Hoppa till innehåll
Svenska Dagbladet (SvD) logotyp

SvD söker print- och digitaltidningsredaktör

Ansök nu

Vill du vara med och presentera Svenska Dagbladets prisvinnande journalistik i den tryckta och digitala tidningen? Nu söker vi en ny medarbetare till vår print- och digitaltidningsredaktion, för en tillsvidareanställning.

På print- och digitaltidningsredaktionen producerar vi varje dag en tidning som når tiotusentals läsare av papperstidningen och dess digitala motsvarighet eSvD. Här får du jobba med kunniga och engagerade kollegor i en händelserik miljö, med bevakning av såväl nationella som internationella nyheter.

Som print- och digitaltidningsredaktör tar du gärna egna initiativ för att ge läsarna en så aktuell och välkomponerad tidning som möjligt. Du får redigera sidor med morgontidningens alla ämnen, framför allt inom avdelningarna Nyheter, Näringsliv, Kultur och Sport. Du har ett öga för form, en känsla för språk, intresse för nyhetsvärdering och gillar tempoväxlingen från breaking news till planerade artikelserier. I rollen har du nära samarbete med kollegor från olika team på SvD och när möjlighet ges hjälper du till med produktionsplanering.

Vi söker dig som lockas av arbete på en nyhetsredaktion och välkomnar särskilt språkkunskaper och erfarenheter som stärker mångfalden och breddar kompetensen på vår redaktion. Du har en journalistutbildning eller har fått insikter i yrket på annat sätt. Kunskap i publiceringsprogram för print och/eller digitala kanaler är bra att ha med sig, men allra viktigast är intresse, nyfikenhet och vilja att utvecklas.

Välkommen med din ansökan!

Mer om tjänsten:

Tjänsten är en tillsvidareanställning på Svenska Dagbladet, som ingår i mediekoncernen Schibsted. Redaktionen finns i moderna lokaler i Stockholm och vi har hybridarbete. Sista ansökningsdag är den 25 september 2023, urval sker löpande och tillträde sker enligt överenskommelse.

Vill du veta mer? Hör av dig till Malin S Ånell, chef för print- och digitaltidningsredaktionen, malin.s.anell@svd.se.

För fackliga frågor maila sjf@svd.se

Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
25 sep. 2023 (3 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Svenska Dagbladet gör kvalitetsjournalistik inom områdena nyheter, näringsliv, kultur och opinion. Vi vill ge våra läsare fler perspektiv och fördjupad kunskap så att de kan bilda sig en egen uppfattning och fatta väl underbyggda beslut. Svenska Dagbladets vision är är ett samhälle där en oberoende och granskande journalistik stärker demokratin.

Vi som jobbar på Svenska Dagbladet tar vårt demokratiska uppdrag på stort allvar och är stolta över vår kvalitetsjournalistik. Här omges man av ambitiösa personer med stor och bred kompetens. Alla anställda förväntas dels ta stort eget ansvar, dels samarbeta prestigelöst med kollegor.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare