Hoppa till innehåll
Ansök nu

Vill du lära dig det bästa om det mesta för att bli en fullfjädrad journalist? Tror du, liksom vi, att även du kan lära oss? Då vill vi att du skickar in din ansökan till SvD. Vi kommer ta in flera praktikanter under våren 2024.

Vi drivs av att utveckla våra medarbetare och se nya talanger frodas, och många av våra journalister började sin karriär som praktikanter hos oss. Nu letar vi efter fler blivande stjärnor.

På SvD kommer du att arbeta tillsammans med kunniga, prestigelösa och engagerade kollegor i en organisation där du verkligen ges möjlighet att bli ditt bästa jag. Vi har erfarna, drivna och vänliga chefer som uppmanar till utveckling. Vassa armbågar ger vi inte mycket för, på SvD arbetar vi tillsammans.

Vem är du?
Vi tror att du är en idérik person som vill vara med och göra nyfiken och framåtlutad journalistik. Om du dessutom med dina intressen, din bakgrund och erfarenheter tillför fler perspektiv i vår journalistik är det verkligen meriterande. Kanske använder du Tiktok som sökmotor eller är aktiv i föreningslivet? Eller så har du erfarenheter från andra kulturer och/eller goda språkkunskaper i exempelvis arabiska, kurdiska, ukrainska, turkiska, persiska, somali, ryska, tigrinja, bosniska, kroatiska och serbiska.

Du kan ha din praktik på flera av våra avdelningar:

Webbredaktör : Vi tror att du trivs i en snabb miljö och gillar att sätta vassa rubriker. Att vara webbredaktör på SvD.se är en stimulerande position där du arbetar tillsammans med erfarna och innovativa kollegor.

Redigerare : Du gillar att ha koll på nyhetsläget, tar egna initiativ och kan arbeta i högt tempo när så krävs. Du trivs i rollen som tidningsmakare och har goda språkkunskaper samt känsla för form. SvD:s redigerare arbetar med presentation av allt material som ingår i en modern morgontidning - både i print och i digital form.

Reportrar till Nyheter och Näringsliv : Du gillar att jobba med breaking news och dagens viktigaste nyhetsämnen. Du är engagerad, samarbetsvillig och kreativ. Du jobbar strukturerat, vilket gör att du är effektiv och snabb i ditt arbete.

För att göra din praktik hos oss är det viktigt att du har en praktik via din journalistutbildning och att den är minst 10 veckor lång.

Sista ansökningsdag är den 6 oktober och vi jobbar med löpande urval. Ange vilken period/hur många veckor du är intresserad av och vilken roll/avdelning/-ar som väcker ditt intresse. För frågor om praktik eller om ansökan kontakta biträdande redaktionschef Daniel Kederstedt via mejl.

Välkommen med din ansökan!

Här är två medarbetare som började sin journalistresa som praktikanter hos oss:

Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
06 okt. 2023 (4 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Svenska Dagbladet gör kvalitetsjournalistik inom områdena nyheter, näringsliv, kultur och opinion. Vi vill ge våra läsare fler perspektiv och fördjupad kunskap så att de kan bilda sig en egen uppfattning och fatta väl underbyggda beslut. Svenska Dagbladets vision är ett öppet och demokratiskt samhälle med en stark och oberoende kvalitetsjournalistik.

Vi som jobbar på Svenska Dagbladet tar vårt demokratiska uppdrag på stort allvar och är stolta över vår kvalitetsjournalistik. Här omges man av ambitiösa personer med stor och bred kompetens. Alla anställda förväntas dels ta stort eget ansvar, dels samarbeta prestigelöst med kollegor.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare