Hoppa till innehåll
Vi söker en ekonomiansvarig till Farsta församling, Söderledskyrkan.

Farsta Församling är en relativt stor församling inom Svenska Kyrkan med en omsättning på drygt 60 Mkr och som sysselsätter cirka 55 medarbetare. I nuläget bor det drygt 60 000 personer (varav 43% är medlemmar) i Farsta, men stadsdelen växer snabbt och befolkningen ökar stadigt. Inom Farsta församling ingår Farstastrandkyrkan, Stora Sköndals Kyrka samt Söderledskyrkan.

Nu finns möjligheten, så ta chansen att bli vår nya ekonomiansvarig. Vi söker en driven och engagerad ekonomiansvarig som har lätt för att samarbeta och är bra på att planera och organisera sitt arbete. Tjänsten ingår i ekonomienheten och är en del av församlingens kanslienhet (inkl fastighet- och IT).

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Strategiskt och operativt stöd till kyrkoherde och arbetsledare i budget och beslutsprocessen vad gäller församlingsutvecklingen.
 • Ansvar för församlingens budgetprocess i samråd med kanslichefen.
 • Utföra tertial- och årsbokslut, inkl. uppföljning mot budget, i samråd med kanslichefen. Församlingen tillämpar K3.
 • Löpande redovisningsarbete inkl. kontering, verifikationsregistrering samt avstämningar av balanskonton.
 • Upprätta inkomstdeklarationer samt ansvar för inrapportering av skattedeklarationer.
 • Avtalshantering och delaktig vid upphandlingar tillsammans med kanslichefen.
 • Ansvara för att upprätthålla anläggningsregister för den löpande verksamheten inklusive fastigheter.
 • Arbetsleda två medarbetare med ansvar för leverantörreskontra, kundfakturering/kundreskontra respektive lönehantering.
 • Strategiskt bidra till utveckling av ekonomiprocesser och arbetsrutiner.
 • Sammankalla och delta som protokollförare vid vissa utskottsmöten.
 • Övrigt förekommande administrationsarbete inom kanslienheten kan ingå.

Erfarenhet/kompetens & Profil

Universitets- eller högskoleutbildning med ekonomisk inriktning
Minst några års erfarenheter av arbete som ekonom eller controller
Mycket goda kunskaper i Officepaketet, speciellt Excel och gärna erfarenhet av arbete med K3.

Här finns möjlighet till en bred ekonomroll med ansvar för både redovisning och budgetprocess i en församling som växer och utvecklas. Vi ser gärna att du är en person som är trygg i din roll och tar egna initiativ med ett strukturerat och lösningsorienterat arbetssätt.

Du har ett analytiskt förhållningssätt med god förmåga att planera och prioritera ditt arbete. Du är kommunikativ och prestigelös, driver processer framåt självständigt och är samtidigt flexibel i ditt förhållningssätt samt tycker om att arbeta mot gemensamma mål i grupp.

Tjänsten har många kontaktytor vilket kräver att du är social och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Tjänsten är också ett operativt stöd till medarbetare i ekonomifrågor. Noggrannhet och förmåga att arbeta självständigt är viktiga förutsättningar för tjänsten.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att trivas i rollen behöver du ha en positiv inställning till organisationen samt dela Svenska Kyrkans värderingar.

Vi erbjuder dig

Ett arbete i en församling som växer och utvecklas samt verkar för ett livsviktigt och hoppfullt Farsta. Goda kommunikationsmöjligheter då arbetsplatsen ligger i Hökarängen med närhet till tunnelbana och bussar. Farsta Församling har kollektivavtal, friskvård samt andra förmåner.

Kontakt

Annelie Westmalm, Kanslichef
annelie.westmalm@svenskakyrkan.se
08-683 63 01

Lars Ehnsiö, nuvarande befattningshavare ekonom
Lars.Ehnsio@svenskakyrkan.se
08-683 63 02

Carl Pettersson, HR
carl.pettersson@svenskakyrkan.se
08-683 63 11

Ansökan
Farsta församling har kollektivavtal. Provanställning kan bli aktuellt.

Välkommen med din ansökan senast 21 juni till:
farsta.ansokan@svenskakyrkan.se

Intervjuer kommer att hållas löpande under ansökningstiden. Tillträde mitten av augusti 2023 eller enligt överenskommelse.
Mer info
Kontaktperson
Annelie Westmalm, Kanslichef
Telefon
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
21 juni 2023 (22 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Farsta är en stadsdel i Stockholms kommun och Farsta församling en av de större församlingarna i Stockholms stift. Farsta församling ingår i Enskede kontrakt tillsammans med församlingarna Enskede-Årsta, Vantör och Skarpnäck. Församlingen täcker rent geografiskt följande områden: Farsta, Hökarängen, Sköndal, Gubbängen, Tallkrogen och Fagersjö.

Farsta församling har tre kyrkor; Söderledskyrkan, Stora Sköndals kyrka och Farstastrandkyrkan. Totalt har församlingen ett 50-tal anställda fördelat över tre geografiska distrikt; Söderled, Farsta och Sköndal samt mötesplatsen Kornet och ett centralt kansli. Farsta församling samarbetar bl.a med Stiftelsen Stora Sköndal och Centrumkyrkan i Farsta (ekumenisk frikyrka ansluten till Equmeniakyrkan)

Liknande jobb