Hoppa till innehåll
Sveriges läkarförbund logotyp

Utredare på Sveriges läkarförbund

Ansök nu

Vi söker en utredare till Sveriges läkarförbund.

Vi söker en vikarierande utredare till avdelningen Politik och Profession vid Sveriges Läkarförbund. Du har ett intresse av vad som händer i samhället och är intresserad av hälso- och sjukvårdsfrågor.

Ditt jobb går ut på att på olika sätt driva den politik som förbundets förtroendevalda beslutat om. Du gör det genom att exempelvis bevaka och försöka påverka politiska processer på olika sätt. Det kan handla om att skriva rapporter, remissvar, underlag, debattartiklar, skrivelser med mera. Det kan också handla om att ordna möten eller andra slags aktiviteter. 

Du kommer att ingå i en grupp kollegor som har ett nära samarbete kring frågor som rör läkares utbildning. Du kommer ha särskilt ämnesansvar för frågor som rör läkares grundutbildning och allmäntjänstgöring, samt ett delat ansvar för frågor som rör sjukvårdens kompetensförsörjning.  

I tjänsten ingår även att vara sekreterare för förbundets utbildnings- och forskningsråd, som består av förtroendevalda ledamöter. Det innebär att, tillsammans med förtroendevalda, planera och genomföra ett antal möten varje år, samt att sammanställa underlag och anteckningar inför och efter dessa. 

En del i tjänsten innebär även att ge rådgivning till medlemmar i utbildningsfrågor, via telefon och mail, ca 2-4 timmar per vecka. 

Du kommer även att bidra till förbundets interna demokratiska processer genom att exempelvis utarbeta motionssvar med mera. 

När behov uppstår kan det hända att du också får ansvara för andra områden och rycka in med stöd till dina kolleger där det för tillfället behövs.

Att föreläsa och delta i utåtriktade evenemang riktat mot medlemmar och potentiella medlemmar ingår också i jobbet. Tjänsteresor, framförallt inom Sverige, förekommer. 

  • Du har en univesitetsutbildning med samhällsvetenskaplig inriktning.  

  • Du är en god skribent. 

  • Du har god förmåga att kommunicera med olika typer av mottagare. 

  • Du kan sammanställa komplex information på ett begripligt sätt.  

  • Du talar och skriver obehindrat på svenska och engelska. 

  • Du har grundläggande förståelse för svensk hälso- och sjukvårdspolitik och har lätt för att lära dig nya ämnesområden.  

  • Du kan självständigt och tillsammans med andra leda och genomföra projekt. 

 Du tycker om att arbeta i ett raskt tempo och ha flera bollar i luften samtidigt. Du är lyhörd och har lätt för att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. Har du tidigare vana från att ha arbetat inom en politisk styrd organisation, intresseorganisation, fackförbund eller ideell förening är det en merit.

Om oss

Sveriges läkarförbund är läkarnas professions- och fackförbund med drygt 55 000 medlemmar. Läkarförbundet har till uppgift att tillvarata medlemmarnas yrkesmässiga, sociala och ekonomiska intressen och verka för en god och värdig anda inom läkarkåren. Förbundets uppgift är också att främja medlemmarnas utbildningsmässiga och vetenskapliga intressen samt arbeta för en ändamålsenlig utveckling av hälso- och sjukvården.

Hos oss blir du en del av ett glatt gäng där det är högt i tak och där vi hjälper varandra. Vi lyckas i vårt uppdrag genom att följa våra värderingar som är att vara engagerande, utvecklande och professionella.

Vi erbjuder alla medarbetare friskvårdsbidrag samt tillämpar flextid och premiebestämd tjänstepension. Vi har också en egen personalmatsal där vi äter lunch till ett förmånligt pris. Vi sitter i nyrenoverade lokaler på Villagatan på Östermalm.

Låter det intressant? Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Övrig information

Start: 1 december men hänsyn till uppsägningstid kan tas.
Plats: Stockholm, Villagatan 5
Lön: Enligt överenskommelse
Anställningsform: Tjänsten är ett vikariat på ett år.
Frågor: För upplysningar om tjänsten varmt välkommen att kontakta  Ulf Öfverberg 08-790 33 48, +46 70 080 93 48.

Facklig representant (Akademikerföreningen) är Pelle Avelin 08-790 33 54 samt Kristina Larsson 079-347 43 07

Resor kan förekomma i tjänsten. 

Vid den här rekryteringen använder vi oss av löpande urval. Därför är det viktigt att du skickar in din ansökan så fort som möjligt dock senast den 30 september på vår hemsida slf.se. Ange löneanspråk i din ansökan.

Till annonsförsäljare: Vi har aktivt valt de kanaler vi önskar annonsera vid och avböjer därför all försäljning av fler annonsplatser.

Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
Idag (0 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare