Hoppa till innehåll

Vill du vara med och bygga den mest läsarfokuserade nyhetsdesken i Sverige? Nu söker vi flera snabba och mångsidiga reportrar för vikariat på SvD Nyheter i Stockholm.

Som reporter på breakingdesken är du en del av redaktionens bultande nyhetshjärta där vi sätter läsarens behov i centrum.

Du kommer att jobba med snabb liverapportering för SvD.se, men också ta dagens och vår tids viktigaste nyhetsämnen vidare i form av fördjupande artiklar, egna nyhetsspår, reportage och guidematerial.

Vi bevakar oftast inrikes, politik och utrikes, men även viktiga händelser inom näringsliv, kultur och sport. Om du har erfarenheter från flera av dessa områden är det meriterande.

Breakinggruppen är också SvD:s utryckningsstyrka. Vi vill ofta och snabbt vara på plats där de största nyhetshändelserna utspelar sig, i Sverige och utomlands.

SvD:s reportrar medverkar regelbundet i våra uppskattade poddar, och som breakingreporter är du även redaktör för våra dagliga nyhetsbrev.

Om du har en utbildning i journalistik och några års arbete på en nyhetsredaktion är det meriterande men inte ett krav. Vi vill gärna bredda vår kompetens, och om du har erfarenheter från andra kulturer och språkkunskaper i exempelvis arabiska, kurdiska, ukrainska, turkiska, persiska, somali, ryska, tigrinja, bosniska, kroatiska och serbiska så är det mycket välkommet.

Som person hoppas vi att du är positiv och prestigelös, och beredd att ta stort eget ansvar och trivas med att samarbeta. Du har ett genuint intresse för nyheter och goda kunskaper om samhället.

SvD:s vision är ett samhälle där en oberoende och granskande journalistik stärker demokratin. Vår redaktion ska präglas av bredd i kompetens, erfarenheter och intressen. Kort sagt - vi behöver fler som bidrar med nya perspektiv i vår journalistik.

Vi söker nu journalister till flera vikariat, med möjlighet till start redan i december. Vi kallar löpande till intervjuer och vill gärna ha din ansökan så snart som möjligt, dock senast 30 november. Tjänsterna innebär skiftgång med både kvälls- och helgarbete.

För frågor om tjänsten kontakta Petter Forslund, tf chef SvD Nyheter petter.forslund@svd.se
För fackliga frågor mejla Svenska dagbladets journalistklubb på sjf@svd.se

Svenska Dagbladet (SvD) logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
30 nov. 2023 (1 dag kvar)
Typ av anställning

Om arbetsgivaren

Svenska Dagbladet gör kvalitetsjournalistik inom områdena nyheter, näringsliv, kultur och opinion. Vi vill ge våra läsare fler perspektiv och fördjupad kunskap så att de kan bilda sig en egen uppfattning och fatta väl underbyggda beslut. Svenska Dagbladets vision är ett samhälle där en oberoende och granskande journalistik stärker demokratin.

Vi som jobbar på Svenska Dagbladet tar vårt demokratiska uppdrag på stort allvar och är stolta över vår kvalitetsjournalistik. Här omges man av ambitiösa personer med stor och bred kompetens. Alla anställda förväntas dels ta stort eget ansvar, dels samarbeta prestigelöst med kollegor.

https://www.svd.se/

Fler jobb från samma arbetsgivare

Stockholms stad
Data & IT
Företagslogga

Liknande Jobb

Stockholms stad
Organisation & ledning
Företagslogga
Sigtuna
Media, Kultur & Design
Företagslogga