Hoppa till innehåll
Svenska institutet logotyp

Upphandlare till Svenska Institutet

Publiceringsdatum
Idag
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Kontaktperson
Ulriikka Järnefelt
Telefon
Ansök nu
Arbetsbeskrivning

Vi söker dig med breda kunskaper inom upphandlingsområdet. Tjänsten innefattar arbetsuppgifter inom inköp, viss upphandlingsjuridik och avtal, inköpsplanering, stöd och vägledning i val av upphandlingsform, genomförande av så väl mindre som större direktupphandlingar och ramavtalsupphandlingar inom varierande tjänsteområden.

I rollen ingår också att ge stöd till upphandlingskollegor, styra externa upphandlingskonsulter och ge stöd till SI:s beställare inom varierade upphandlingsuppdrag. Det prioriterade utvecklingsområdet är att förbättra samordningen inom inköp, att behoven är planerade och samordnade med övrig styrning och myndighetens digitala prioriteringar. Några exempel är att utreda ett eventuellt införande av kategoristyrning, utveckla användningen av Dynamiska inköpssystem (DIS), förbättrad avtalsuppföljning och inköpsanalys med mål att minska antalet leverantörer och fakturor.

Vem är du

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av att arbeta som upphandlare i offentlig sektor. Du har erfarenhet av:
  • arbete med upphandlings- och avtalsfrågor
  • att leda och genomföra olika typer av upphandlingar
  • att hantera avtalsfrågor i enlighet med LOU
  • verksamhetsutveckling inom inköpsområdet
Du har mycket goda kunskaper inom upphandlingslagstiftningen, dess tillämpning, gällande rättspraxis och vana av att arbeta i digitala upphandlingsverktyg. Har du en formell högskoleexamen inom juridik är det meriterande.

Du har en mycket god förmåga att kommunicera i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Som person är positiv, kommunikativ och prestigelös i dina kontakter med andra. Du är självgående, van att vägleda kollegor i upphandlingsprocesser och är trygg när du hanterar juridiska frågor kopplade till upphandlingar och avtal. Du har en god förmåga att bygga relationer och trivs med att ha många kontaktytor i ditt arbete. Vidare är du ansvarstagande, har hög integritet och ett konsultativt förhållningssätt. Det är en fördel om du trivs i en roll med omväxlande arbetsuppgifter där du deltar i flera parallella processer samtidigt. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Du erbjuds:

Vi erbjuder en arbetsplats som präglas av samarbete, nytänkande och förtroende. Vi är en innovativ och lyhörd myndighet där vi vågar testa nya saker och tar vara på erfarenheter och kompetenser. Vi har ett öppet förhållningssätt och genomsyras av en inkluderande attityd samt respekt för allas kompetens, åsikter och roller. Mångfald är en förutsättning för vårt uppdrag. Därtill erbjuder vi moderna lokaler, flexibla arbetstider, föräldrapenningtillägg samt generösa friskvårdsförmåner och semestervillkor.

I denna rekrytering samarbetar vi med Jurek Law. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ulriikka Järnefelt telefon 0766 33 14 40. Vi intervjuar löpande. Du söker tjänsten via vår hemsida www.jurek.se

Varmt välkommen med din ansökan!
Svenska institutet logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
04 juni 2024 (15 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Jurek Rekrytering & Bemanning erbjuder kompetensförsörjning till företag och organisationer inom såväl privat som offentlig sektor över hela Sverige. Våra specialistområden är ekonomi, juridik, HR och administration samt marknad och management.

Våra rekryteringskonsulter och konsultchefer har bred kompetens och operativ erfarenhet av de affärsområden de rekryterar inom. Hitta din nästa utmaning i karriären hos oss!