Project Manager - Projektledning inom Greentech/Solenergi (B2B)

Project Manager - Projektledning inom Greentech/Solenergi (B2B)

Inledning

Är ditt signum struktur, ledarskap och kundrelationer?

Vill du vara med och bidra till ett förnyelsebart Sverige tillsammans med våra kunder samtidigt som vi ger 10% tillbaka?

Då har vi kanske rollen för dig.

Vad erbjuder vi?
 • En spännande roll på ett företag i framkant i en framtidsbransch.
 • Välmående: Vi uppmuntrar och ser positivt på träning under arbetstid.
 • Gruppdynamik: Vi är en positivt lagd grupp som stöttar varandra både i medgång och under tuffare perioder. Vi vill hela tiden utvecklas och bli bättre, men med fokus att vi gör det just tillsammans.
 • Plats: Kista (5 min promenad från T-banan), Stockholm (Resor förekommer)
 • Start: Enligt överenskommelse
I övrigt tillhandahålls du egen arbetsplats i ljus och modern lokal, dator, friskvård och alla kommunikationsverktyg som arbetsrollen kräver.

Arbetsuppgifter

I rollen som Projektledare hos Sustainable Business Partner blir du våra kunders närmaste kontaktperson under hela projektfasen. Kunderna, som främst består av fastighetsbolag samt större företag, anlitar Sustainable Business Partner inom leveransprojekt kopplade till grön energi (exempelvis solcellsanläggningar, energilagring, solcellsparker och laddningsstruktur för elbilar) och du ansvarar för att säkerställa komplett leverans av dessa från start till mål.

Du fungerar även som bollplank gentemot vår försäljningsorganisation som du stöttar med ditt helhetskunnande vid exempelvis projektering inför en ny installation eller med vidareutveckling av befintligt affärsrelation.

Som projektledare har du en nyckelroll på företaget med högt ställda krav och förväntningar. Du är proaktiv i ditt sätt att bedöma eventuella risker och du rapporterar respektive projekts utfall direkt till Head of Project Management.

Rollen kräver stark kommunikativ förmåga samtidigt som du är lyhörd för olika externa samt interna intressenter.

Vem är du?

Du är målinriktad och drivs av att ta ägandeskap för uppsatta projektmål. Du är strukturerad i ditt sätt att arbeta, från att organisera din vecka, månad och kvartal till att hålla ordning på de små detaljerna. Rollen som ledare och samordnare faller sig naturlig för dig och trivs med att ha stora kontaktytor och att träffa olika personligheter på möten med kund och med leverantörer/installatörer. Du drivs av att hela tiden överträffa kundernas förväntan i de projekt som du ansvarar över.

Ovan är med all sannolikhet dina naturliga styrkor, men du viktar även det med hög affärsmässighet i ditt sätt att tänka och i ditt sätt att fullfölja dina projekt resultatmässigt.

I övrigt är du optimistiskt lagd och sprider naturligt positiv energi till de du interagerar med både internt och externt.

Du letar efter en utvecklande arbetsroll för en lång tid framåt.

Grundläggande profil
 • +3 år erfarenhet inom teknisk projektledning
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
 • Utbildning inom projektledning eller motsvarande
 • Kunskaper inom ekonomisk uppföljning och analys
 • Starka kunskaper i Officepaketet, främst Powerpoint och Excel.
 • Körkort B
Meriterande kunskaper
 • Kunskap, behörighet och erfarenhet inom el
 • Erfarenhet från bygg-/fastighetsbranschen
 • Universitetsutbildning inom el, energi eller teknik/konstruktion
Sustainable Business Partner
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 24 apr 2023 (32 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sustainable Business Partner (SBP) är en helhetsleverantör inom greentech och arbetar uteslutande mot B2B-marknaden inom grön teknik och förnyelsebar energi.

Vårt syfte är att hjälpa våra kunder med klimatsmarta, kundanpassade och effektiva affärsbeslut i en informationsfylld värld. Vårt inledande fokus består primärt av vägledning inom en uppsjö av val inom bl.a. solenergi, solcellsparker, energilagring och tjänster inom elbilsladdning.

Vi är just nu inne i en stark tillväxtfas varpå det kommer finnas goda möjligheter för rätt kandidat att utvecklas och växa i organisationen kommande år.

SBP är grundat utifrån omtanke för miljön och förverkligandet av varje organisations unika miljömål samtidigt som 10% av vår vinst går tillbaka till välgörenhet.

Läs mer på: www.sbp.se
  Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör löpande urval.

  Eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande till den här tjänsten.

  Varmt välkommen med din ansökan!