Kom och jobba med oss i sommar!

Kom och jobba med oss i sommar!

Använder du Tiktok som sökmotor? Kan du snacka dig fram i Teheran, eller är du kanske vinsommelier på hobbynivå ? Kort sagt. Vi behöver folk med olika intressen, bakgrunder, perspektiv och erfarenheter som vill vara med och lyfta SvD:s journalistik till nya höjder. Som vill bryta ny mark och skapa framtidens mediehus.

Förra året välkomnade vi många nya journalister - reportrar, tidningsredigerare, poddproducenter, webbredaktörer och arbetsledare - och en hel del av dem har stannat kvar hos oss på fasta anställningar. Men vi växer och nu behöver vi fler framåtlutade stjärnor.

Fler som vill vara med och göra Svenska Dagbladet till Sveriges bästa och mest relevanta morgontidning.

Fler som vill vara med på vår förändringsresa in i framtiden.

Fler som vill fortsätta utveckla SvD:s journalistik, som vill bryta ny mark och som har fokus på läsarna.

Men framförallt fler som bidrar med nya perspektiv i vår journalistik.

Är det du?
Vi söker många vikarier till våren, sommaren och hösten. Vi vågar lova en spännande och nyfiken arbetsplats med höga krav och vänliga människor. Folk som gillar att samarbeta och har kul tillsammans - och som jobbar lika bra hemifrån som i de nya hybridanpassade lokalerna mitt i Stockholm city.

Tveka inte att söka
Du kanske har en journalistutbildning i botten, men det är inget krav för att få ett vikariat. Du behöver inte vara en färdigslipad journalist för att få en chans hos oss. Vår vision är ett samhälle där en oberoende och granskande journalistik stärker demokratin och för att nå dit måste SvD:s redaktion präglas av bredd i kompetens, erfarenhet och intressen.

Om du har erfarenheter från andra kulturer och goda språkkunskaper i exempelvis arabiska, kurdiska, ukrainska, turkiska, persiska, somali, ryska, tigrinja, bosniska, kroatiska och serbiska så är det särskilt meriterande.

Det finns vikariat att söka på alla delar av redaktionen och i många olika roller, till exempel reporter, redigerare, webbredaktör och textredaktör, så skriv i din ansökan vad du helst vill jobba med. Och sök nu på en gång, vi tillsätter vikariaten så snart vi hittar rätt person.

Frågor om jobben och processen, kontakta maria.rimpi@svd.se, hr-chef.

För fackliga frågor kontakta journalistklubbens ordförande Thomas Berglund, thomas.berglund@svd.se, 08-13 50 87.

Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Media, Kultur & Design, Journalistik
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://www.svd.se/
Sista ansökningsdag 28 feb 2023 (23 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Svenska Dagbladet gör kvalitetsjournalistik inom områdena nyheter, näringsliv, kultur och opinion. Vi vill ge våra läsare fler perspektiv och fördjupad kunskap så att de kan bilda sig en egen uppfattning och fatta väl underbyggda beslut. Svenska Dagbladets vision är är ett samhälle där en oberoende och granskande journalistik stärker demokratin.

Vi som jobbar på Svenska Dagbladet tar vårt demokratiska uppdrag på stort allvar och är stolta över vår kvalitetsjournalistik. Här omges man av ambitiösa personer med stor och bred kompetens. Alla anställda förväntas dels ta stort eget ansvar, dels samarbeta prestigelöst med kollegor.