Hoppa till innehåll
Svensk Exportkredit logotyp

Chef Project and Service Management till SEK

Ansök nu
Svensk Exportkredit (SEK) i Stockholm söker en erfaren och förändringsdriven chef för Project & Service Management

Är du en erfaren, trygg och entusiasmerande ledare med bas i projektledning? Hos SEK i Stockholm har du nu möjligheten att leda och utveckla vår Project and Service Management-funktion. Du kommer att ha en central roll i att effektivisera och förbättra SEK:s utvecklingsarbete och vara med och driva och leda den agila transformation vi påbörjat. Välkommen att göra skillnad för och med oss!

Vi erbjuder dig
  • En ledande roll inom en dynamisk organisation, där din kompetens värderas högt
  • Att arbeta nära CIO och i IT-ledningen för att driva strategiska initiativ
  • En inkluderande arbetsmiljö med fokus på prestation och utveckling
Det här gör du hos oss

Du leder, utvecklar och coachar Project and Service Management-funktionen, som består av projektledare, Service Managers samt en gruppchef som ansvarar för krav- och testledare. Totalt är det ca 22 personer under ditt personalansvar.

Du ansvarar för:
  • Project and Service Managements kvalitet, effektivitet och leverans, inklusive att säkerställa att rätt bemanning och kompetens finns i grupperna
  • Att säkerställa att beslut i och för enheten går i linje med SEK:s mål och ambitioner
  • Att driva och leda enheten, strategiskt och operativt, mot ett agilt arbetssätt
  • Att främja gott samarbete med övriga avdelningar inom och utanför CIO-området
Ditt team och arbetsplats

SEK:s Project and Service Management, som du tillhör och leder, ligger inom vår CIO-organisation där våra ca 120 IT-specialister är grupperade inom bland annat IT Development, IT Operations och IT Security. I denna roll ingår du i SEK:s IT-ledning och rapporterar till CIO.

Vårt kontor ligger på Fleminggatan 20 i Stockholm och vi arbetar med ett flexibelt arbetssätt och distansarbete när det passar uppgiften.

Mer om dig

Vi söker dig som har en gedigen bakgrund inom projektledning, och gärna utöver det tidigare roller som ex. Service Manager, Portfolio Manager eller Product Owner. Du har en djup förståelse för bank- och finansbranschen och arbetar idag, eller har tidigare erfarenhet inom branschen.

Du har flerårig erfarenhet av en liknande roll inklusive personal- och budgetansvar. Du varit drivande i förändringsarbete och drivande eller delaktig i förflyttning till agila arbetssätt och metoder, och har med det en djup förståelse för både de möjligheter och utmaningar som det innebär för individer, team och organisationer. Du har erfarenhet av arbete med och i ledning och styrelse och en mycket god kommunikativ förmåga.

Du har vidare goda kunskaper om agila arbetsmetoder, ex. SAFe, Scrum eller Kanban. Du är bekväm med både svenska och engelska som arbetsspråk.

Som person och kollega är du en självständig och driven problemlösare, med ett resultatorienterat och strukturerat arbetssätt. Din kommunikativa förmåga och laganda gör att du bygger förtroende och främjar förståelse för enhetens arbete. Du är givetvis en trygg, erfaren ledare med ett moget, mentorerande och transformativt ledarskap.

Så här får vi kontakt

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!
Svensk Exportkredit logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
07 augusti 2024 (21 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Jobba för en hållbar värld genom ökad svensk export! SEK står för svensk exportkredit och i 60 år har lån från oss gjort det möjligt för generationer av svenska företag att växa. Med ökad export skapar vi tillväxt i Sverige och bidrar till nytänkande lösningar för en hållbar utveckling i världen. Med staten som ägare är vi en syftesdriven, stabil partner som bygger långsiktiga relationer.

Tillsammans arbetar vi över gränser och generationer:

Du som jobbar på SEK har ett tydligt uppdrag. Hos oss är du en av våra professionella lagspelare som med affärsmannaskap, starkt kundfokus och en vilja att nå resultat främja ökad svensk export. Tillsammans är vi Team SEK.

Det spelar ingen roll var du är i din karriär - vi ger dig utvecklingsmöjligheter och ansvar. I vårt ekosystem av förstklassig kompetens kan du verkligen växa.

För oss är du en viktig del av en kultur som både höjer arbetsglädje och prestation. Det finns en närhet och enkelhet här som underlättar samarbete och korta beslutsvägar. Det är också en kultur som driver förändring genom att tillvara ditt engagemang och som gör det möjligt för alla att vara med och påverka.

Som ett SEK gör vi mer nytta för fler och är en kraft i omställningen. När vi fortsätter vår historia, som går över gränser och generationer, gör vi det tillsammans.