din ansökan så fort som möjligt dock senast den 10 oktober på vår hemsida slf.se. Ange löneanspråk i din ansökan.

Till annonsförsäljare: Vi har aktivt valt de kanaler vi önskar annonsera vid och avböjer därför all försäljning av fler annonsplatser.

Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
08 okt. 2023 (16 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare