Hoppa till innehåll
Svenska Bostäder logotyp

Tjänsteansvarig IT, Webb

På Svenska Bostäder arbetar du med engagerade, prestigelösa och hjälpsamma kollegor. Tillsammans med oss får du möjlighet att vara med och påverka morgondagens Stockholm samtidigt som du bygger din karriär och har roligt på jobbet. För oss är våra medarbetare vår viktigaste resurs. Vi vill att alla medarbetare ska må bra och därför satsar vi på hälsofrämjande insatser och förmåner, såsom tex. massage på arbetstid, hälsoundersökningar, egen idrotts- och konstförening, friskvårdsbidrag och generöst semestertillägg. Givetvis tillämpar vi flexibla och digitala arbetssätt och har flera kontor i Stockholm (vi tillämpar möjlighet till distansarbete). Är du intresserad av att läsa mer kring det arbetet så hittar du det här på karriärsidan. www.sb.se

Jobbar du med systemförvaltning och vill vara med på vår resa att framtidssäkra stödsystemen hos en av Sveriges största fastighetsägare är denna roll något för dig!

Om tjänsten
I rollen som tjänsteansvarig ingår du i IT-enheten som är en del av avdelningen för Verksamhetsutveckling och du rapporterar direkt till IT-chefen. Du har ett helhetsansvar för systemförvaltningen av dina IT-tjänster och säkerställer att tjänsteleveransen inom dina delar av objektet i sin helhet möter organisationens krav och behov rörande tillgänglighet och vidareutveckling. Tillsammans med systemleverantörer och vår driftleverantör förvaltar och utvecklar du våra tjänster utifrån företagets behov. Du är insatt i hur användare arbetar i system och plattformar samt har kunskap om processerna som stödjs. Tillsammans med systemägaren (som sitter på verksamhets sidan) och förvaltningsledaren tar du fram förvaltningsplan, verkställer den och prioriterar aktiviteter utifrån tillgängliga resurser.

Exempel på arbetsuppgifter:
  • Primär kontaktperson mot leverantörer och följer upp leverantörsavtal
  • Drivande i utvecklingen av tjänster såväl tekniskt som administrativt
  • Lägger beställningar, rapporterar och följer upp incidenter mot leverantör
  • Arbetar internt med felhantering och informationsspridning
  • Tar fram strategisk underhålls- och utvecklingsplan
  • Planerar och utför förvaltningsaktiviteter
  • Hanterar teknisk systemadministration
I rollen arbetar du nära förvaltningsledare, systemägare, processamordnare och kommunikationsavdelningen och på ett inspirerande sätt föreslår du nya digitala lösningar.

Din kompetens och erfarenhet
Vi söker dig som har relevant IT utbildning eller motsvarande dokumenterad kunskap genom yrkeslivserfarenhet. Du har tidigare jobbat inom en IT- avdelning och har flerårig erfarenhet av att ha jobbat med systemförvaltning eller systemutveckling, gärna med fokus på Webbaserade system. Du har ett stort teknikintresse och jobbar ständigt för att förbättra. Vidare är du van att fånga upp behov och krav från verksamheten som du tillsammans med systemägare och externa leverantörer översätter till tekniska lösningar, prioriterar samt initierar utvecklingsinitiativ efter.

Ifall du har erfarenhet av systemförvaltning inom Fastighetssystem, Webbaserade system och/eller webbplattformar, IT-säkerhet är det meriterande. Det är även positivt om du har kunskap om och/eller erfarenhet av arbete av utveckling/förvaltning av mobilappar, integrationer/integrationsplattformar och datalager.

Personliga egenskaper
Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper, ditt engagemang och din drivkraft. Du har förmågan att hålla ihop och leda projekt, arbeta självständigt men också i team. Du är en hjälpsam, ambitiös, ansvarstagande och självgående person som har erfarenheten att arbeta med flera olika aktiviteter och leverantörer parallellt. Du har ett nyfiket och kreativt teknikintresse som resulterar i att du utforskar nya digitala lösningar för att lära dig mer om möjligheterna dessa erbjuder.

I den här rekryteringen arbetar vi tillsammans med p4it Search & Recruitment. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Jen Scheffel, jen.scheffel@p4it.se , 0733 118798 alternativt Louise Hagen Furugård, louise.furugard@p4it.se, 0733 118726.

Sista ansökningsdatum är 9 april 2023. Intervjuer kommer att ske löpande under hela processen så ansök så snart som möjligt. Det innebär att beslut om anställning kan tas tidigare än sista ansökningsdag.

Svenska Bostäder bildades 1944 och ägs av Stockholms stad. Tillsammans med vårt dotterbolag Stadsholmen äger och förvaltar vi cirka 28 800 hyreslägenheter och mer än 5 000 kommersiella lokaler. Vi är för närvarande cirka 340 medarbetare. Svenska Bostäder är ett av Sveriges största bostadsbolag och har varit en central aktör i skapandet av det svenska folkhemmet. I över 75 år har vi haft en aktiv roll i byggandet och förvaltandet av bostäder och lokaler i Stockholm.

Är du intresserad av att komma i kontakt med våra fackliga representanter

https://www.svenskabostader.se/karriar/lediga-jobb/
Mer info
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
13 apr. 2023 (14 dagar kvar)

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare