Hoppa till innehåll
Svenskt Näringsliv logotyp

Pensions- och försäkringsjurist till Svenskt Näringsliv

Ansök nu
Om rollen

Som pensions- och försäkringsjurist på Svenskt Näringsliv har du en plats mitt i det intressanta arbetet med kollektivavtalade pensioner och försäkringar.

I ditt uppdrag ingår bland annat:
  • att tolka, vårda och tillämpa överenskommelser inom pensioner och försäkringar
  • förhandlingsarbete inom kollektivavtalade pensioner och försäkringar
  • att följa, bevaka och analysera ny lagstiftning
  • Utredningsarbete och att skriva remissvar
  • att informera om pensioner och försäkringar till Svenskt Näringslivs medlemsorganisationer,
  • kontakter och samverkan med de partsbolag som administrerar och informerar om kollektivavtalad pension och försäkring
Du rapporterar till Avdelningschef Pensioner & Försäkringar. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering centralt i Stockholm.

Vem är du?

Vi söker dig med juristexamen och flerårig erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete. Du har kunskap om kollektivavtalad försäkring, den svenska modellen och arbetsmarknadens parter. Du har även kunskap om det allmänna pensionssystemet och övrig socialförsäkring samt regelverken inom respektive område.

Du har förståelse för företagens villkor och synsätt och vi tror att du har arbetat på till exempel partsbolag, advokatbyrå, försäkringsbolag, myndighet eller i ett större bolag.

Som person är du kommunikativ, initiativrik, förtroendeskapande och är en skicklig relationsbyggare med driv och integritet. Du har ett starkt samhällsintresse och trivs att arbeta i en miljö med högt tempo.

Arbetet på vår avdelning präglas av ett öppet klimat och en stark teamkänsla där vi hjälper varandra.

Vi erbjuder

Hos oss blir du en del av en organisation med ett viktigt uppdrag som handlar om att påverka och förbättra villkoren för företagande i Sverige. Vi arbetar utifrån vår vision - företagsamma människor och konkurrenskraftiga företag i gemenskap leder Sverige till ökat välstånd. Vi erbjuder våra anställda bra förmåner med bland annat generöst friskvårdsbidrag och försäkringar.

Frågor och ansökan

I denna rekrytering samarbetar Svenskt Näringsliv med Jurek. Du är varmt välkommen med din ansökan snarast då urval och intervjuer kommer att ske löpande. Vänligen notera att vi inte tar emot ansökningar via mail. Har du frågor om tjänsten, kontakta rekryteringskonsult Catarina Isaksson på tel 076-002 69 81 alternativt catarina.isaksson@jurek.se

Om Svenskt Näringsliv

Svenskt Näringsliv är företagens företrädare i Sverige. Vi arbetar för att alla företag i Sverige ska ha bästa möjliga förutsättningar. Det här är vår vision: "Företagsamma människor och konkurrenskraftiga företag i gemenskap leder Sverige till ökat välstånd". Svenskt Näringslivs långsiktiga mål är att Sverige ska återta en tätposition i den inter nationella välståndsligan. För att uppnå detta behövs en bred intressegemenskap kring värdet av företagande och företagsamhet. Vår verksamhet täcker ett brett fält och vänder sig till olika målgrupper. Vi arbetar med opinionsbildning och kunskapsspridning, utvecklar nya idéer och tar fram konkreta förslag för att skapa ett bättre klimat för företagsamheten. Vi företräder 60 000 små, medelstora och stora företag. Dessa är organiserade i 49 bransch- och arbetsgivarförbund. Förbunden utgör föreningen Svenskt Näringslivs medlemmar. Företag är primärt med i ett arbetsgivarförbund och/eller i en branschorganisation. Genom detta blir de även medlemsföretag i Svenskt Näringsliv. Svenskt Näringsliv ansvarar för att driva frågor och områden som är viktiga för alla företag, exempelvis skatter, arbetsrätt, utbildning och infrastruktur.
Mer info
Kontaktperson
Catarina Isaksson
Telefon
Email
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
Idag (0 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Jurek Rekrytering & Bemanning erbjuder kompetensförsörjning till företag och organisationer inom såväl privat som offentlig sektor över hela Sverige. Våra specialistområden är ekonomi, juridik, HR och administration samt marknad och management.

Våra rekryteringskonsulter och konsultchefer har bred kompetens och operativ erfarenhet av de affärsområden de rekryterar inom. Hitta din nästa utmaning i karriären hos oss!

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare