DevOps Engineer till Svenska kraftnät

DevOps Engineer till Svenska kraftnät

Vill du också arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Svenska kraftnät erbjuder dig möjligheten att hitta ditt nästa, och kanske viktigaste IT-jobb någonsin! Du blir en viktig del av energiomställningen genom att lösa svåra IT-utmaningar.

Det händer mycket hos Svenska Kraftnät och IT är en viktig förutsättning för vår kärnverksamhet. Ett stort antal nya IT-system kommer att utvecklas under de närmaste åren. Dessa ska fungera i symbios med, och till viss del ersätta befintliga IT-lösningar, vill du vara med på den utvecklingen?

Om tjänsten

Svenska kraftnät befinner sig i kärnan av energiomställningen i Sverige, att möta efterfrågan på förnybar el i ett allt mer elektrifierat samhälle är en del av vårt viktiga arbete. Svenska kraftnät arbetar för ett ekologiskt, socialt och ekonomiskt hållbart samhälle genom en trygg elförsörjning nu och för framtida generationer. En viktig del i denna resa är att bygga upp och förstärka vår egen förmåga kring IT-systemutveckling. Viktiga beståndsdelar i det arbetet är bl.a. införandet av DevOps, CI/CD med hjälp av Azure DevOps Server och en OpenShift-plattform. Vi söker nu ytterligare en DevOps Engineer till ett nybildat team. Hos oss finns stora möjligheter att växa internt, Teamlead, Scrum Master, Lösningsarkitekt, Systemansvarig är möjliga vägar framåt som DevOps Engineer!

Den här rollen tillhör enheten IT-Systemutveckling och arbetar bl.a. med utveckling och förvaltning av våra egenutvecklade applikationer. En uppgift för enheten framöver är att fortsätta bygga upp förmåga och kompetens inom systemutvecklingsområdet - ett arbete som du kommer att delta i. Här blir du en viktig del i att, tillsammans med teamet, utforma riktlinjer och ramverk för vår bästa väg framåt.

Tjänsten är tillsvidare och placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg. Möjlighet till distansarbete kan finnas del av tid beroende på verksamhetens behov och arbetsuppgifterna. #LI-Hybrid

Dina arbetsuppgifter

I rollen som DevOps Engineer kommer du främst att ansvara för Svenska kraftnäts OpenShift plattform.

Tjänsten kommer att innefatta:
 • Drift, underhåll och vidareutveckling av OpenShift plattformen
 • Implementera och konfigurera nya miljöer och tjänster i plattformen
 • Drift, underhåll och vidareutveckling av Svenska kraftnäts CI/CD-system och övriga stödsystem för systemutveckling
Du kommer att få möjligheten att utvecklas inom ovanstående område och utbyta erfarenheter med kollegor som verkat länge inom branschen.

Din bakgrund

Du har utbildning från högskola eller universitet inom datasystemvetenskap, systemutveckling eller liknande, alternativt motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt.

Vidare har du:
 • Kunskap och erfarenhet av Linux
 • Kunskap och erfarenhet av automation och konfiguration i te.x. Ansible, bash, Powershell, Helm
 • Kunskap och erfarenhet av drift av IT-infrastruktur
 • Kunskap och erfarenhet av Agila arbetssätt och metoder
 • Du talar samt förstår svenska och engelska i tal och skrift.
Vi ser gärna att du har erfarenhet av:
 • Datalager t ex Postgresql, MS SQL-server och Kafka
 • Erfarenhet och kompetens om loggning och övervakning t ex med ELK eller Prometheus och Graphana
 • CI/CD, pipelines och versionshantering med Git
 • Docker och Kubernetes
Dina personliga egenskaper

Vi söker dig som har god kommunikations- och analysförmåga, är tydlig och strukturerad i tal och skrift. Det är viktigt att du är pragmatisk i ditt förhållningssätt när det kommer till utveckling och förstår att det ibland krävs flera steg för att nå målet. Ödmjukhet och prestigelöshet är egenskaper vi också värderar högt. Din förmåga att lyssna och ta in nya idéer samt en beslutsamhet i att följa upp de ramverk och standarder som är fastställda är andra viktiga egenskaper. Tillsammans bildar dessa egenskaper grunden för ett gott samarbete som är A och O för hur vi arbetar inom teamet. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du veta mer?

Kontakta gärna Svenska kraftnäts samarbetspartner för denna roll, Ottilia Liljeberg på Boxhill Recruitment, tel. nr. 073-501 19 58 alternativt ottilia.liljeberg@bhill.se.

Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010-475 84 77 och Mikael Hedenheim, ST, tel. 010 475 84 68. Du når oss också via e-post:fornamn.efternamn@svk.se.

Då Svenska kraftnät arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Mer om Svenska kraftnät hittar du här www.svk.se.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast den 20 februari 2023. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Vill du vara med och jobba i en IT-organisation där ditt arbete betyder någonting, på riktigt?

Vi är i dag ca 400 personer på IT och vi kommer att växa med ytterligare 140 personer kommande två år. Detta för att kunna skapa förutsättningar för Sverige att kunna fördubbla sin elproduktion och nå klimatmålen genom att helt ställa om till förnybar energi.

För att lyckas med målen så kommer vi använda oss av den senaste tekniken för att bland annat byta ut hela vår IT-infrastruktur samt öka vår utvecklingstakt kring system, digitalisering och processer. Allt utan att tumma på säkerheten förstås.

Om du skulle trivas att jobba och utvecklas i en växande organisation, och tillsammans med underbara medarbetare skapa en framåtlutad och robust IT-organisation, sök dig till oss!

Sveriges viktigaste IT-jobb hittar du här
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://www.svk.se/
Sista ansökningsdag 20 feb 2023 (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Svenska kraftnät är ett statligt affärsverk som är systemansvarig myndighet för kraftsystemet i Sverige och som förvaltar och utvecklar Sveriges transmissionsnät för el. Svenska kraftnät är också elberedskapsmyndighet och tillsynsvägledande myndighet i frågor om dammsäkerhet samt tillsynsmyndighet för elförsörjningens säkerhetsskydd.