Hoppa till innehåll
Svenska Dagbladet (SvD) logotyp

SvD söker poddproducent till Dagens story – fast tjänst

Ansök nu

Vill du vara med och göra SvD:s nyhetsjournalistik i ljudform? Är du erfaren inom radio- eller poddproduktion och trivs i högt tempo? Svenska Dagbladet söker nu en poddproducent för fast anställning, som är vass på både berättarkonst och teknik och som har ett stort nyhetsintresse.

Som producent till nyhetspodden Dagens Story kommer du att tillhöra ett tight team som jobbar tätt tillsammans med att forma avsnitten. I varje avsnitt fördjupar vi oss under 15 minuter i ett av de stora nyhetsämnena. Avsnitten släpps varje vardag och det är främst SvD:s egna journalister som intervjuas.

Ditt huvuduppdrag är att, med programledaren vid din sida, ansvara för produktion och klippning för att få varje avsnitt engagerande, tajt och med en genomarbetad dramaturgi. Vi tror att du är tekniskt säker i såväl studio som redigering, och tycker det är roligt att skapa ljudbilder för radio eller podd. Du kommer även att vara en viktig del i idéarbetet för att sätta ämne och vinkel samt knåda intervjufrågor och innehåll. Uppdraget sker i nära samarbete med SvD:s redaktion, och innebär stundtals ett högt arbetstempo.

Som person hoppas vi att du är positiv och prestigelös, har lätt för att samarbeta och inte är rädd för att ta eget ansvar. Du har ett genuint intresse för nyheter. En utbildning i journalistik eller ett par års arbete på nyhetsredaktion är meriterande, så också om du har jobbat som redaktör med planeringsansvar.

SvD:s vision är ett samhälle där en oberoende och granskande journalistik stärker demokratin och för att nå dit måste vi präglas av bredd i kompetens, erfarenhet och intressen. Kort sagt - vi behöver fler som bidrar med nya perspektiv i vår journalistik.

Om du har erfarenheter från andra kulturer och goda språkkunskaper i exempelvis arabiska, kurdiska, ukrainska, turkiska, persiska, somali, ryska, tigrinja, bosniska, kroatiska och serbiska så är det särskilt meriterande.

Tjänsten som producent för Dagens Story är en fast anställning på heltid på Svenska Dagbladet, med start under hösten. Vi vill ha din ansökan senast den 14 juli - men skicka den gärna så snart som möjligt. Vi behandlar ansökningar fortlöpande.

För frågor om tjänsten kontakta redaktör Teresa Stenler von Matérn teresa.stenler.vonmatern@svd.se.

För fackliga frågor kontakta journalistklubbens ordförande Thomas Berglund, thomas.berglund@svd.se, 08-13 50 87.

Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
14 juli 2023 (46 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Svenska Dagbladet gör kvalitetsjournalistik inom områdena nyheter, näringsliv, kultur och opinion. Vi vill ge våra läsare fler perspektiv och fördjupad kunskap så att de kan bilda sig en egen uppfattning och fatta väl underbyggda beslut. Svenska Dagbladets vision är ett öppet och demokratiskt samhälle med en stark och oberoende kvalitetsjournalistik.

Vi som jobbar på Svenska Dagbladet tar vårt demokratiska uppdrag på stort allvar och är stolta över vår kvalitetsjournalistik. Här omges man av ambitiösa personer med stor och bred kompetens. Alla anställda förväntas dels ta stort eget ansvar, dels samarbeta prestigelöst med kollegor.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare